Som dere ser i innlegg for et par dager siden har jeg fått fikset litt i beddene. Heldigvis var det ikke så mye å gjøre i år, siden mesteparten ble tatt i fjor.. Men et prosjekt vi aldri ble ferdig med i fjor var fjerning av store stubber som sto nederst i beddet vårt.. Her sto det store busker og et stort tre. Et par av buskene var døde, men noe var bringebærbusker som hadde spredd seg.. Treet var forsåvidt veldig fint, men pga litt planer vi har for dette området fjernet vi dette også..

Tre kraftige stubber og et tre som omtrendt ble en umulig oppgave å få vekk.. Her har vi klipt ned alt som var av busker så kun stammen sto igjen..

Men i fjor innså vi vel at det å fjerne stubbene var lettere sakt enn gjort.. Jeg hadde en haug med stauder som sto å ventet på å komme på stubbenes plass.. Men etter å ha forsøkt det meste måtte vi innse at det ikke ble noen nye stauder i beddene i fjor..

Et syn man ikke ser så ofte.. Bil på plen….

Kristoffers siste utvei måtte være å kjøre bilen inn på plenen, og dra opp stubbene med tykke stropper.. Jeg trodde mannen var blitt stein stokk gærn som foreslo at vi skulle ødelegge plenen vår slik.. Så det ble total nekt fra denne siden.. I år derimot ble jeg så lei av å ikke få dem opp, så jeg gav mannen fri vilje.. Gjør som du vil, bare få dem vekk..

Vår siste utveii funket! Her har vi revet opp en del av treet..

Her er den ene rota vi dro opp.. Se str på raken og gressklipperen i forhold.. Sier litt om str på denne saken..

Etter en hel dags arbeid fikk vi dem opp.. Først måtte han grave langt ned for å få et godt grep rundt stammen. Deretter helte han på en del saltsyre som tørket ut stammen.. Deretter kjørte han firmabilen (som tåler alt btw..) og dro opp en stubbe etter en annen med stropper.. Jeg satt igjen og gapte.. Og jeg så også fler naboer sto i vindu å ristet på hodet da Kristoffer kjørte med sin brommebil ut på plenen.. Ja, så nå er vi nok de gærne naboene..:P Men siden grasset enda ikke er raket og fikset ble det ikke merker på plenen. Noen spor ble det der bilen spant litt, men ikke så mye at det ikke kan fikses på, så det kommer nytt gress i år..:)

Dette er det eneste som ble av synlige spor i plenen, heldigvis! Å kan ikke si det ble så ille..

Skal få fikses et godt før og etter bilde når jeg har fått plass på plass blomster..:) Men her er iallefall beddet uten stubber og tre..

Det er deilig å endeli få vekk disse stubbene, og fytti så mye mer oversiktlig det ble ut mot plenen nå! Så da kan vi endelig starte på vårt neste prosjekt..:)

Martine ville sitte i bilen, og være med på morroa med å rive opp røttene.. Hu lo godt, og sa MEREEE.. Pappa kjøre meeer!
Del innlegget mitt

3 thoughts on “Gatas «skrullinger..»

 1. Hehe,man må gjøre det man kan!:D
  Kan tenke meg det var deilig å få de unna. . . Og de merkene i plenen er borte rimelig fort nå mot sommeren skal du se :)
  Flinke dere er,står på og ordner!

 2. hihihi kan tro dere fikk mange rare blikk, og det ble nok også litt av et samtaleemne. Men av og til må litt drastisk metoder til for å få ting unnagjordt. Og sannelig fikk dere det ikke til =)
  Etter å ha sett på FARMEN ( er ihugga farmen serer i år) så har jeg nå skjønt at det finnes noe som heter stubbebryter, og den var sannelig ikke dum..
  Og du foretsten fikk reklame i posten i dag og da var det tilbud på TUJA (var det hageland montro?) Du har sikkert fått den du også.

  Spent på hva dere skal gjøre videre i hagen… Basseng? Isåfall så inviterer jeg med dit på poolparty.. hehe.

  Ha en super dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *