Wow! Nå er dagen her. Martine har hatt sin aller første dag på skolen. For en utrolig rørende, spennede og følelsesfull dag. Jeg hadde byttet vakt på jobb slik at jeg kunne følge henne denne dagen. Kristoffer hadde også avtalt å begynne senere slik at han fikk være med på leveringen. Det betyr utrolig mye å kunne følge barna på sin aller første skoledag.

Det var en utrolig spent 6åring som sto opp i dag tidlig. Frokosten (som hun ellers hiver i seg) smakte ikke det samme, magen var fylt med 1000 sommerfugler og spenningen var til å ta på. Matias hadde en liten overaskelse til Martine siden det var hennes første skoledag! Siden Martine har blitt veldig glad i å hekle (med hendene) fikk hun sitt første garnnøste.

IMG_0328 IMG_0331

Etter mor og datter hadde blitt enig om hva hun skulle få ha på seg på sin første skoledag pakket vi skolesekken og tuslet nedover mot barnehagen. Første stopp var lillebror. Han skulle leveres i barnehagen.

IMG_3404

Etter lillebror var levert gikk vi rett bort i gaten for å møte 3 andre skolevenner (som hun har gått med i barnehagen tidligere). En utrolig flott og herlig gjeng! Vi var de første som kom, og sto derfor å ventet på de andre. Først kom Linea ! Martine og Linea sto på hver sin side av veien og ristet av glede. Men flinke var dem som sto rolig å kikket til hver side før de løp til hverandre. De er veldig bevist på at de nå er skolebarn, og derfor veldig nøye på dette med å krysse vegen. Etterhvert kom Kaja og Theo! Barna var klare.. Skolen neste!

IMG_3414 IMG_3421 IMG_3426 IMG_3429 IMG_3433

Vel fremme møtte de mange av de andre barna som også skulle begynne i 1.klasse. Både gamle bekjente, men også barn Martine har blitt kjent med disse første ukene på SFO. Klokken ni gikk alle inn, og barna ble ropt opp en etter en. Martines klasse var først ut. Når hele klassen var ropt opp gikk barna til klasserommet, mens foreldrene løp etter med kamera! Haha. Barna fant fort sin egen navnlapp og plassen de da skulle sitte på. Man kunne høre spente barn flire og masse knipsing med kameraer. Etter en liten stund var fotosession over og kameraene ble lagt bort. Nå skulle det skje! Barna skulle ha sin første time. Barna vinket hade til foreldrene og vi gikk tårevåte og stolte ut av klasserommet.

IMG_3453

Siden det var første dag ble det en kort dag. 9-12. I morgen er det vanlig dag og barna skal være der fra 8.30-13.45. Når barna ble hentet var de stolte, ivrige og hadde veldig mye å fortelle. Martine fikk selv bestemme om hun ville hjem eller om hun ville være på SFO. Valget i dag ble å dra hjem med mammaen sin – forståelig nok. Hun hadde jo masse å fortelle! Etter noen timer dro vi å handlet inn til muffins før vi hentet lillebror i barnehagen. Martine fikk nemlig velge hva hun ville gjøre i dag. Jeg tilbydde kafèbesøk, bytur osv. Men Martine – hun ville bake hjemme! Så da ble valget sjokolademuffins.. Men før vi kunne bake måtte vi rydde og vaske litt..

IMG_0342 IMG_0353 IMG_0368

Barna baket nesten alt helt selv. Jeg veiledet litt på muffinsdeigen, men det var det. Når de skulle pynte muffinsene satt Kristoffer og jeg i sofaen og flirte. Vi var jo veldig spente på resultatet. De styret og ornet med alt vi hadde i «bakeskuffen». Og resultatet ble jo faktisk veldig bra?:

IMG_0386 IMG_0375

Dagen ble avsluttet med lekser på den nye skrivepulten! Utrolig flink og engasjert er hun! Men det er klart at konsentrasjonen er noe hun må øve på fremover. Jeg måtte vel minne henne på at «nå skal vi gjøre lekser, og eventyret kan du fortelle etterpå» ca 20 ganger.. HIhi!

Første skoledag – vel overstått..
Første lekse i boks!

Vi er klare for fortsettelsen. Bring it on :)

Del innlegget mitt

2 thoughts on “Martines første skoledag

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *