Den lille vesle jenta vår er allerede 21 mnd gammel. Om bare 3 mnd er 2årsdagen. Det er hvor tiden flyr. Selvom det er litt trist å ikke lengre ha noe baby i hus, er det helt vanvittig morsomt å følge utviklingen hennes. Martine er blitt ei veldig kvikk, blid og skravlete jente.. Det skal ikke så mye til for å glede hennes lille hjerte..

Da mine foreldre kom fra Spania hadde dem med en stor boks sjokolade.. Denne syntes Martine var veldig grei til å klatre opp bak sofaen..

Men så klart har hun sine egne meninger, og det kommer tydeligere og tydeligere frem nå. Hun er bestemt, og vet hvordan hun vil ha det. Men for all del, dette er jo bare en positiv utvikling. Det er sunt at barna sier ifra om hva dem vil, og har egne meninger. Det er mye enklere å forstå henne nå, når hun vil fortelle oss noe. Men siden hun ikke har fult språk enda, er det perioder der mammahjerte gråter fordi det ikke vet hvorfor lille snupp er lei seg..

Martine har alltid vært glad i drømmehagen. Men nå om dagen er hun blitt helt besatt! Hun sier ikke drømmehagen, men nnm nnm.. Det betyr altså drømmehagen. Haha. Hun sier det på en spesiell måte.. Hun finner frem fjernkontrollen og gir seg ikke. Ikke alltid like morsomt med bestemte jenter da nei. Jeg blir GAL av drømmehagen. Iallfall når det er minst 1 gang om dagen..

Martine kommer med nye ord hver eneste dag, og ofte overasker hun oss på det fulle. Det har så smått begynt å komme sammenhengende ord, men mest ett og ett ord. Hun finner stadig nye steder hvor hun gjemmer unna ting. Både sine egne, og våre ting. Veldig gøy når hun har funnet en plass bak en kommode, der hun samler på mammas nøkler… Kremt… Hun finner stadig på noe nytt, for denne jenta kjeder seg sjeldent.. Hun er flink til å leke selv, men syntes så klart det er veldig morsomt når mammaen eller pappaen tuller litt med henne..

Mammas bein kommer å tar Martine.. Martine ler så hu nesten griner..

Hennes største lidenskap om dagen er dukker. Hun har en hel haug. Og hun har både dypvogn, paraplytrille, spisestol, potte, klær osv til dukka. Så dagen lang flyr hun rundt å passer på at alle dukkene har det bra. En må sitte i stolen sin å spise, mens den andre sover. Da må vi være stille (Martine sier Hyysj!) Den andre får en trilletur rundt og rundt i stua.. Herlig å se lille jenta vår tusle rundt og leke med dem små.. Tankene kommer da.. På at hun skal bli storesøster.. Og det er jeg helt sikker på at kommer til å falle i smak :)

Hun får stadig noe nytt for seg.. Nå om dagen har hun funnet ut at teppe er ett veldig deilig sted å slappe av..

Dette er litt av den siste utviklingen til Martine..:) Det skjer jo stadig noe..
Den største gaven av dem alle er å få lov til å være mor..:)

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Martine, 21 mnd

  1. Så søte bilder av ei søt jente! :)
    Det er utrolig morsomt å følge med på alt nytt som skjer, og utviklingen i store skritt…

    Nydelig blogg, spesielt bildet øverst :)
    Ha en fin helg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *