Da var dagen kommet hvor jeg offisielt kan kalle meg selv høygravid! Den dagen man har 40 dager igjen av svangerskapet sies det at man er høygravid. Jeg husker godt dagen jeg ble «høygravid» med Martine også.. Det var valentine og vi var i bursdag til en kamerat..:) Jeg må jo få innrømme at jeg føler meg en smule mer høygravid denne gangen enn hva jeg gjorde med Martine.. Siden jeg var på bursdagsfest og bytur til sent på natt denne dagen sier vel det litt om hvor god formen var.. I dag derimot har jeg vært på 2årskontroll og SETT på Martine og pappan bade på babysvømmingen og jeg er helt utslitt… Hehe..

Det er rart at tiden snart er her.. Snart er jeg faktisk 2barnsmor! Woow… Denne uken har jeg vært hos fysio, som fikk tatt en titt på korsryggen og halebenet etter fallet. Det har heldigvis blitt bedre, men hun kjente med engang at det var hovent og varmt. Og at jeg muligens hadde noe betennelse. Hun masserte en god stund, og det gjorde godt! Jeg fikk beskjed om å ta is på det hver kveld, for å få ned hevelsen. Hun anbefalte også at jeg tok en tur til fysio bare uker etter fødselen da hun mente korsryggen sto litt anderledes enn hva den skal gjøre.. Men dette kan nok fikses etter fødselen!

Jeg var også hos jordmor denne uken, på en vanlig kontroll. Bt og urin var flott som bare det.. Formen er stigende og det liker vi! Babyen hadde noe høyere hjerteslag enn vanlig, rundt 160. Han hadde jo den arobictimen inni magen, så jordmor ble stående en stund å bare titte og le. Jernlageret mitt hadde gått en del ned, og var på rett over 9. Så da var det på tide med litt jern. Hun mente også at jeg da ville få mindre hodepine og bli litt mer opplagt. Det ser jeg frem til ja..:) Ellers fikk vi pratet en del om fødselen og fødestillinger. Siden jeg er såpass ille i bekkenet var det lurt av meg å velge litt alternativ fødestillinger, istedet for den originale «liggende i sengen». På denne måten kunne jeg bruke kroppen og hjelpe til selv. Vi sendte også brev til føden om at jeg ønsket innkallelse til samtale før fødselen. Så booket jeg min siste jordmortime før babyen er her. Wow…:)

Ja, nå går det mot de siste ukene.. Og det er vel snart på tide å gå over tingene her hjemme, og se hva som må handles inn og finnes frem til lille Matias kommer..:)

Ellers vet jeg det er mange spente sjelder der ute som lurer på hvordan det går med Lise.. Lillegutt har enda ikke valgt å komme ut, og hun er nå på overtidsdag nr 17! Vilt hvordan helsevesenet har sviktet i dette tilfellet..:/ Jeg vil ikke si for mye, men han er her nok om få dager. Og FY som jeg gleder meg til å møte den vesle gutten..:)

Del innlegget mitt

11 thoughts on “Høygravid!

 1. Gratulerer som høygravid! Og lykke til med innspurten!

  Jeg har fulgt bloggen din siden du var gravid med Martine, men er fryktelig dårlig til å kommentere ;) «Fant» deg gjennom mars09-forumet på babyverden, og sønnen min er faktisk født samme dag som Martine. (Nicket mitt da var vinterbaby09, nå er det kreativmamma).

  Hvis du tar en titt innom bloggen min ser du at jeg har gitt deg en award forresten. Synes bloggen din er skikkelig fin og inspirerende!

 2. Det blir en spennende innspurt å følge :)Lykke til *krysse fingrene*

  Jeg syntes det er skikkelig skummelt å høre at hun er gått så mye over tiden. Det kan jo være veldig farlig :s *krysse fingrene for henne*

 3. Gratulerer som høygravid, du ser strålende ut som alltid! =D

  Får helt vondt av Lise, har vært innom hennes blogg og kunne ikke forstå hvorfor den ikke var oppdatert med ny baby nå. Men det skjønner jeg jo nå. Nå forstår jeg jo også at det at mange jubla når de sa at TSS ville sette i gang fødselen en uke over termin ikke hadde grunn til det. Fikk selv høre på føden at det var feil, var bare at da blir man fulgt opp. De har en politikk her tydeligvis som jeg har fotstått om å vente lengst mulig. (kan litt forstå det etter å ha vært et typsik veldig mislykka ingansatt fødsel) Men alikavel så er det ikke bra… :(
  Gi henne mine beste tanker.

  Og en klem til deg og det slemme bekkenet ditt..

 4. Så utrolig fin du er som gravid! Du stråler!! :):) Skulle gjerne hatt litt av det der.. Hehe..

  Stakkar Lise. Husker de 5 dagene jeg gikk over. Helt grusomt lange dager! Men nå skjer det noe snart da.. Jeg trodde også at det bare var 14 dager man gikk over.

 5. Du er flott som høygravid Veronica :) Fant ut at jeg venter nr 2 i dag tidlig og gleeeder meg til å få den flotte magen igjen! Husk å nyte den siste tida da, selv om jeg vet du har mye plager! Jeg lå faktisk på føden med Lise forrige gang.. Er vel ikke lov å gå 17 dager over?? Hvorfor i ALLE dager er hun ikke blitt satt i gang for leeenge siden?? Det kan tilogmed være farlig for mor og barn det:(

 6. Så fin mage du har :)

  Og det er jo helt SYKT at de lar venninnen din gå 17 dager over tiden!! Trodde det var lov med MAX 14 dager jeg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *