Da er hele tomten vår komplett med tujahekk! Og det gjorde virkelig susen…

Jeg klarer jo ikke vente med å vise dere! So here it goes…

1/3 av hagen..

Dere får bare se vekk fra all rot som ligger rundt. Som dere sikkert har skjønt har dette tatt sin tid, og mye annet er også gjort samtidig. Så fremover nå må vi rydde opp litt stubber/røtter/kvister osv som er blitt fjernet. Mange av stubbene er såpass tunge at dem ikke kan flyttes alene. Så her trenger Kristoffer litt mannehjelp!

Før vi plantet hekken

Etter vi plantet hekken..

Vi har nå hekk rundt hele hagen. Også langs en mur mot en nabo, slik at vi får et koselig hjørne etterhvert som er litt skjermet. Jeg har jo som sakt at vi har planer for dette området. Jeg kan jo avsløre så mye at tankene går mot en terrasse som skal gå langs hele dette området. Men det blir ikke i år.. En rosebue er i tankene også.. Mer sier jeg ikke enda..:)

Her har vi fjernet en stor komposthaug og et haug med bringebærbusker.. Bare å fjerne og flytte dette tok 2 døgn!

Slik så det ut i fjor sommer. Her står vi bak huset (vil ha platting her jeg står også..) og ser ut mot hagen

Her har vi da fjernet buskene/treet på venstre side. Fjernet bringebærbusker og kompost. Når tujaen vokser opp her får vi et koselig og skjermet område der vi ønsker terrasse. Terassen ønsker vi skal gå hele veien langs grusen og ut mot grasset. Også ønsker vi en rosebue som skiller grusen fra hagen :) Vanskelig å forklare, så dere får bare følge med..

Det som er så flott med denne plassen er at den er rett og fin. Da er det lett å lage en fin terrasse her. Og man får oversikt over andre del av hagen, der lekehjørnet til barna skal være :) På midten av hagen går det litt «oppover» og det er derfor vanskelig å bruke denne plassen. Vi har derfor valgt å plassere fruktbusker osv her.. Vi har gjort en nokså kul vri, som dere skal få se på senere…

Før bilde av lekehjørnet..

Etter bilde.. Lekehjørnet er helt i enden av denne vinkelen av hagen

På andre siden av tomten er jo parkeringsplassen vår. Vi har et område på høyre side som er noe lavere enn innkjørselen ellers. Her har det vært heller, som ikke er vedlikeholdt! Så her har vi planer om å fylle opp med grus, så hele innkjørselen og gårsplassen blir på lik høyde. Her har vi også rivd b.l.a ett tre for å få større parkeringsplass. Dette skal jeg vise dere etterhvert. Foreløpig er denne plassen fylt opp med masse jord, gress, greiner osv som skal brukes til fyllmasse.

Her sto det en blomsterhekk før. Den er nokså fin om sommeren, men den er lav. En del skrot inni busken, siden naboen pusser opp og det blåser over til oss! Kremt…

Blomsterhekken er tatt vekk, og tuja er plantet..

Grunnen til den «ikke så fine» treplaten er fordi vi har bygd opp beddet til tujaen. Hadde vi satt det like langt ned som hekken var fra før ville den forsvinnet når vi skal fylle på med grus for å rette ut.. Så her skal vi vel etterhvert lage steinbedd rundt for å gjøre det litt fint..

Arbeid på gang..

Men foreløpig er iallfall tujaen på plass, og DET er deilig! Nå merker jeg for hver dag at det går mer og mer mot sommer..  Plutselig blitt gresset grønnere og trærne forbereder seg på å blomstre med å få knopper.. Fy, som jeg gleder meg!…

Morelltreet vårt som begynner å få knopper..

Morelltreet. Herlig herlig..
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Hagen vår MED tuja..:)

  1. Takk for alle søte kommentarer :D:D Morro å få litt «skryt» for all arbeidet :D:D

    Anonym: Nope, ingen baby enda. Men han kommer nok denne uka! Eller han har ikke noe valg for å si det sånn :) Hu har gått litt lengre på overtid enn hva som er sunt..:/

  2. Det ble utrolig fint! Dere har virkelig stått på.. Så flinke dere er.. :):)

    Kan jeg spørre om Lise har fått babyen?

  3. WOW for en forandring!! FANTASTISK!! Resutatet ble bare så utrolig bra. Om noen år har dere en tykk og flott grønn hekke rundt hele hagen, hærlig!

    Ha en kjempe fin dag videre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *