Her om dagen tenkte vi å utvide smaksløkene våre litt. Jeg har de siste ukene hatt et ganske streng kosthold og tenkte derfor jeg skulle teste ut litt nye rotgrønnsaker. Jeg oppdaget jo at det fantes mange gode rotgrønnsaker jeg sjeldent spiser. Akkurat det med kosthold og trening har jeg foreløpig valgt å ikke dele så mye om. Men om det er av interesse kan det være at jeg velger å dele litt etterhvert?

Ungene er som mange barn – litt kresne når det kommer til grønnsaker. Derfor tenkte vi at det var på tide med «havets skattekiste». Kristoffer og jeg kuttet opp masse ulike grønnsaker slik at barna kunne plukke og kose seg. Det endte opp med at barna valgte å smake på ALT – og det beste av alt. De likte alt! Vi hadde også nabojenta på besøk – og også der gikk det ned på høykant.

rotgronnsaker-640x360 IMG_4363 IMG_4364 IMG_4368 IMG_4370 Untitled

Inntil grønnsakene ble det laks. Det kan jo være godt med litt forskjellig fisk også – men vi hadde endel laks vi måtte bli kvitt :)

Vi smurte folie med olje før vi fylte den med grønnsaker og laks på toppen. Over tok vi litt mer olje, sitronsaft og hvitløk. Inn i ovnen i ca 30 min. Kommer ann på hvor store skattekister du har laget. 1-2-3 ferdig og nyt.

IMG_4373 IMG_4374

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Havets skattekiste

 1. Jeg vil gjerne at du skriver litt mer om kosthold og trening. Trenger litt motivasjon til å komme i gang selv :)

 2. Det så digg ut! Du har helt rett i at det finnes mye gode rotgrønnsaker, man må bare våge å smake! Og om man vil ha en forandring så går det fint an å lage både brokkolipure, eller sellerimos. Kjempe godt!

  • Ja veldig mye utvalg igrunn. Som jeg har brukt svært lite ;)

   Ja har laget blomkålpure (med aubergine i noen ganger). Selerirotsuppe også er himmelsk. Er mye man kan gjøre :))
   Selerirotpure har jeg ikke prøvd enda! Takk for tips

 3. Dette var et veldig godt tips. Mine barn er heller ikke så begeistret for grønnsaker. Hva var alt du hadde i skålene?

  Kosthold og trening er alltid spennende.

  Ønsker deg en finfin dag.

  Chris

  • Jeg brukte alle grønnsakene som var i pakken på bilde over (kjøpt på rema 1000) Der var det ulike beter, sellerirot og pastinakk. Ellers var det poteter, brokkoli, paprika, gulrot, tomater, sitron (tok saften over) og noen blad sitronmelisse (urten). Man kan jo ha mye mer. Eks sopp, blomkål, søtpotet, løk osv :)

   Takk og i lige måde :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *