Får skrive en liten oppdatering her da, så kan dere som er interessert lese litt. Får jo masse mld og tlf, og bir litt slitsomt å forklare alt om og om igjen. Hehe. Så les her :)

Den siste uken har jeg vært hos 2-3 kontroller hos legen pga protein i urin + stigende BT. På fredag ville han sende meg inn på sjekk på sykehuset, men fødelegen ville vente til mandag. Ble jeg dårlig i helgen måtte jeg ringe til føden og ta meg en tur. Fredags kveld + natt var jeg i dårlig form, og tenkte at jeg fikk ta en tlf til føden lørdags formiddag. Rett før jeg skulle ringe føden oppdaget jeg at slimproppen min hadde gått. WOW det var sykt! Litt ekkelt å. Kansje ikke alle som vet hva dette er? Men det er iallefall en propp som henger i livmormunnen. Noen mister den uker før fødsel, andre rett før.


2 spente kommede foreldre på sykehuset

Jeg ringte med føden, og vi ble da enige om at jeg skulle ta meg en tur opp. Da jeg kom var det full kontroll av BT, urin, fosterlyd, UL osv. Legen oppdaget da at jeg hadde noe lite fostervann. Hun valgte da å legge meg inn til observasjon over natten. Dette syntes jo jeg også var bra, da jeg får god oppfølging av både meg og lille tulla.

Så idag morges fikk jeg beskjeden. «Veronika, du skal bli mamma innen en uke!» WOOW. Det var litt sånn sjokk nyhet da. Til tirsdag har jeg 3 uker igjen til termin, og det er da ingen fare å få barnet da. Men ifølge mens termin har jeg jo termin denne torsdagen! Så jordmødrene hadde pratet mye frem og tilbake og fant ut at de ville at jeg skulle føde så fort som mulig. Det ble da bestemt igangsetting. Jeg kommer til å ligge på observasjonen på føden frem til fødselen begynner. Dette er noe jeg syntes er super bra, da de kan følge opp og sjekke at alt går som det skal.

Hva skjer fremover nå?

Jo, idag fikk jeg min første dose av modningsgele. Denne skal gjøre slik at livmormunnen får åpning og modnes. Som regel begynner ikke fødselen etter bare en dose, så imorgen skal jeg få to doser til, dersom det ikke skjer noe inatt. Har idag hatt endel små mens murring følelser og dette er tydelig tegn på modning. Noe som er kjempe bra! Det har nå dabbet endel av, så regner med at vi må på`n igjen med en ny dose. Jordmor har nå sakt at jeg må bare nyte denne natten og slappe av. For imorgen kan det komme en hektisk dag ja.

Jeg ligger nå med CTG (for å måle fosterlyden til tulla) hver morgen og kveld. Det blir også tatt jevnlige urinprøver og blodtrykk. Dette er en veeldig rar opplevelse. Jeg får helt sommerfugler i magen av tanken på at jeg snart er mor og skal få lov til å sette ett nytt liv til verden. Men jeg er også kjempe nervøs på tanken at jeg nå er så nær slutten. At jeg når som helst kan føde. Veldig blandede følelser, men mest glade følelser her!

Her ligger jeg med belter rundt magen for å måle tullas hjertelyd og livmorens aktivitet

Apparatet som skriver ut resultatet av CTG

Får jeg ingen effekt av modningsgele imorgen, skulle de da vurdere videre hva vi skulle gjøre. Så dette blir spennede. Som jordmor sa: «Ut skal hun iallefall. Og det iløpet av noen dager» Wiii!!!

Her ligger vi og koser oss og venter spent på det som skal skje!!

Del innlegget mitt

9 thoughts on “Litt oppdatering! Nå skjer det ting..

 1. så det det belte gjør er egenlig bare å holde dem sensorene på plass lissom?

  får vite masse jeg ikke viste jeg nå :P hehe.. en lærerik blogg :) hehe

 2. Takk for det alle sammen :)

  Det belte kjenner ikke jeg noe til. Er bare som å ha ett strikk rundt magen. Det er 2 sånne sensorgreier på den. 1 som måler livmor aktivitet og en som måler pulsen til babyen :)

 3. WOW – det er jo helt SYKT!!!! Tenk at nå blir du snart mamma!! Det er helt vilt og sykt spennende!!

  LYKKE MASSE TIL med fødselen!! Gleder meg på deres vegne :)

  Følger spennende med på oppdatering!

 4. åh herregud så morro !=D håper alt går bra =) tenkte det var et eller annet siden det var så stille på bloggen serru ;) du får si fra når hu er kommet!!=) kjempe masse lykke til! Heldiggrisen!

 5. Hei hei :) Så spennende! Da ser det ut som jeg må ut å kjøpe gave litt før jeg hadde planlagt da ;)
  Masse lykke til alle tre, det kommer til å gå kjempe fint :) <3 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *