Da er første uke i praksis over og jeg har kun 5 igjen. Har jobbet veldig lite denne uka, men det blir mer de andre ukene. Vi har jo 4 helligdager innimellom disse 6 ukene så vi mister jo endel dager. Om man ser på det som mer fri eller mindre lærlig er vel forskjellig fra person til person. Jeg har jo litt erfaring med praksisen vi er i nå, så foreløbig er det ikke mye nytt. Men spennede er det uansett. Og jeg merker nå at jeg hele tiden noterer meg ting jeg lurer på og leser om det når jeg kommer hjem. Det var jo nettop derfor jeg valgte å videreutdanne meg. For å kunne vite og lære mer om hvorfor og hvordan. 
Men i dag hadde jeg fri! Jeg startet dagen med mine fine barn. Vi gikk ned til barnehagen siden det var strålende sol ute selvom klokken bare var 8.45. I dag var det «kosedyrdagen» i barnehagen. Dette er en dag Martine har gledet seg til hele denne månden. I dag kunne man ha med en eller to kosedyr/dukke i barnehagen.
Martine hadde bestemt seg for å ha med en koseklut som hun fikk av sin oldemor da hun var et par år. Slike kosekluter er jo ofte en kos når dem er babyer, men siden Matias fikk en så fikk Martine en også. Og nettop derfor har hun blitt så glad i denne. Fordi da fikk hun samme som Matias.. Nå elsker hun at det er en klut med øyne! Så denne skulle hun ha med!
Ellers hadde hun hele tiden bestemt seg for å ha med seg delfinen vi kjøpte i gran canaria. Det sto mellom denne eller en bamse hun fikk i 4årsdagen sin. Men plutselig i dag hadde hun ombestemt seg. I dag skulle hun ha med fantorangen. En stor bamse som har ligget slengt i et hjørne det siste året fordi han ikke lengre var så spennede. Men neida.. I dag var det han som skulle være med, og ikke snakk om noe annet..
Matias har lagt sin elsk på en hest i bånd som Martine fikk til 4årsdagen sin. Man kan skru på «båndet» og da lager den lyder og går bortover. Bånden lyser også i forskjellige farger. Så det var jo egentlig ingen tvil om hva Matias ville ha med seg.. Så ja.. Matias fikk med seg en rosa hest! Hehe
Slik pleier han å dra hesten etter seg! Hehe
Siden denne dagen var veldig stor for barna fikk dem lov til å starte dagen med litt farge i håret. Jeg kjøpte jo inn slike hårsprayer til bursdagen hennes og det syntes hun var SÅ stas. Matias ble supergira også når han fikk litt farge i håret. 
Nå er barna i barnehagen og jeg skal bruke dagen til baking. På søndag skal nemlig mitt søskenbarn ha konfirmasjon og jeg har tilbyd dem å låne huset vårt. Vi har jo en stor stue der det fint er plass til slike selskaper. Vi er godt i gang med forberedelser av pynt, baking og organisering. Jeg har sakt at jeg gjerne vil hjelpe tante med forberedelsene så dette blir moro! Bordkort er laget, vimpel er hengt opp, bildevegg er laget, bordene er klare i hodet vårt.. Jeg skal bake cakepops, cupcake, pikekyss og palovakake… Og tema er fotball! Spennede :)
Del innlegget mitt

4 thoughts on “Kosedyrdag i barnehagen

 1. Så snill du er som hjelper så mye til!!
  jeg holder også på med sykeleien, er straks ferdig med 2 året. (med et års permisjon med baby) Du kommer til å se mye større skille på sykepleier på sykehjem og sykehus. første året syntes jeg var litt så som så med prakisen fordi jeg var vant til stell på sykehjem fra før.. og det er jo ikke all verdens med prosedyrer. men elsker andre året;D Jeg er nå på gastro avdeligen på sykehuset og eeelsker det!! mye prosedyrer og en heelt annen pasient gruppe!!Lykke til videre :D

  • Tusen takk :)

   Ja jeg ser frem til andre året. jeg syntes dette året har vært nokså spennede.. Og det er jo bare det grunnleggende. Gleder meg stort til å lære videre om sykdommer og ikke minst lære «sykepleierprosedyrer». Prosedyrene i år er jo omtrendt det samme som mitt yrke i dag (omsorgsarb.). Fordelen er at praksisen nå på ingen måte er vanskelig og skummel slik som veldig mange føler det. :)

   Takk takk :) Lykke til videre du å!:)

 2. Oi, beundringsverdig at dere låner bort huset til konfirmasjon, og attpåtil baker og gjør i stand så mye!

  Hvor er du i praksis? Spennende og høre litt om skole også =)

  • Det er viktig å hjelpe familie :) Og spesielt denne familien har stilt mye opp for meg i min oppvekst :) I tillegg syntes jeg det er kjempe moro å stelle litt i stand. Så skal det sies at de er helt unike og har bestemt å vaske hele huset, rake, koste osv på utsiden. Kjøpe inn blomster til utsiden her (som skal stå igjen)… De har servitører og har selv med bord, stoler, service osv. Så egentlig blir det ikke så mye styr for oss :) Derfor kan vi fokusere på baking, pynting av bord osv :) Supermoro :)

   Jeg er på Mule sykehjem. Var lærling der også i et halvt år i 2006, men da i en annen etg. Kjempe koselig der er det!:) Kan skrive litt om skole etterhvert her også. Er jo snart ferdig med 1 året og da kommer det nok en oppdatering om hvordan året har vært :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *