Våren begynner vel å komme nå? Vet ikke helt om jeg kan kalle det vår enda, når jeg ser ut over hagen vår.. Men at den ikke er langt unna, det er helt sikkert.. I fjor fikk vi gjort noe småtteri her hjemme som sto på «skal gjøre» planen. Men med bryllup ble det vanskelig å utføre alt både tidsmessig og økonomisk…

Bilde tatt nå i mørket.. Fortsatt mye snø..

Men i år derimot fortsetter vi på listen vår. Jeg klør i fingrene, og ville helst gjort alt nå med engang. Men i tillegg til bekkenløsningen skal jeg jo nå ta det ekstra med ro.. Så det blir jo en smule begrenset hva jeg klarer og orker å gjøre nå før lillegutt kommer. Men med en god stol og tålmodighet kan jeg vel være med på litt..

Gleden var stor da jeg så at jeg hadde masse maling fra i fjor :)

Jeg kjente savnet etter å male kom snikende på her om dagen. Og på utsiden sto det jo en vegg og et tak og SKREK etter maling.. Vell, kanskje ikke så lurt å male allerede da det er litt kaldt om natta.. Men jeg klarte ikke la være. Jeg stabla opp stolen med puter og tok noe i stående stilling og sittende stilling. Her brukte jeg malingen som var igjen fra i fjor da jeg malte rekkverket.. Taket skal vi ha en annen type maling til, så det må vi nok vente litt med. Og det trenger jeg kanskje litt hjelp med også akkurat nå..?

 Før og etter.. Trenger noen strøk til da..:)

Planen er å male i en annen farge inni kassen. Er litt usikker på om jeg skal male kantene inni og veggen. Eller om jeg kun skal male kantene? Hva mener dere? Og evt hvem farge.. Har tenkt på brun eller lyseblå.. Ulempen er at huset er grønt.. Og vi kommer nok ikke til å prioritere å male det dette året ihvertfall..

Taket som skal males. Tenkte ha en hvit farge, men at treverket skinner imellom..

Jeg vil ikke avsløre for mye av planene her ute enda, da jeg ikke vet hvor mye vi får gjort i år. Men to ting vi skal gjøre og prioritere fremover er 1. Kjøpe hagemøbler. 2. Kjøpe og plante thujahekk.. Også skal vi så klart få malt ferdig på verandaen. Leveggen trengte noen strøk til, og taket skal taes..:)

Over ser dere alternativene vi har vanglet imellom når det kommer til utemøbler. På lengre sikt skal vi jo ha begge typer utemøbel, da vi skal få litt mer platting.. Men foreløpig holder vi  oss til den verandaen vi har. Vi er 99% sikre på at det blir den hvite gruppen. For det første er den vanvittig fin.. Pluss at vi bruker MYE av utetiden på grilling/spising/servering. Og da er det jo deiligst å sitte ved et slikt bord. I en sofa med lavt bord kan det bli vanskelig å skulle spise.. Men på en annen side er sofaen kanskje hakke bedre å sitte i?..
 
Thuja brabant er slaget vi skal kjøpe inn til hagen. Nå har vi gjerde mot veien, en type hekk på halve venstre side.. Og en annen type på en del av høyre.. Så planen er å fjerne alt som er der fra før, og plante thuja hele veien. Thuja er enten elsket eller hatet. Det er en veldig vanlig hekk, og derfor mener mange den blir kjedelig. Jeg derimot elsker den! Og har aldri vært i tvil om at det er den jeg ønsker. Den er fin i fargen, vokser seg tett som en vegg, er grønn hele året og rett og slett nydelig å se på..:) Den kommer jo alltid på tilbud nå på våren, og det er da vi skal slå til.. Til nå er det billigste jeg har sett 59,- per plante. Noen som vet om dette er det billigste, eller om den kommer billigere noen andre steder? Noen som har noen tips til avstand (2 per meter?), forarbeider, gjødsel og vedlikehold??..:) Kom GJERNE med tilbakemld..

Jeg gleder meg til snøen er helt borte. Da skal jeg KOSE meg!! Og gjett om det skal bli hageblogging i sommer.. Jaa!:)

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Hageforberedelser..

 1. Det kan trygt brukes ute :) Det er like god «kvalitet» som maling. Har dessverre ingen bilder, da jeg stod og sleit forgjeves i eksen min sitt hus ;) haha! Men, det blir på ein måte som nytt, hvitt panel, der du ser strukturen. Utrolig fint, vil jeg si :)

 2. Lady E: Takk for tips og meninger. Vi var på utkikk i hele fjor fra juli og ut høsten, men de lå på full pris. Pluss at det var vanskelig å få tak i.. Alle butikker, inkl plantasjen anbefalte oss å kjøpe på våren for da er det tilbud :)

  Mari: Ja, har vurdert å lage egne puter jeg også.. MYE finere og mye bedre å sitte i =)

  Marthe: ahaa, kjekt tips! Det skal jeg ta med meg!! Har du noen bilder av resultatet? Og dette kan brukes ute??

 3. Til taket kan jeg anbefale å «hvitvaske». Da tar du en del oljebasert maling og 3 deler white spirit. Det blir kjempe bra og er kjempe billig! Har malt taket i en 70 kvm stor stue + trappegang og tak med det, kjempe enkelt og du trenger bare 1 strøk! :)

 4. Blir fint hos dere nå.. Så gøy å ha prosjekter på gang! :D Cant wait til jeg en gang får hus/leilighet å fikse slik jeg vil ha det…! <3

 5. Så fin veggen ble :)Hageforberedelser for fullt her også, kjempe morro :) Her skal vi bygge levegg og sette opp gjerde rundt plattingen, kjøpe hagemøbler og lage til med litt blomster. Tenkte å kjøpe den hvite gruppen vi også, av samme grunn som dere. Vi griller mye og liker å sitte ute å kose oss :) Jeg tenkte å kjøpe en billig skumgummimadrass på enten jysk eller Ikea, klippe den til og sy sitteputer sånn det blir litt bedre å sitte i den. En lang en til å ha oppi benken og to små i stolene. Åsså tenkte jeg å pynte med puter i forskjellig mønster og farger i ryggen.Tror den vil bli litt bedre å sitte i da :) Håper formen din er litt bedre idag! Det er så forferdelig å være dårlig :( Klem

 6. Så masse spendene prosjekter dere har nå =D Blir kjempe moro å følge med videre.
  Ble kjempe fint etter at du malte resten av veggen. Farge inni.. hemmm brunt kanskje om jeg skulle ha valgt?
  Her står også utemøbler på lista (passer fint med at vi fikk igjen på skatten =D )
  Elsker Tuja hekk, har det rundt hele hagen bak. Den blir som du sier så tett, og så høy man vil, enkel og bekjære, tåler mye og viktigste den er vintergrønn =)
  Har ikke så mye stell tips å komme med. Bare at de ikke skal vannes for mye, for da kommer røttene opp..
  Ellers så vet jeg at plantasjen har fra 50-70 % på den etter sommeren..

  Ha en fin dag.
  Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *