For en god stund siden presentrerte min venninde Rebekka en helt herlig rett for meg. Denne ble en ny favoritt, og jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger denne har blitt laget her i hjemmet. Den har blitt servert til mange som har vært på besøk og alle har likt den! Som de har sakt iallefall..? 
Det finnes jo så mange forskjellige måter å lage denne retten på.. I dag laget vi en liten vri, og det også smakte fantastisk godt. Skal få skrevet ned oppskrift her etter etterspørsel fra både familie og venner. Oppskriften i dag er fra retten som ble laget i dag, men underveis kan du også lese alternativene for denne retten.
Du trenger (til 3-4 personer)
* 500 gram pasta
* Ca 350 gram kyllingfilet
* 2 beger creme fresh
* En «klype» revet ost
* 3 ts pesto ELLER chillipulver og tandorikrydder
* Krydderblanding (kan bruke salt og pepper som erstaning om ønskelig)
Først av alt..
Sett pasta til koking. Her har vi brukt fullkorn. Like godt, og mye sunnere!
Deretter…
Finn frem kyllingfilet. Vi beregner ca 1 filet per person. Ca 175 gram for 2 personer
Kutt kyllingfiletene inn i biter
Stek kyllingbitene. Krydre godt med «krydderblanding»
Tilsett creme fresh. 1 boks per 175 gram. Det vil si at vi her har brukt 2 boks til ca 4 kyllingfilet
Tilsett mer krydder. Her kommer en vri jeg gjorde i dag. Vanligvis bruker vi pesto ( 1-2 ts pesto per boks med creme fresh) Men i dag hadde vi ikke pesto så da tilsatte vi noe mer spennede krydder istedet
Her er det kun fantasien og smaken som setter grenser. Vi kikket litt i skapet etter hva vi hadde og endte opp med en blanding av krydderblandng, chillipulver og tandoori masala krydder.
Tilsett en «klype» revet ost for å få sausen litt mer fast. Man kan bruke all mulig slags ost. Vi har valgt mozerellaost, da dette er en litt sunnere variant.
Så er retten ferdig.. VELDIG lett og helt fantastisk god! Jeg personlig syntes ingenting slår pesto.. Men for dem som ikke liker eller har pesto er dette et veldig godt alternativ. Om ønskelig kan man ha grønnsaker oppi retten her, og man kan servere en frisk salat ved siden av. Cherrytomater er jo fantastisk til en slik rett.. Prøvd deg frem og finn din oppskrift
Del innlegget mitt

9 thoughts on “Kylling creme fresh

  1. Kan man bruke fløte i denne retten istedenfor creme fraiche? Jeg spør da jeg har laktoseintoleranse og ikke får tak i laktosefri creme fraiche her i Norge.

  2. Ååh dette så DIGG ut!! Elsker retter med fløtesauser og creme fraiche og slikt! Dette skal prøves ut i kveld :-D Takk for tips ;-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *