Min «plan» med Martine var å fullamme til 6 mnd, og deretter innføre grøt. Men siden melken forsvant nokså tidlig ble det til at hun også startet med grøt rundt 4 mnd. Denne gangen har jeg endelig fått til ammingen (jippi) og var veldig innstilt på å fullamme til 6mnd. Men han minsten vår er jo SÅ nysgjerrig og ivrig.. Når vi spiser sitter han i stolen sin stakar og lager «klagelyder», strekker seg etter maten, gaper med og vil veldig gjerne smake.. Helsesøster mente han var klar som et egg for å smake på grøt! Og at det nå faktisk var anbefalt å begynne med smaksprøver før 6 mnd. Så vi startet med smaksprøver for ca 1-2 mnd siden. Han elsket det!

I begynnelsen var det vel ca 1 gang i uken, men vi merket at han ble skikkelig misfornøyd om han ble lagt uten å få noe annet enn morsmelk. Så vi startet med små posjoner hver kveld.. Men jaggu var han ikke fornøyd når bollen var tom.. Så siden han er 6 mnd om få uker prøvde jeg å gi han et måltid her om dagen. Og det var som jeg trodde… Det gikk ned på høykant!

Vi gir han havregrøt 4 mnd. Dette har litt gluten i seg, men ikke så mye. Vi starter med denne for å vende tarmen til Matias til gluten.:) Han er ikke veldig glad i kun grøt. Men blander vi litt frukt eller fruktpure oppi er det julaften og påskeaften på samme tid..:)

Sakte men sikkert blir han flinkere og flinkere å spise. Han skjønner mer og mer at han skal gape, suge i seg grøten og svelge det ned. I begynnelsen forsvinner jo mer ut enn inn! Det eneste vi jobber litt med er at han enda ikke skjønner at det er pauser mellom hver skje. Det skal helst komme noe hele tiden.. Hihi

«Mer mamma…»

Nok en koselig milepæle i barnas barndom.. :) Storesøster er blitt litt baby hun å! Hun skal gjerne smake litt på grøten og fruktpure, og jamen sier hun at hun liker det. MEN det er nok bare fordi det er lillebror sin. Hehe. For etter noen skjeer foretrakk hun sin egen gryn allikevel..:)

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Innføring av grøt

  1. junimamma: Hmm nei vi har ikke hatt det problemet med noen av våre.. Men det kan jo kanskje virke som at han blir litt urolig i magen? evt reagerer litt på noe i grøten..?

    Mine tips er liksom sviskemos og malt.. så om dere har prøvd det er jeg jammen ikke sikker. vet banan kan gi laxerende effekt..:)

    Lykke til! Er jo så moro å se dem små spise grøt den første tiden <3

  2. Så herlig :) vi har også trappet opp litt på grøt smakingen for vår Mathias på 5 mnd. Han elsker grøt! Blir helt salig og blank i øya når han spiser og sier mmmm hele tiden. Nå gir vi han grøt hver kveld, men etter vi begynte md d våkner han mye oftere på natta…noen erfaringer rundt det? Begynte m risgrøt og litt havregrot innimellom. Han er også mye tregere i magen nå og basjer bare hver 5 dag ca..har prøvd å blande inn malt, men d liker han ikke! Og han får litt sviskemos flere ganger om dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *