I alle år har jeg kjøpt 1-2-3 pakkene med ostekake.. Det skal jeg ærlig innrømme. Jeg vet ikke hvorfor det har vært så skremmende å prøve ut denne kaken fra bunn, da jeg ofte lager de største bløtekakene med pynt og alt..

Men til Matias sin bursdag i sommer bestemte jeg meg for å prøve. Alle sier jo at det er så lett?

Jeg brukte oppskriften til Hanne, og fikk lov til å dele den videre med dere. For dette var helt seriøst den beste kaka jeg har smakt! I tillegg var den jo superenkel å lage.. Selvom Hanne ikke blogger lengre, bruker jeg ofte oppskriftensiden hennes, da hun har mange nydelige oppskrifter der inne. Anbefales! – link

Du trenger:

– 225 gram digistive kjeks
– 125 gram smør
– 200 gram phildelphiaost
– 100 gram melis
– 1 ts vaniljesukker
– 1 beger lettrømme
– 2,5 dl kremfløte
– 1 pk sitrongele.

Fremgangsmåte:

– Kok opp 2,5 dl vann, og tilsett deretter gelen. Denne skal avkjøles mens du fortsetter.
– Knus digistivekjeksen og bland denne med smeltet smør. Fordel blandingen utover en rund form. Ikke trykk for hardt, men få en jevn underlag.
– Pisk krem
– Bland sammen ost, melis, vaniljesukker, rømme, pisket krem og den avkjølede gelen.
– Hell ostekremen over kjeksen og la kaken avkjøle seg i kjøleskapet over natten.

IMG_0817-1

SÅ er det bare å NYTE!!

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Himmelsk ostekake

  1. NAM! Ostekake er så utrolig godt!
    Skal finne en anledning til å bake den snart :)

    Ha en fin kveld

  2. Denne oppskriften bruker jeg også, å den er nyyyydelig. Et tips er å ha et lag med bringebær gele på toppen, lager den som det står på pakken og har den oppå når det andre er stivnet da er kaken perfekt :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *