Jeg er en ganske så sær og kresen person når det kommer til grønnsaker.. Jeg elsker alt som er grønt.. Men alt fra løk til paprika har jeg i grunn aldri vært så glad over.. MEN de siste årene har jeg begynt å smake på endel og etterhvert begynt å like litt og litt.. Tomater har jo blitt en ny favoritt.. Det samme med mais.. Men løk og paprika har jeg fortsatt ikke helt blitt «vandt til». Men jeg har jo lovet meg selv å smake på alt jeg får servert.. Så her for noen månder siden laget Kristoffer en rett som het «fajitas». Utrolig nok elsket jeg det og jeg maser stadig etter nettopp denne retten!
PS: Mannen min er så flink til å finne på nye retter og piffe de opp med det lille ekstra. Følte han trengte  litt skryt her..
Oppskrift:
Du trenger:
♥ 400 gram svinestrimler
♥ 6 tortillalefse
♥ 2 rød paprika
♥ 1 gul paprika
♥ 1 grønn paprika
♥ 2 løk
♥ 2 hvitøksfedd (finhakket)
♥ Chillipulver
♥ Salt
♥ Revet ost
♥ Rømme
Fremgangsmåte:
♥ Kutt opp paprika og løk i strimler
Finhakk hvitløk (kan moses med eks en kniv)
♥ Bruk en stor gryte slik at det ikke blir kokt. Stek/småkok grønnsakene oppi her.
♥ Tilsett salt og chillipulver etter hvor sterkt du ønsker retten
♥ Stekes i ca 20 – 30 min på middels varme med stadig «omrøring»
♥ Stek svinestrimler
♥ Tilsatt salt etter behov
♥ Når kjøttet er ferdig stekt krydrer du med oregano og fennikel
♥ Varm tortillalefser
♥ Nå kan du blande alt sammen i tortillalefsen din. Start gjerne med ost i bunn, da smelter den raskere. Deretter kjøtt, så grønnsakene. Avslutt med masse rømme for å dempe den sterke smaken.
Tips: 
♥ Tilsett akkurat hva du ønsker. Prøv med mye forskjellig så finner du din variant. Vi har innimellom brukt baconbiter, pesto, permasanost, mais osv.

 

NYT!
Del innlegget mitt

23 thoughts on “Herlig fajitas

  1. Åå, det så godt ut! Må prøves en dag:)
    Forresten VELDIG glad for at du bestemte deg for å fortsette å blogge!!! :) :) Ha en super kveld med Babyshower ;)

  2. NAM Nam- dette så veldig godt ut:)
    Vet hva jeg fikk lyst på til fredags kosen nå ja:)
    Så koselig blogg du har!! Lagt meg til som følger hos deg og gleder meg til fortsettelsen.
    Fin torsdag til deg:)

  3. Hørtes spennende ut! Jeg er desverre heller IKKE noe fan av løk eller paprika. Nå har jeg begynt å like paprika på brødskive, men er fortsatt ikke så glad i det på pizza o.l. Men kanskje jeg skal teste denne oppskriften;) Trenger sårt flere middager å velge mellom, føler det går i de samme «vanlige» middagene, uke etter uke :p

    • Nei det er vel igrunn det værste jeg kan få også.. Men jeg vet ikke hva som gjør det.. Men det blir så lenge stekt at det er veldig bløtt. OG du kjennr ikke den bitre paprikasmaken eller den sterke løksmaken =) Nydelig spør du meg..:)

      Ja vår liste blir også veldig ensformig inniblandt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *