I går var vi på gårdsbesøk, noe som har blitt en fast tradisjon i vår familie. Jeg husker vi ofte gjorde dette da jeg var liten, så jeg ville såklart begynne med dette igjen da jeg selv fikk små barn. Vi har pleid å besøke en gård ute i Bjørkedalen, mens i år prøvde vi oss på «Finne gård» på klyve. To forskjellige gårder til forskjellige behov. I Bjørkedalen går man en stund innover i skogen og træne vokser fritt rundt.. Mens på Klyve kan man parkere rett ved inngjerede trær, gapahauk, hesteridning osv. Man har jo såklart skog der også, men man slipper gå så langt.. I bjørkedalen har dem også bål og hesteridning. Også kommer nissen på besøk. Du kan lese om vår tur til Bjørkedalen HER
Man kaller jo dette «trehogsttur».. Men som regel har vi endt opp med å kjøpe et ferdig hogd tre. Så dette gjør vi rett og slett for opplevelsen. 
Vi startet med å sette oss inn i en stor hytte/gapahauk eller hva det heter..! I midten va det et stort bål der vi kunne grille pølser. Rundt bålet var det masse benker og border til alle som ville ta en tur inn. Det ble såpass varmt der inne at vi måtte kle av oss utetøyet alle mann..
Ungene elsket det! Matias satt å kikket i bålet og vi fikk omtrendt ikke kontakt med han… Han var så fasinert!
Når vi hadde hivd i oss noen pølser og drukket litt julebrus og kuli tok vi våre varme kropper ut i kulden. Der fikk vi hilse på hestene. Her hadde dem både hest man kunne ri på og hest med kjerre bak. Martine er ganske skeptisk til slike store dyr så hun syntes det holdt med å se på… Matias derimot var veldig frimodig og løp bort.. Men da vi prøvde å sette han på hesteryggen nektet han.. Forståelig nok, for dem er jo ganske store?..
Vi fikk klappe hesten og kose masse før vi gikk videre.. Ja, for på kjerre ville Martine sitte.. Litt nervøs var hun, så hun holdt seg godt fast.. Du kan jo se på bilde at hun ikke ville bevege kroppen engang fordi hun holdt seg så godt fast..:
Men hun syntes det var supermoro! Og det samme syntes Matias. De storkoset seg, så på hesten og lo.. På slutten var det mye is og det ble masse dumpler. Da spratt Martine opp på fanget mitt og alt ble plutselig mye tryggere..:)
Så var det tid for juletrejakten.. Det var noe utplukket, så et stort og flott juletre fant vi ikke. Men det var mange fine små, så derfor fikk Martine være med på å sage ned et helt eget juletre som hun skal få ha i loftstuen. GJETT om det var stas.. Til hovedstuen ble det kjøpt et juletre utenfor meny. Hehe.
Når vi hadde funnet juletre til Martine dro vi på julebutikken til gården. Der solgte dem masse fine julekranser, julepynt (både hjemmelaget og julekuler osv), hjemmelaget lefser og julekaker, hjemmelaget godteri osv.. Martine fikk plukke ut to julekuler som hun skal sette på juletre idag. Mens hu mor kjøpte julenek som vi hang opp da vi kom hjem.
Min kjære pappa var med, noe som også er en tradisjon. Mamma måtte desverre jobbe.. Men så skal vi feire jul sammen alle mann i år. Svigermor, svogere, bror, foreldre osv..:) 
I dag skal juletre pyntes.. Ha en fin lillejulaften alle sammen..:)
Del innlegget mitt

2 thoughts on “Gårdsbesøk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *