Er det noe ungene i huset leker mye med så er det «sekker». De fyller opp sekkene med leker, går rundt i huset (som de skulle vært på tur), lager piknik og ikke minst har sekkene med når vi er ute på tur. Martine har opp igjennom årene fått flere sekker i gaver, mens Matias kun har en sekk som er nokså stor. Derfor har han pleid å låne en sekk av Martine.

Her om dagen sa Matias til oss at han ville ha med en sekk i barnehagen som han kunne ha med når de var på tur. Det var flere barn som hadde dette, så da ville Matias låne en av Martine sine sekker. Det ble tingerling sekken. Ja, det bør jo gå fint tenkte jeg. Han ønsket det jo selv. Jeg tenkte med meg selv at han kunne ønske seg en egen sekk til bursdagen som er i juni..

IMG_7913

Denne sekken har han nå brukt i et par uker, og i dag nektet han plent. Da kom det frem at han ble «ertet» for sekken han hadde. Han sa at de andre barna sa at «tingerling er det samme som rosa. Og rosa er for jenter». De er 3-4 år, og allerede fult opptatt av dette!? Jaja, sånn er det. Jeg ble enig med Matias om at han og jeg kunne dra sammen til byen etter barnehagen og kjøpe en skikkelig guttesekk til han. Da skal jeg si det var en gutt som ble ekstremt glad!

Stolt gikk han inn i en butikk med masse vesker og sekker. Raskt fikk han øye på sekker i «hans kategori». Det sto mellom «lynet mcqueen» eller «planes». Etter å ha tenkt seg litt om var han helt bevist på at han ønsket «lynet mcqueen». Det var nemlig en annen i barnehagen som hadde samme sekken. Så derfor kjøpte vi en tekstilpenn slik at vi skrev navnet hans på selveste «lynet mcqeen». Gjett om det var kult? Kan tenke meg det kommer en ganske stolt gutt i barnehagen på neste turdag..

IMG_7914 IMG_7916

Jaja. Er du gutt så er du gutt!

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Gutt vs. jente

  1. så kjedelig ta guttene ikke skal få lov til å like rosa eller tingeling uten at noen skal påpeke det.. Lynet-sekken var iallefall råfin ;-)

  2. Huff, barn er så slemme mot hverandre:( Barn burde få bruke akkuratt det de vil.. Godt at det var stas med ny sekk da:)

  3. Helt sykt at det er sånn så tidlig! Her i huset er gutten 4 år og liker heldigvis fortsatt rosa. Men han er generelt glad i alle farger da… Og ynslingsfargen er jo blå! Og han sier selv at han innimellom liker prinsesser også… He he! Men det gir seg vel fort det tenker jeg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *