Her er litt opptadering fra meg og lille Martine inni magen min.

Den berømte «fødselen» kommer nærmere og nærmere, og det merkes. Jeg kjenner tydelig at både tulla og kroppen forbereder seg på det som skal skje. Tenk at til tirsdag har jeg gått gravid i 36 uker. Og jeg har da kun 4 uker igjen til termin. Tenk 4 uker av 36 uker er jo INGENTING… Da jeg var hos legen denne uken sa han at hodet lå langt nede i bekkenet, og at hu mest sansynligvis ikke kom til å klare å snu seg nå. Når han kjente etter hodet merket jo også jeg hvor utrolig langt ned det lå. Å egentlig så er det ikke lange veien fra der hodet ligger nå og til der det kommer ut ;)

Jeg er nå 100% sykemeldt frem til permisjonen min begynner 5 mars. Dette pga jeg har hatt endel plager med pusten. Lungekapasiteten blir jo mindre når en er gravid. Men jeg har i tilegg hatt endel fler plager (astma symptomer). Så nå om dagen sjekker de meg ut med både blodprøver, pusteprøver og røngten. Men jeg får da håpe at det kun er graviditeten og at de gir seg etter tulla er ute!

Sånn ellers nyter jeg tiden frem til jenta vår kommer. Forbereder med å vaske hennes klær. Lage system i tingene hennes. Kjøpe inn siste rest av småting hun trenger. Den siste uken har hun vært ekstrem rastløs (trodde de skulle bli roligere mot slutten jeg). Var en periode der hun ble roligere, men nå i det siste har hun virkelig kvikna til. Denne helgen har jeg såvidt klart å sitte. Har nesten bare måttet ligge og bytte stillinger hele tiden. Ribbeina mine får seg litt av en omgang nå! Jeg holder hendene på magen og kan kjenne hennes spark. Jeg kjenner tydelig hennes små og søte føtter som stikker ut på siden min og som sparker og strekker på seg. Noenganger stikker rompa ut på siden, og det er så nydelig å bare ligge å holde hånden der og vite at det er lille babyen vår jeg holder. Men… Det har fortsatt ikke gått helt opp for meg at de faktisk er en helt ferdig velskapt baby inni magen min. Sånn ellers er jeg oppe mange ganger om natta for å tisse! Hehe. Hun presser godt på blæra. Jeg våkner også endel ganger om natta av stikking og verking i beina (legen sier at dette er noramlt. Er kun snuppa som presser mot bekkenet og nerver som går ned i beina). Jeg har også slike mensmurringer som er vanlig å få nå mot slutten. Litt mageknip innimellom. Så her er det tydlig en som vil ut om ikke så alt for lenge!

Så fremover nå skal jeg bare slappe av hjemmme, være med venner og kose meg. Sove og slappe av før tulla kommer. Også må jeg vel pakke den berømte sykehusbaggen snart, og legge tisselaken i senga (dersom vannet går). Hmm..

Mamma gleder seg såå til å holde deg og se deg jenta våår…

Fastelaven

Ja idag er det jammen meg fastelavens. Visste ikke dette før jeg leste det på nettet i dag jeg. (Lite opptadert). Så siden jeg og gutten min bare slapper av hjemme og koser oss idag tenkte vi at vi fikk være litt tradisjonelle og bake :)

Gutten min laget først deilig ovnsrett som vi koset oss med.

Deretter ble det fastelavensboller til dessert. Som vi laget sammen ♥ Naam naam!! Det er digg det.

Vi spiste og koste oss masse, men hvor mye orker en av krem åsånn a? hehe.. Har endel boller igjen her, og gjett om jeg skal kose meg med de fremover! Hehe. Må jo fryse ned noen også da :) Kjekt å ha i fryseren. Merket også at det er endel vanskelig å spise boller når det er krem i midten. Spruter ut på siden jo! Også når det er melis på er det lett å få i halsen og dermed begynne å hoste (Noe Kristoffer klarte å gjøre). Haha. Spruta både bolle og krem overalt. Lo i ett kvarter tror jeg! haha. Huff

Ellers idag har Pippen fått seg en dusj + føning etterpå. Han er ganske så rolig og slapp etter dette ;) hehe. Men etter en times tid kommer han seg og er seg selv igjen. Men ingenting er så deilig som å bli føna. Hehe. Søten!

Del innlegget mitt

12 thoughts on “Litt status & fastelavens

  1. ja det er sant :) han blir vell kanskje gæren vist du tørker han med håndkle vell? :P

    forresten, skulle hatt en gjestebok på bloggen din

  2. Hehe, neei holder jo ikke føneren på pippen heel tiden da… Men tar den sånn til venstre og høyre side (som en vifte liksom) så det ikke blir så varmt for han.. Er jo kaldt for pippen å lufttørke nå! hehe

  3. å så koselig å bake boller å sånt sammen.. di så fryktelig deilige ut.. :) noen holer ut toppen av bolla slik at det ikke skal sprute ut :P hehe (dog suns jeg det blir lite bolle igjen da)

    jeg tror forresten Martine kommer rett rundt 31 mars.. ca halv 1 på nattan :) hehe…

    Lykke til forresten på fødselen :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *