Takk for alle spm og «tips» til hva jeg kan skrive om i «lørdagens bloggtips». Noe som går veldig mye igjen er «hvordan lage en enkel header». Jeg selv lager både bakrunn og header i Photoshop. Det er ett program jeg har brukt ett år på å sette meg inn i. Og det klarer jeg desverre ikke lære bort i løpet av ett innlegg. I tillegg må man vel kjøpe dette programmet. MEN kjære lesere, for dere skal jeg prøve å finne en litt lettere løsning. Vet man kan lage headere i mange andre programmer, så jeg skal prøve så godt jeg kan å lage ett slikt innlegg til dere i fremtiden..:)

Fremover skal jeg gi dere noen småtips og erfaringer til «hvordan gjøre en blogg mer spennede». Jeg syntes jo at alle bloggene jeg følger er spennende, men fremover kommer iallefall tipsene til hvordan dere kan få fler lesere.. Siden jeg skal prøve å holde på med lørdagstips en stund fremover fordeler jeg tipsene utover..:)

1. Det aller viktigste når en blogg skal være spennede for en leser er vel oppdateringen. Hvis en oppdaterer bloggen annen hver uke, kan folk lett «glemme» bloggen din. Som regel har vi alle perioder der vi har mange ideèr om hva vi vil blogge om. Mens perioder der vi er heelt tomme! IKKE publiser tusenvis av innlegg en dag fordi du har mange ideèr, for så å ikke oppdatere på 1-2 ukers tid. Hemmeligheten er å heller skrive mange innlegg, men ikke publisere dem. Del dem utover dagene slik at bloggen din blir jevnlig oppdatert. Eller hvis du en dag sitter bom fast og ikke har noe å blogge om, så kan du lete deg frem til en av dine ideèr som du enda ikke har publisert.

2. Etter dette vil jeg nok si at oppsettet på ett innlegg er også veldig viktig. Pass på at innlegget er oversiktlig og lett å lese. Vær flink med å bruke avsnitt. Ingenting er mer slitsomt enn å lese innlegg som fortsetter og fortsetter uten ett eneste avsnitt. Og er det noen som er innom bloggen din for første gang, og ser at man har masse tekst uten noen avsnitt vil dem nok fort gå ut av bloggen din igjen.

Dette var to tips som betyr mye for din blogg. Jobb endel med dem, og du er godt igang med å få en god blogg med mange faste lesere. Jeg har enda en haug med tips som går i samme duren som over her.. Så dere får vente til neste lørdag med enda fler slike tips..

Hva syntes dere om dagens tips? Noe nyttig å hente der?

Btw.. Imorgen kommer sminkevideoblogg!

Del innlegget mitt

3 thoughts on “Lørdagens bloggtips #2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *