Som de fleste bloggere har jeg lyst å gjøre noe nytt! Og da kom jeg på tanken med å ha ett fast innlegg hver lørdag. Og siden jeg ofte får henvendelser på både bloggen, mail og facebook med bloggespm om diverse ting tenkte jeg å lage en fast dag med bloggetips til dere lesere. Hørtes dette bra ut?

Så hver lørdag fremover vi jeg lage ett nytt bloggtips til dere. Dette kan være alt fra store og anvanserte tips til ett lite minitips. Hehe :P Godt forklart, Veronika! :P Så av dere lesere trenger jeg da spm om det er noe dere lurer på ang bloggen. Spm kan være alt fra layout til «hvordan få fler lesere» osv..:)

Signering av bildene

I dag vil jeg gi dere ett enkelt og veldig kjekt tips om signering av bildene. Mange har det, men langt ifra alle. Mange tror kansje at dette er veldig mye ekstra jobb, mens andre vet kansje ikke hva dette er engang?

Signering av bildene er rett og slett at man signerer med din bloggadr på bildene. Noen velger å ha en liten signatur på den ene siden, mens andre vil sikre seg med å ha denne signaturen over hele bildet. Jeg har valgt det første. Selvom kopiering av bilder ikke er tilatt blir det gjort hver eneste dag fordi. Dersom noen søker på diverse ting på google kan faktisk ditt bilde kom opp som ett eks. Mange tar da bildet, kopierer det, og bruker det selv. MEN ingen vil bruke ett bilde der det står bloggadr til noen andre? Jeg har selv oversikt over hvordan folk kommer inn på siden min. Og MANGE søker på diverse ting på googels bildearkiv, og blir henvist til min side. Dem søker på alt fra «baby», «sommer», «eple», «rockering» osv. Er utrolig hvor mye uvesentlig dem søker på igrunn, og fortsatt kommer inn på min side. Men slik er iallefall virkeligheten. Så signering av bildene anbefaler jeg ALLE..

Jeg har funnet en veldig enkel og lettvindt måte å signere alle bildene på. Og etter jeg har brukt dette en stund er jeg rett og slett avhengig av dette programmet. Det er helt genialt! Og her kommer hvorfor..

Jeg bruker nemlig picasa 3, ett veldig lett bildeprogram. Det har noen ekle bilderedigeringsmuligheter, og er lett å skjønne for alle. Jeg kommer til å bruke picasa i mange av bloggtipsene mine fremover, så kjekt å laste ned selvom man ikke vil ha signering. Når man har lastet ned picasa legger du til at alle bildene dine som ligger i «min datamaskin» skal legges i picasa. Og at dette skal oppdateres automatisk. Så hver gang jeg har lastet inn noen nye bilder på pcen, åpner jeg picasa, og da ligger mappen øverst på lista.. Last ned picasa 3 HER

En av grunnene til at jeg er blitt så glad i picasa er nettop fordi jeg får sortert bildene jeg skal bruke til bloggen. Det jeg gjorde før var å skrive ett inlegg, deretter «legge til bilder» og lete meg frem til bildene jeg skulle bruke. Men når jeg bruker picasa ser jeg igjennom alle bildene, og for alle bildene jeg vil bruke i innlegget trykker jeg kun på en knapp, og bildet legger seg i en egen mappe MED signering på. Kjekt? Så når jeg skal legge til bilder i blogspot åpner jeg denne mappen og legger til alle bildene der. UTROLIG deilig å slippe å lete igjennom hele orginalmappen etter bildene jeg skal ha.

Mye skriving her, men prøver så godt jeg kan å forklare dere. Men her kommer oppskriften på hvordan man får signering av bildene.

1. Åpne picasa


2. Nå ligger alle mappene dine på venstre side. Høyre siden er stedet bildene vil syntes.


3. Klikk en gang på mappen med dine bilder i.


4. Så dobbeltklikker du på det første bildet på høyre siden. Da får du opp bildet i stort format. Nå kan du bruke piltastene for å se videre på bildene i denne mappen. Vil du tilbake å velge en annen mappe trykk på «tilbake til bibloteket øverst i venstre hjørnet.5. Når du finner ett bilde du vil bruke i ditt innlegg trykke du på «eksporter» i menyen på nederst linje.


6. Her velger du da hvor det «ferdige» bildet skal ligge og hva mappen skal hete. Du velger også str på bildet. Det er veldig kjekt å skalere ned bildet litt, slik at det ikke blir megastort dersom folk trykker på det. Jeg pleier å ha på 800 piksler. Nederst står det «legg til vannmerke». Dette er da signeringsmerke. Huk av denne.


7. Så må man velge hva man vil skal stå nederst i hjørnet. Det mest vanlige er bloggadr din. Skriv da dette under der du nettop huket av.


8. Deretter trykker man eksporter. Nå er jobben gjort, og bildet er ferdig. Nå fortsetter du bare med å trykke videre med piltastene og gjøre det samme med neste bildet. Bare denne gangen trenger du ikke trykke på mer enn «Eksporter» og «eksporter». For alt annet du nettop fylte ut husker picasa.


9. Når du nå skal legge til bildene på bloggen åpner du mappen med disse bildene i, og legger til dem alle. Enkelt og greit. Når du er ferdig med innlegget kan denne mappen med signaturbildene slettes. orginalbildene er ikke forandret på.


Var dette ett kjekt tips? Fikk du noe nytte av dette? Vil dere ha fler bloggtips?

Del innlegget mitt

7 thoughts on “Lørdagens bloggtips

 1. Tusen takk for tipset om vannmerking av bildene med Picasa. Jeg er relativt grønn i bloggosfæren, men skjønner viktigheten av å beskytte bildene mine.

  Du har nok pådratt deg en ny følger på bloggen din nå :-)

 2. Takk for tilbakemld :)

  Veronica: Vell, da må det nok lages i andre photoprogrammer, noe som er litt mer jobb.. Skal sjekke litt opp i dette, kansje jeg finner en enkel løsning på det også!:)

 3. kjempekjekt bloggtips!
  har nå fått det selv, og er spent på åssen det er. hittil er jeg hvertfall ganske fornøyd. :)

  jeg har jo noen spørsmål til deg da vettu…

  1.hvordan bytte bakgrunner. (må ha det inn med teskje!) får jeg får det ikke ordentlig til enda…

  2. hvordan få flere følgere på bloggen?

  3. og har du noen tips på hva man kan skrive om når du sitter helt fast og ikke aner hva du skal skrive om?

  også til slutt vil jeg bare si at jeg syntes bloggen din er utrolig fin nå! den ble kjempe søt!
  klem!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *