Jeg fortsetter på listen fra forige lørdag om hva som er viktig for å gjøre en blogg spennede å lese.. :) Og hva som kansje gir det litt fler lesere?

3. Bilder også er veldig viktig. For at ett innlegg skal bli spennede å lese, og for at folk skal bli nyskjerrige på hva teksten innholder er det viktig med bilder. Plasser bildene mellom teksten, og ikke alle helt på bunn.. Men pass også på at bildene passer med teksten du har skrevet over. Det mest spennede er bilder man har tatt selv. En viktig egenskap når man er en blogger er å alltid ha kamera med i veska. Ta bilder av ting du før aldri hadde trodd du ville tatt bilder av. Små detaljer er ofte mer spennede enn ett random bilde. Har du klipt deg, ta før og etter bilder. Da blir plutselig innlegget mye mer spennede. Har du laget noe god mat, noe spesielt, ta bildet av det. Og sleng gjerne med oppskriften. Men dersom man ikke har noen bilder en selv har tatt, eller som passer til teksten kan man «låne» bilder på nettet. Bare vær forsiktig med hvor man låner dem fra. Husk å overholde «copyright».


4. Skriv rent og med minst mulig «slæng». Folk liker rett og slett best å lese ett rent og oversiktlig innlegg. Pass på skrivefeil av ord, pungtum/komma, sammenhengende ord osv. Jeg selv vet at jeg er alt for dårlig på dette område, men jobber hele tiden med å forbedre meg. Jeg merker selv at jeg ofte sitter helt fast i hvordan ett ord egentlig skrives. Men da er det kansje bra at jeg blogger såpass mye, så jeg får freshet opp skriftlig norsk. Og her ett lite tips til alle dem som plutselig står fast på hvordan ett ord egentlig skrives. Eller om ordet skrives i ett ord eller to. Gå inn på google, skriv ordet slik du tror det skrives. Og stemmer ikke ordet får man opp ett alternativ under søkelinjen. Dette er noe jeg gjør OFTE, og det er helt genialt.

Eksempel…

Kom gjerne med tips om hva du vil ha tips om? Alt fra små tips til store…:)
Og greit med tilbakemld på om det er spennede med slike tips? Ikke så mye tilbakemld på innleggene :P

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Lørdagens bloggtips #3

 1. åjsann.. kanskje jeg skal skrive sånn det skrivas ikke sånn jeg snakker ? :p jeg skal fra nå a prøve på det :) tusen takk for flotte tips :)

 2. Enig,bilder har mye å si for innlegget :)
  Og viktig med riktig språk.
  Jeg orker ikke lese blogger på nynorsk og sånt heller jeg da :p
  *sær*

 3. Enig,bilder har mye å si for innlegget :)
  Og viktig med riktig språk.
  Jeg orker ikke lese blogger på nynorsk og sånt heller jeg da :p
  *sær*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *