Det er så herlig… Det virker som Martine begynner å skjønne mer og mer av hva som skal skje. Da vi først fortalte henne om at mamma hadde en baby i magen ble hun raskt svært opptatt av dette. Men helt hva det gikk ut på var hun nok ikke klar over.. For dukka var jo babyen, og babyen var en dukke osv..

Hallo lillebror…

Men etterhvert som magen vokste begynte Martine mer og mer å forstå at det faktisk var noe inni der. Og fra første dag jeg ble gravid har vi vært nøye på å skille mellom «dukka» og «babyen». Så nå vet hun godt forskjellen der. Hun begynte å fortelle alle at babyen var i magen til mamma, og kunne fint fortelle hva en baby var. Så hun en baby, kunne hun fortelle at dette var en baby, og at dukka ikke var en baby. Når hun rundet 2 år begynte hun å forklare mer og mer. Og hver gang hun så en baby forklarte hun at mamma også hadde en baby i magen..

Kose med magen..

Og nå de siste ukene er det blitt enda mer personlig, for nå er babyen i magen til mamma en «lillebror». Hun går å snakker om lillebror hele tiden… Hun forteller at han er en gutt, og at han snart skal komme å bo med oss. Vuggen, lekegrinden og hennes gamle seng tilhører lillebror, og dette er noe hun forteller oss daglig. Selvom fristelsen ofte er stor vet hun at disse gjenstandene ikke skal brukes til å leke med dukka i. Disse er kun til lillebror. Lillebror heter så fint «Matisse» ifølge Martine.. Hmm..

Nå de siste ukene er det blitt så mye snakk om lillebror, så nå begynner hun å bli utålmodig.. Vi snakker og snakker om han, men hvor blir han av? Hun spør oss hele tiden: «Når kommer lillebror?». «Kommer lillebror snart?». Ofte mumler hun om lillebror og blir litt lei seg. Når vi spør henne hva det er kommer det frem at hun savner lillebror, og vil at han skal komme snart. Herlig! Så nå er jeg virkelig spent på hvordan hun egentlig føler det når han faktisk kommer. Hun virker jo så godt forberedt. Vi er veldig klar for alle mulige reaksjoner, og tar dem som de kommer. Men en ting har vi bestemt oss for å være nøye på. Og det er at Martine fortsatt skal bli «sett» når lillebror kommer. At Martine er den som skal få vise frem sin lillebror..:)

Stolt storesøster

Martine er tilbake i barnehage i dag etter 1 1/2 uke hjemme. Hun fikk først øyekatar, deretter kom det en sykdom som het «hånd, fot og munnsykdom». Dette første til blemmer i munnen og litt småfeber. Og som sakt våkennetter.. Men de siste dagene har vært fine, og snuppa er så og si frisk igjen..:):) Jippi!!

Syk, men som alltid i godt humør. Se den herlige verandaleppa..:P

I dag hadde jeg store planer for vinduene her hjemme.. Det er jo et kjerringråd, pluss at det virkelig trengs her. Men som sakt ser jeg jo ann formen for hver dag.. Og i dag var en av de dagene der sofan har vært min beste venn. Bekkenet krangler veldig, kvalmen stiger på og enerigen er borte.. Vel, så i dag prøvde jeg kjerringsrådet «slappe av» nok engang.. Haha..

Magen i dag. 1 uke til termin..:)
Del innlegget mitt

2 thoughts on “«Kommer lillebror snart..?»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *