Etter at snøen forsvant og varmegradene kom snikende har ungene maset mye om å få ut syklene sine! De elsker og sykle, og husket godt fra fjoråret at syklene deres var satt i garasjen. Da Martine tok ut sin sykkel oppdaget vi jo at hun hadde vokst utrolig mye siden i fjor. Så i år har hun brukt bursdagspengene sine på ny sykkel. Sykkelen ble kjøpt på MX sport, og vi er utrolig fornøyd med resultatet. Denne gangen kjøpte hun 16″, mens hun i fjor hadde 12″. Martine er også veldig klar for å starte øvingen på å sykle uten støttehjul i sommer. Spennede!

_MG_1330_3836 blog-

Matias hadde jo en litt midre sykkel fra i fjor, men denne begynner også å bli litt liten. Han har prøvd Martine sin 12″ noenganger, men han har ikke helt teknikken inne enda. Vi har fått tilbakemld på at han har brukt mye løpe/balansesykkelen i barnehagen tidligere, så Kristoffer ville kjøpe en slik. Jeg derimot mente han var for stor til en slik sykkel nå som han blir tre. Men etter å snakket med litt andre foreldre var vist balansesykkel en fin måte å trene balansen på. Mange går vistnok rett fra balansesykkel til sykkel u/støttehjul. Så derfor kjøpte vi inn løpesykkel til Matias i år fra Coop Obs, og han ELSKER den! Han har full kontroll (selv ned bakkene) og ofte tar han bena opp og holder krontollen helt selv. Imponert!! Dette var nok et lurt valg..

Untitled

Vi er jo så heldige å ha et flatt område på utsiden av huset som barna øver på å sykle på. De har også en liten gangsti der det er innkjøring forbudt. Passer oss veldig bra! Martine og Matias elsker å sykle frem og tilbake her sammen, og de kjører like fort begge to. En med vanlig sykkel og en annen på løpesykkel.

_MG_1335_3841 _MG_1337_3843 _MG_1339_3845 _MG_1343_3849 _MG_1353_3859

Hvor gammelt er ditt barn, og hvilken type sykkel bruker h*n?

Del innlegget mitt

8 thoughts on “I farta !!

 1. Min sønn på snart 5 har syklet uten støttehjul siden han var 3,5 :) Han har en sykkel på bare 12″ enda, men venter straks ny i bursdagsgave, da blir det vel 16 «.

 2. Så gøy! Vi har også funnet frem syklene og Tuva trenger sårt en ny sykkel. Den hun har er grisetung å sykle på, i tillegg til støttehjul så vi skal snart øve på å sykle uten, om hun er klar :)

 3. Balansesykkel er supert! :D Vi kjøpte til Lykke ifjor når hun fyllte 2 år, men hun nådde ikke helt ned med beina – så hun fikk ikke brukt den noe særlig. Celine derimot, hun brukte den en del de første to-tre ukene og synes det var superstas. Etter to-tre uker satte hun seg plutselig på en tohjulsykkel uten støttehjul å syklet avgårde! Vi hadde prøvd å sykle uten støttehjul bare noen få minutter en gang før, og da var hun langt ifra å klare det. Ingen tvil om at litt trening med balansesykkelen hjalp veldig på å lære å sykle! :)

  I år når Lykke endelig ned med beina selv og bruker den mye. Planen er at hun skal ha balansesykkelen helt til hun kan sykle på vanlig sykkel uten støttehjul :)

 4. Vi har både samme type løpesykkel og sykkel i lik størrelse til vår gutt på 4, han er litt mellom begge to egentlig. Skulle kanskje hatt en på 12″ med trøer først :p

 5. Min sønn blir 3 år om en md og har en 12 tommer med støttehjul.. Han elsker den.. Datteren min er 6 1/2 år og har syklet på 16 tommer frem til i år, hun hoppet rett til 24 tommer.. Hun er veldig lang for alderen, nesten 130 cm. Hun har forresten syklet på to hjul i to år nå.. Hun er november barn og har måtte gjøre ting før andre for å følge de andre som er født i 2007. Sønnen min er på linje med de andre i bhg.. Datteren min brukte 10 min å lære seg å sykle, ønsker Martine å ta av støttehjulene?

 6. Hos oss har gutten vår på 5 år en 16 » DBS sykkel. Han har syklet uten støttehjul siden han var 3,5 år. Jenten vår på 2 år og 3 mnd fikk seg 12 » sykkel med støttehjul for et par uker siden. Hun sykler fint på den nå, men må ha litt hjelp i oppoverbaker og hun er ikke helt stødig på bremsingen så vi holder henne litt igjen i nedoverbakker. Det er så herlig med vår og sol :-) Kjempe koselig blogg du har. God helg :-)

 7. Begge mine begynte å sykle uten støttehjul når de var 3 år og 4 mnd, begge hadde da god balanse på balansesykkelen. Jeg hadde aldri på støttehjulene. De begynte da på 12 tommers sykkel, største fikk 20 tommers sykkel når han ble 5 år. Den var bittte litt for stor et par mnd men han er så god på sykkelen at det ikke gjorde noe. Er så kjekk blogg du har. Ha en flott helg.
  C

 8. Så flotte bilder, deilig med vår. Den nytes her hos oss også. Ingrid blir 7 år nå i mai, og fikk sykkel uten støttehjul i fjor. Cornelis får sin første sykkel i år. Hva slags har vi ikke bestemt oss for ennå. Men vi finner vel noe vi faller for i butikken vil jeg tro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *