Hver gang jeg og Rebekka er i Oslo drar vi innom friday. Og omtrendt hver gang MÅ vi ha kylling alfredo.. Sist vi var der fikk vi den triste beskjeden om at denne retten blir tatt ut av menyen nå.. Men siden denne retten er så himmelsk god måtte jeg prøve å lage en som kunne ligne noe.. Så jeg satte meg ned på nettet. Leste litt her og der, oversatte engelse sider.. Og visp rørte jeg sammen min egen kylling alfredo. Og den smakte nydelig. Det syntes også mannen og Martine. Dem hamstret innpå.. Så her kommer oppskriften..:

Du trenger:
  • 0,5 kg båndspagetti (tagliatelle eks)
  • 500 gram kyllingfilet
  • 2 ss melange
  • 1 god ss philadelphia ost (orginal)
  • 1/2 liter kremfløte
  • 1 ts salt
  • 50 gram revet parmesanost
Slik går du frem:
Kok opp lettsaltet vann. Når det koker tilsetter du båndspagettien og lar den koke i ca 10 min (kommer ann på hva det står på pakken)
I mellomtiden kutter du opp kyllingfiletene i terningsformer (små biter)
Ta 2 ss smør i en stekepanne
Smelt det på en middels varme
Når alt smøret er smeltet tilsetter du kyllingen. Stek dette til det ikke lengre er rosa (gjennomstekt)
Bland sammen philidephia ost, kremfløte, parmesanost (etter den er revet) og salt. Jeg har her kjøpt fersk permasanost og revet den opp selv. Da blir det mye mer smak. Man får kjøpt denne osten ferdig revet, men denne blir noe tammere..
Bland dette sammen og vent til alle ingrediensene er smeltet inn i hverandre.. La dette småkoke i 5-10 minutter. Sausen skal ikke være for tykk før du tilsetter spagettien og kyllingen. Er det noe smør igjen i stekepannen etter kyllingen tilsetter du også dette..
Litt revet permasanost og oppkuttet tomater serverer du ved siden av..
Da er retten ferdig. Det er en bitter smak på den siden det er mye permasanost som smaker noe spesielt. Men med friske tomater i små terninger frisker du opp retten. Retten har en typisk oste/mildsmak. Derfor kan man tilsete noe krydder om man mener den blir for kjedelig..:) Dette er første gang jeg lager denne retten, så kan hende det blir noen små justeringer neste gang.. Og da gjør jeg om oppskriften også!:)

Da er maten klaaar….

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Kylling Alfredo

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *