På den ene siden av huset har vi tidligere kun hatt belegningssten. I våres bestemte vi oss for å ta vekk noe av steinen og erstatte den med gress. Det vil si at vi fortsatt har stor parkeringsplass, men en plenflekk i enden. Vi har også veranda på dette område med utgang fra vaskerom og kjøkken. Og det er her den deilige formiddagssolen er.

På andre siden av huset – ved inngangen og den største verandaen har vi også mye belegningssten og gress. Men siden barna har blitt såpass store har vi nå bestemt oss for å gjøre om plenflekken på siden av huset til deres lekeplass. Det vil si at vi har flyttet alt av leker, sandkasse, sklie og andre lekeapparater. Det er veldig deilig å ha uteområde her «oppe» uten masse leker og sand.

Til nå har vi fjernet belegningssten, murt opp kantsten, tatt vekk ugress, fått et lastebillass med jord og rettet ut dette. Deretter har vi fått på plass huskestativ med sklie og i dag kom lekestuen opp! Foreløbig ser det nok ganske rotete ut. Men vi har mange koselige planer for område, så jeg gleder meg til å vise det endelige resultatet. Utenfor lekehuset skal det komme en stor og deilig platting. Og hele veien rundt skal vi legge ferdiggress. Vi skal lage ny trapp opp til verandaen med lys i.

Her kan dere se litt bilder med beskrivelse under:

MG_3778_0708-800x533

Slik var det før vi gjorde noe som helst.. Aller først plantet vi hekk på høyre side.

IMG_6462-800x533-1

Her ser dere hekken har kommet opp. Deretter la vi duk og bark innimellom hekken. Så fjernet vi belegningsstenen fra ca der hekken slutter. Da ser dere hvor mye av parkeringen som faktisk er igjen. Dette område helt innerst ble ikke brukt til så mye uansett..

IMG_8499

I gang med å mure opp kantsten..

IMG_9471

Jord er rettet ut.. Huskestativ er på plass og fundamentet til lekestuen er laget.

IMG_9472

Lekestuen kommer på plass..

IMG_9476

Ungenes pappa og bestefar som er så flinke og setter på lekestue! Lekestuen heter «rødhette» og er fra maxbo. Syntes denne lekestuen er så herlig – med hems.

Fortsettelse følger…

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Lekestue på plass

 1. Denne lekehytten har vi også, men vi er IKKE fornøyd med den :( Veggene er så tynne at det trekker vann igjennom, selv om vi har malt mange lag med skikkelig maling på utsiden. Veldig kjedelig! Vi driver å jobber med våres nå for å se om det er noe håp om å få den skikkelig!

  Gleder meg til å se hvordan dere gjør det :)

  • Åh! Ja, så veggene var nokså tynne. Men det skal jo ikke gå ann å få vann imellom? Når man maler så lager man jo en hinne? Og materialene er jo bygd slik at det ikke skal komme vann inn. Huff, får håpe ikke vi får det samme problemet.. :/ Takk for tilbakemld! Da skal vi følge litt ekstra med på det :))
   Håper dere får reddet deres hytte :)

   • Vi har malt med samme maling som huset er malt med (drygolin et eller annet?), men det lekker som bare det likevel :( utrolig kjedelig! Foreløpig har vi kledd hele med plast innvendig og holder på å legge på panelplater på innsiden, da vil det nok bli tørt på innsiden, men det løser jo ikke problemet likevel, for bordkledningen blir vel å råtne etterhvert. Så det spørs om vi bare må rive bordkledningen og bygge en ny og bedre. Men da hadde det vært mye billigere å bare bygd en ordentlig hytte helt fra start av! :) En av grunnene til at vi kjøpte byggesett var jo for å gjøre det både enklere og billigere enn å bygge selv, men der tok vi feil :P Jaja, vi lærer av feilene. Om vi har små barn når vi etterhvert bygger enebolig så skal vi iallfall bygge en skikkelig hytte til de :P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *