Rett før helgen leverte jeg og studiegruppa inn vår aller siste eksamen for i år. Eksamen var en gruppeeksamen som har gått over flere uker. Så om denne blir bestått (noe jeg såklart har store forhåpninger om) er det kun 6 uker praksis igjen av 1.året på sykepleien. Dette måtte vi såklart feire med oppussing og baking i helgen som var. Mer om oppussingen kommer…

Her kommer oppskrift på baksten som ble baket i helga. Min kjære mann elsker gjærbakst, så jeg fant ut at jeg fikk innfri hans ønsker denne helgen. Vi hadde også flere innom denne helgen som fikk smake på både det ene og det andre. Så på mandag var all gjærbakst borte.. Jeg syntes smaken ble super, så derfor må jeg dele oppskriften med dere..:

Denne oppskriften holder til 2 kringler (eller en kringle og 2 brett med boller slik jeg gjorde)

Du trenger:

♥ Ca 1,5 kg hvetemel
♥ 250 g melis
♥ 100 g gjær
♥ 1 l melk
♥ 250 g smør

♥ 1 pose makronfyll
♥ 1/2 pakke vaniljekrem

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 225 grader!!

Smelt smør i en kjele. 

Tilsett mel og melis

Når dette er lunket slår du det over i en bolle (jeg brukte kenwoodmaskin) og tilsetter gjæret. Når gjæret er godt blandet inn i det flytende tilsetter du litt og litt mel mens du knar (eller bruker kenwoodmaskinen)

Hev deigen i ca 50 min under et hånkle eller plast

Deretter kjevler du deigen til et rektangel. Bland sammen makronfyllet (tilsetter kun vann) og bland dette med 1/2 pk vaniljekrem. Smør dette jevnt utover deigen

Rull rektangelet sammen som en pølse. Overlapp deretter endene slik at du får en runding. For å få slike «groper» bruker du kun en saks og lager snitt jevnt rundt på kringlen.

La deigen etterheve i ca 30 min. Pensle den med egg og strø over perlesukker (her brukte jeg kun vanlig sukker siden jeg ikke hadde perlesukker) før den settes inn i ovnen. Stekes i ca 15 minutter. Blir kringlen brun før tiden er ute så legg et bakepapir over kringlen inni ovnen den siste tiden

Så er det bare å nyte :)

Siden deigen min var såpass stor delte jeg den i to. Den ene delen brukte jeg til kringlen, mens den andre brukte jeg til boller. Jeg laget noen boller med vaniljekrem (brukte resten av boksen), og noen vanlige boller. For å gjøre det lille ekstra ut av bollene presset jeg ut hjerter og stjerner med pepperkakeformer.:

 Start med å lag en vanlig rund bolle. Jeg erfarte etterhvert at det lønte seg å presse bollen litt flat med hånden for å få mer markert form etter stekingen. 


Som dere ser ble ikke formen så veldig synlig da bollene var veldig høye. Men om bollene presset litt flate blir mer av formen synlig. Bollene steket jeg i ca 10 minutter.
Del innlegget mitt

4 thoughts on “Kringle med makron og vanilje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *