Martine er en liten matmoms! Hun elsker mat, og spiser mye av det! Slik ser Martine sin dag ut:

Frokost: Ca 3 brødskiver.
Ja, hun spiser faktisk 3 hele brødskiver til frokost. Noenganger blir det tre, men her om dagen spiste hun faktisk 4 (!!). Vi utforsker med mye nytt pålegg, men det er da begrenset hvor mye det egentlig finnes? Som ikke faller av skiva da.. Det går mye i leverpostei, baconpostei, skinkeost, baconost, rekeost, makrell i tomat og litt kaviar. Er litt opp og ned om hun faktisk liker kaviar.

Frokosten spiser Martine helt selv. Jeg smører på maten, tar av skorpene og deler dem i 2. Resten gjør Martine selv. Flinke jenta!

FetMartine er veldig glad i å ta store biter! Hehe

Lunch: Ca 2 skiver brød og en flaske med melk.
Ja til lunch spiser hun noen skiver brød før formiddagsluren. Ble frokosten sen orker hun ikke alltid lunch, så da hopper vi over den. Men før hun tar luren på formiddagen får hun ofte en flaske med melk. Vi har brukt morsmelkerstatning til nå, men gradevis gitt hun vanlig melk. Så nå får hun snart bare vanlig kumelk!

Noenganger stjeler vi lunchen til mamman, istedet for å få sin egen.

Middag: Middagsglass og fruktfurè.
Til middag spiser hun som regel ett middagsglass for 12 mnd. Er litt opp og ned hvor glad hun er i middag, siden brødskiver er tingen her i huset. Vi har hele tiden gitt henne fruktpurè etter maten, noe hun elsker. Men nå i det siste virker det som hun er blitt litt «mettet» av dette. Og hun får som regel 1-2 frukt iløpet av dagen som hun sitter å koser seg med.

Mens noenganger spiser hun samme middag som oss. Her hjemmelaget pizza!

Kveldsmat: Go`natta grøt og melk.
Til kvelds er det grøt. Etter hun begynte med brødskiver ble det totalstopp av grøt. Hun ville rett og slett ikke ha! Spyttet det ut, lett som det var. Vi begynte å gi brødskiver til kvelds, men fant ut at vi kansje burde holde på litt mer når det kom til grøten. For den inneholder jo mye bra næring til de små. Etter å ha prøvd mye grøt fant vi til slutt ut at hu ville ha nestle sin go`natta grøt. Og kun den! I begynnelsen var vi heldig om vi fikk i hu bare litt.. Mens nå går det bedre og bedre. Vi har tilogmed begynt å gi hu litt annen grøt også. Så har vi begynt å ha litt banan oppi innimellom, og da går det ned på høykant ja! Martine elsker banan! Når vi legger henne gir vi henne en flaske med melk som hun koser seg med før hun sovner.

Martine gjør seg såå til under kveldsgrøten. mmMMmmmmMMm sier hun her..

Jeg vil ha meeer

Jeg føler vi har ganske bra rutiner for lille Marine. Hun følger dem ganske bra selv, og sier virkelig ifra om noen av dem ikke blir holdt. Hehe! Når mattiden kommer merker vi det godt på henne.

Også hender det, på spesielle dager at hun får smake litt kake…
Del innlegget mitt

5 thoughts on “Martine & mat

 1. så hærlig da^^ flik til å spise ja! nydelige lille martine! ^^ helt enig med deg silje! veronika er superflink til å finne ting å blogge om ^^

 2. Godt at de små spiser bra:)
  Har så vidt startet med brød her også! Synes det er kjempegøy å gi mat til henne.
  Nydelige bilder av ei matglad Martine =)

  Ha en fin dag

 3. Ja den lille jenta kan virkelig spise! Du er så flink til å finne på ting du kan blogge om snuppa! :D

  Ha en flott dag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *