Veggene på vaskerommet var et av de første rommene jeg malte. Den tidligere fargen var ganske knall gull, og jeg malte over i fargen «tidløs». All furu her inne er fortsatt ikke malt, men står på planen etter at vårt soverom er ferdig.. 1 ting av gangen.. Jeg fikset tidlig «kontohjørnet mitt» der inne og tenkte prøve en enkel og billig løsning på pulten (som allerede sto der). Jeg laget min egne transparente maling og lakket over for at det skulle holde seg slik. Det ble utrolig bra!  Derfor var jeg ikke i tvil om hva jeg ønsket å bruke på resten av innredningen som kom opp nå for et par uker siden..

Untiktled

Vaskerommet vil dere se mer av senere, men her kan dere se en sneek peek. Vi har kjøpt innredning fra IKEA og laget til selve innredningen med hobbyplater. Flinke mannen min! Hobbyplatene var jo ganske så gule i fargen, så jeg prøvde ut samme metode her også, og jeg er knall fornøyd med resultatet.. Derfor tenkte jeg at jeg i dag skulle gi dere «oppskriften» på en super enkel og rimelig metode som jeg har brukt.

FØR

Untitled

ETTER

Untikktled

Fremgangsmåte:

Det er veldig enkelt..
Du tar litt maling oppi en skål og tilsetter deretter ca 60-70% vann.. Prøv deg frem med hvor mye vann du ønsker i forhold til hvor gjennomsiktig den skal være…

_MG_3208_5151

Deretter påfører man enkelt med en svamp (jeg brukte faktisk den vanlig svampen med skrubb fra butikken). Stryk over fra den ene siden til den andre, og husk å påfør i samme retning som treverket.. :)

_MG_3220_5138

La dette tørke godt. Nå ser nok resultatet bra ut! Ønsker du fargen mer tett tar du strøk nr 2. Selvom resultatet er bra nå, må du påføre lakk for at dette skal være slitesterkt. Maling med så mye vann vil fort kunne «vaskes vekk» og «slites vekk». Jeg brukte 3stjernes og påførte med en kost. Dette har vært utrolig slitesterkt, og selv etter 1 år har jeg ikke et merke i pulten på vaskerommet (som brukes mye!)..

IMG_3226_5144

Når du velger lakk må du tenke på hvor mye glans du ønsker å ha på treverket. Her ønsket jeg et nokså matt utsene, MEN som kunne lett vaskes av.. Derfor valgte jeg silkeglatt. Det som er så flott med denne metoden er at du kan velge akkurat hvem farge du ønsker å bruke! Prøv deg frem og eksprimiter. I dette tilfelle har jeg brukt «muskatnøtt».

Kjekt tips? Noen som har gjort noe lignende tidligere?

Del innlegget mitt

2 thoughts on “Hvordan lage transparent maling + sneek peek på vaskerommet!

  1. Det blir jo så bra Veronika!! Hælleminn dere er utrolig flinke!! :D
    stå på, dette blir kjempe fint ! :D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *