I noen uker bodde svigermor her hos oss, siden det ble jobbet på badet hjemme hos henne. Badet var umulig å bruke, så derfor var det like greit at hun bodde her, noe barna elsket! Og vi fikk jo masse hjelp til husvask, klesvask osv. En dag laget svigermor og Martine en kalender sammen da dem satt og tegnet. Hun laget et oppsett med alle dager i uken, slik at Martine kunne sette en strek for hver dag som var gått, og på den måten var forberedt på hvem dag som kom dagen etter. Da så hun også hvor mange dagene det var igjen til helgen.

_MG_7414_8638

Dette har vært en så stor suksess, at nå måtte vi lage en ny kalender, da den forige var ferdig fult ut. Dette er jo høydepunktet hver kveld før hun legger seg. Her kan dere se hvordan vi har satt det opp..

_MG_7421_8645

En kolonne for hver dag der Martine tegner et smil eller strek under den dagen som har vært. Denne gangen laget Kristoffer en konvolutt som kalenderen ligger i, slik at man drar den et hakk lengre opp for å få en ny «linje».

_MG_7423_8647

De fem første ukene har fått samme type klistremerke. Dettte er dagene det er barnehage. På fredag vet hun at det er litt barnehage og litt helg. Lørdag og søndag har en annen type klistremerke slik at hun kan skille mellom dem. Før limte vi på «HELG» bokstaver over fredag-søndag, men denne gangen bestemte Martine at hun ikke ønsket dette. Og det er helt ok.

_MG_7424_8648

Martine kan jo alle ukedagene på rams. Eneste hun ofte glemmer er torsdag og hun hopper ofte fra onsdag til fredag. Men øving gjør mester. Hun er jo så flink! Helt imponert over 4åringen vår som bare blir smartere og smartere.. Og når hun kan alle dagene kan hun fint finne frem til hva dagene heter på kalenderen.

_MG_7426_8650

Martine har så glede av dette! Og det anbefales videre til alle der ute. Jeg kunne printet ut noe fancy jeg har laget i photoshop, men mye av kosen her er å lage det sammen! Så her har vi tatt frem ark, lim, penn og klistremerker. En herlig søndagssyssel..

_MG_7415_8639

Del innlegget mitt

8 thoughts on “Martines «kalender»

  1. Så smart!!!

    Ha en super kveld og titt gjerne innom bloggen min og bli med på den søte uglegiveawayen min om du har lyst :)

    Klem fra Hilde

  2. Det er så lurt! Jeg laget en sånn til Tuva for sommerferien i år, og hun valgte klistermerker som betydde noe: Når hun skulle til pappa, når mormor var barnevakt og når vi skulle reise på ferie. Veldig kjekt å ha :) Kommer til å lage det neste år også

    • Ja, det er veldig positvt for henne. vet hun eks at hun skal på besøk eller i bursdag til eks lørdag kan hun telle dager selv :) DET er kjempe moro!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *