Eller kai phat met muang himaphaan som den heter på thailansk..
Min favorittrett om dagen innen «thaiwok».. Før jeg smakte denne var jeg ikke særlig begeistret over løk, paprika og chilli.. Men etter å ha smakt denne ble helheten så god at jeg spør ofte etter denne retten hos min mannekokk Kristoffer :) Ikke bli «skremt» av ingridiensene. Jeg også rynket på øyebryna da jeg hørte fiskesaus.. Men den gir kun et salt innspill på sausen.
Du trenger:
♥ 3 chilli (lange røde)
♥ 1 ss fiskesaus (fåes kjøpt på rema1000 vet jeg. Ikke alle butikker som har denne)
♥ 2 ss østerssaus
♥ 1/2 – 1 hønsebuljongterning (blandes sammen med 3 ss vann)
♥ 4 ss vegetabilsk olje
♥ 100 gram cashewnøtter
♥ 4-5 finhakket hvitløsfedd
♥ 500 gram kyllingfilet skåret i tynne strimler
♥ 1 rød paprika, skåret i tynne strimler
♥ 1 stor løk, skåret i båter
♥ 3 vårløk, skåret i 1 cm lange biter
♥ Malt hvit pepper til dryss (sort pepper dersom man ikke har)
Fremgangsmåte:
♥ Fjern stilkene fra chillien. Del dem i 1 cm lange biter med en skarp kniv (saks om du ønsker) og kast frøene. Ønsker du en ekstra sterk rett kan du beholde noe av frøene. MEN da blir den veldig sterk ;)
♥ Bland sammen fiskesaus, østerssaus og buljong i en liten bolle.
♥ Varm opp oljen i en wok på middels varme, og stek cashewnøttene i 2-3 minutter, eller til de er gylne. Ta dem opp med hullsleiv, og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.
♥ Rørestek chillien i den samme oljen på middels varme i ca 1 minutt. Den skal mørkne, men ikke svi seg og bli svart. Ta den opp med hullsleiv og la denne også renne litt av seg.
♥ Varm opp igjen oljen, og rørstek halvparten av hvitløken på middels varme til den er gyllen. Ha i halvparten av kyllingkjøttet, og rørstek det på sterk varme i 4-5 minutter, eller til det er gjennomstekt. Ta opp kjøttet, og gjennta med resten av hvitløken og kyllingen. Ha alt kjøttet tilbake i woken.
♥ Ha i paprika, løk og sausblandingen, og rørstekalt i 1-2 minutter. prøvesmak og juster smakene hvis det trengs.
♥ Ha i cashewnøtter, chili og vårløk, og bland alt godt.
♥ Dryss over med malt pepper.
Denne er HELT fantatsisk og MÅ smakes.. Og mitt største tips til dere som syntes wok er kjedelig er å prøve ut denne fiskesausen og østerssausen..
Del innlegget mitt

13 thoughts on “Kylling med cashewnøtter

 1. Eg lurte også det korleis buljongen skulle tilsettes. Er det 1/2-1 terning som smuldres i sausen, eller er det 1/2-1 dl ferdig buljong som skal i? Ser veldig godt ut, blir søndagsmiddag her i huset :)

 2. Jeg lagde denne her en dag, god bleveldig godt! Ble litt i stuss på om buljongen skal løses opp i vann, slik d står på pakningen, eller omhu smuldrer den opp i sausen?

 3. Takk og i like måte -altså, jeg liker at du deler oppskrifter!

  Dette så veldig godt ut og fikk veldig lyst til å prøve. Men mannen er allergisk mot nøtter, så tror du den vil være like god uten? :)

 4. Hei :) jeg titter innom og leser bloggen din hver dag, nå har jeg startet opp å blogge selv; babyblomen.blogg.no, du må gjerne kikke innom hvis du har lyst :) Jeg er sykepleier, og ser du studerer til å bli det. DU må gjerne bare spørre hvis det er noe du lurer på ;) tviler på at du gjør det, for jeg var ikke halvparten så strukturert og organisert under min studietid ;)

  Lykke til med nytt semester! :) Jeg kan tenke med du gleder deg til å bli ferdig, men kos deg med studietiden også, fordi den går så fort, og den er så trygg og god!

  • Hei hei! :)

   Så koselig :) Jeg tar meg en tur innom deg jeg vettu. Spennede at du er sykepleier :) Kan godt hende jeg lurer på no underveis :)

   Ja jeg koser meg i studietidene. Jobber jo i hjemmesykepleien idag, og har flere ganger fått ansvaret som «ansvarsvakt».. Det er ganske trygt å kunne ringe til bakvakt da om det skulle være noe. Så spent på det ansvaret en får når man er ferdig utdannet! :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *