Jeg blir helt paff når jeg ser før og etterbilder. Det er da man virkelig ser hvor mye jobb man har utført og hvor mye litt maling kan gjøre med et rom.. På kjøkkenet har vi jo også byttet ut innredningen, fliser, benkplate osv. Vi har laget listene over skapene selv for å få dem mer klassiske og like dem som går i taket. Det var litt jobb, men fy så fint det ble! Der skal mannen min ta på seg crediten! Vi har noen småting igjen på kjøkkenet, men nå klarer jeg ikke vente lengre med å vise dere resultatet.. Klare? Vi begynner fra begynnelsen..

h

Tak, lister, vinduer, dører osv ble malt hvit. Dette ble gjort i forbindelse med at vi pusset opp stuen. Det var LITT av en jobb…

_MG_0475-1

Karnappet ble også malt hvit, og «platået» ble fjernet. Planen var å lage større kjøkken, og da skulle vi flytte spiseplassen til karnappet. Foreløbig står et lite bord med slagbenk og stoler. Kristoffer holder på å lage et stort og flott bord som skal få hedersplassen i karnappet. Inni selve karnappet skal vi også lage en lang benk som passer til bordet. GLEDER meg så til å se det ferdige resultatet :D

_MG_7600_8985

Slik ser karnappet ut nå :)

MG_4901_5882-600x400

Kjøkkenet før. Her ser dere hvor spiseplassen var før. Her har vi nå laget «øy»

_MG_7592_8977

Kjøkkenet nå. Spiseplass er erstattet med øy. Karnappet skal da ersatte spiseplassen. Og såklart skal vi få på plass en vifte over stekeplatene her. Vi er bare veldig usikre på hvem vi skal velge foreløbig.. Kommoden til venstre skal også vekk, men den står der foreløbig.

MG_4883_5639-600x400

Kjøkkenet før..

_MG_7594_8979

Kjøkkenet nå! Som jeg skrev over skal kommoden vekk og jeg skal finne på noe kult på denne veggen..

MG_4882_5638-600x400

Kjøkkenet før.. Her ser dere at vi tidligere hadde komfyr inni hjørnet der..

_MG_7598_8983

Inni hjørnet har vi nå et stort hjørnekjøleskap (rommet 4 kjøleskap!!) Jeg er SÅ glad vi invisterte i dette. Det er HELT fantastisk! Jeg skal få tatt bilde inni det en dag å vise dere. Ellers valgte vi å ikke sette opp skap mellom vinduene for å få det mer åpent. Her plasserte vi heller en tallerkenhylle..

Sååå.. Litt mer bilder av vårt nye kjøkken:

Untitjled

Sett fra stuen!

_MG_7602_8987

Sett fra stuen!

_MG_7597_8982

Som dere ser har vi bare masse dype skuffer. Dette gir såå mye plass! Oppvaskmaskin og et skap (til kenwoodmaskinen) har også fronter som ser ut som skuffer.. Da blir det en mye mer helhet..

Untitled1

Bilder av øya! Noe av det som mangler nå er 1. En herlig lampe i taket. 2. Et stort veggord som dekker den store hvite flaten langs kjøleskapet. 3. Vifte over komfyr 4. Kjøpe ovn nr to til å ha inn i øya. 5. Fuge fliser (Drømmeønske er å ta vekk flisene og erstatte det med laminat..)

Da fikk dere en titt foreløbig! Kjøkkenet er fra IKEA, men vi har brukt mye tid på å gjøre det mest mulig «klassisk» som mulig.. Vi har noen egne løsninger vi har laget selv, og noen har vi vridd litt om på med IKEA sine fronter, skap osv. Jeg har en SÅ flink mann!
Vanskelig å få frem farger på vegg, gulv osv da det er dårlig lys idag.. Men det gir et lite inntrykk iallefall =)

Fargen på veggen heter 10429 Diskret! (Den er grå, selvom den på bilde kan se litt brun ut)

Del innlegget mitt

56 thoughts on “Kjøkken FØR og ETTER

 1. Hei :) Nydelig kjøkken :) Vurderer sterkt å kjøpe samme kjøkken fra Ikea. Kan jeg spørre hva kjøkkenet kom på?

 2. Hei,
  Så fint kjøkken!
  Vi holder på å skal bytte fronter på vårt IKEA kjøkken nå da de vi har er skadet og de ikke produserer dem lengre. Får derfor nye fronter fra IKEA, men utvalget er ikke så stort. Lurer derfor på om det er offwhite fronter dere har? Og hvilken farge dere har på benkeplaten? :) har helt hvitt spisebord og stoler og er redd et offwhite kjøkken vil virke gult mot dem? :)
  Har nemlig funnet noen fronter i offwhite, men de finnes ikke i hvitt.

  • Frontene er i «bomull». Vi har jo bommet litt på at vi har malt tak, vinduer, dører og lister HELT hvit. Så fargen kræsker bittelitt, men det er ikke noe man legger merke til sånn med engang. Du ser jo selv på bildene ;)

   Benkplaten er fra fibo trespo og heter «drivved»

 3. Kjøkkenet ditt kommer ofte opp når jeg søker etter kjøkken inspirasjon og det ser flott ut

 4. Nydelig kjøkken!
  Lurer på hva skapet med glass heter. Ønsker å lage omtrent d samme hos mg! Tusen takk for svar!

  • Tusen takk for det :)

   Tenker du på øya eller det som står på benken? Hele kjøkkenet er fra ikea og heter BODBYN. :)

 5. Nydelig kjøkken!!! Har akkurat valgt ut det kjøkkenet selv. Syntes d er så fint. Lurer på hvorfor dere valgte benkeplete et annet sted? Var d noe problem i forhold til målene da? Også lurte jeg på gråfargen på veggene. Syntes d var så lekkert til kjøkkenet. Har du navnet på den fargen? Tenkte siden skapende fra ikea er offwhite vil jeg gjerne ha en farge på veggen som får fram d hvite. At d ikke virker gult. D ser ikke slik ut hos deg. Ser bare lekkert ut! Håper på svar fra deg. Mvh Christina

  • Gled dere! Det er helt fantastisk! Vi har faktisk helt hvite tak og lister så var redd kjøkkenet skulle se gult ut inntill dette. men det gikk heldigvis bra :) Fargen på veggen heter diskret :)

   Benkplatene valgte vi fra en annen levrandør fordi jeg ELSKER utsene på den. Kun derfor. Fant ingen jeg falt skikkelig for hos IKEA, og har brukt denne fra trespo i vårt tidligere hus og elsket den! Målene var vel bittelitt for små, men det fuget vi bare igjen :)

 6. Tror aldri jeg har kommentert bloggen din før, men nå må jeg bare;-) Synes dere har fått til stor og veldig bra forandring på kjøkkenet! Ser jo ut til å gjøre veldig mye for helheten i huset, veldig inspirerende synes jeg:-)

  • Tusen takk for fin tilbakemld :D Det setter jeg stor pris på. Det gir en helt annen helhet ja!:)

 7. Et lite tips til den veggen der kommoden står nå, heng opp enten en krittavle eller mal med krittmaling, slik at dere kan skrive handliste, ukesoppgaver eller lignende der :) Morro for dere, ser kult ut og barna kan være med å sette preg på veggen :)

  • Smart! Har tenkt tanken med å ha krittavle der faktisk ;) Eller ukesplanlegger.:) Vi får sjå hva vi ender opp med. Takk for tips :)

 8. Wow! Det ble helt fantastisk nydelig! Helt nytt jo! :) Hvorfor trenger dere to ovner på kjøkkenet forresten?

  • Tusen takk!! :D

   Vi valgte en hovedovn og en «billigovn» ved siden av. Dette fordi alle familieselskaper blir som regel holdt her, samt julaften og store vennemiddager. Da er det kjekt å ha to ovner for all maten, samt en til å holde noe av maten varm mens resten er i hovedovnen. Om du skjønte det? haha :P

 9. Så fantastisk flott det ble, dere er sååå dyktige:) Er mannen din utdannet og jobber som snekker, eller?

  • Takk takk :D Så moro med tilbakemld :))

   Han er utdannet grafisk designer, men har kurset seg opp til det han jobber som nå – båtmekaniker. Haha :P

   Men sånn på hobby gjør han alt mulig. Like imponert hver gang jeg!:P

 10. så utrolig fint du må gjerne komme til meg i larvik å gi meg råd til å dekorere osv suuuper flink er du

  • Nei vi håper at dette er en langtidsinvestering som vi kommer til å ha stor glede av. Allerede nå er kjøkken så mye mer i bruk, vi har mye mye mer plass og mye mer orden :D

 11. Drømmekjøkken, uten tvil :) Unner dere virkelig dette kjøkkenet, og et sånt kjøkken står virkelig på ønskelisten her også!! :) Herlig med inspirasjon hos noen av våre nærmeste venner <3

 12. Kan anbefale Røros Hetta sin kjøkkenvifte, Bistro! Vi driver å bygger hus og skal selv ha den, på et kjøkken som ikke blir så ulikt ditt :)

 13. Super duper nice!! En drøm av ett kjøkken :) Så imponert over deg og din handyman og hva dere får til asså. Flinkiser begge to <3

 14. Wow, for en forandring Veronika!! Kjempe flott!! Vi har samme kjøkken som dere, men likevell ble jeg grønn av misunnelse

  • Åh tusen takk!!:)

   Kjøkkenet er jo så flott, og elsker at IKEA har slike klassiske løsninger :) Dere har jo FLOTT kjøkken dere å! Og jeg vil gjeerne se mer av det på bloggen!:)

 15. WOW!!!! Knall flott:) Dåkke e flinke te å laga det fint, liker stilen:) Lov å spør kor flaggputa i sofaen er ifra?? Råfin!!

 16. fy søren så fint d er blitt Veronika!!! Rett og slett drømmekjøkkenet i mine øyne :D
  Dere har vært super flinke!!! Lekre farger som er satt sammen.. ja nå fikk jeg også løst på forandring hihi :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *