Goode fine gutten vår er allerede blitt 15 mnd.. Langt over året allerede.. Plutselig sitter min bestevenninde der med en nyfødt og Matias er blitt «den store» blandt Døli og Mæla familien..
Utviklingen går på løpende bånd og det er jo så spennede! Ordene kommer for hver dag nå.. Mamma, pappa, bø, bleie, data, mer, se osv.. «DATA» er det store nå! Matias er veldig opptatt (som de fleste barn?) opptatt av mammas fine glinsende data! Når jeg sa til Matias her om dagen: «Kan du si D-A-T-A kom det et tydelig «data» fra hans munn.. Og siden har det ikke gått i annet. Haha herlig!
Vi merker at han stadig prøver seg på nye ord og at han prøver å herme. Noenganger klarer han det på første forsøk, mens andre ganger kommer det noe herlig babel fra hans munn..
Matias går enda på antibiotikakur, og skal gjøre det frem til helgen. Han er mye mye bedre nå, og det gjør godt for både mammahjerte og pappahjerte. Martine skjønner mer og mer nå, og er veldig bevist på at Matias er syk innimellom.. Hun blir ofte mer omsorgsfull i disse periodene..
Her om dagen fikk hun lov til å prøve å gi Matias medisin (antibiotika). Jeg ristet på huet og fortalte pappaen at dette går jo IKKE. Men joda.. Matias gapet opp og Martine gav han hele dosen uten problem. Utrolig hva dem klarer om dem bare får muligheten? Og Matias syntes jo det var veldig gøy å ta medisin når storesøster gjorde det!
I dag var vi på helsestasjon. Alt var greit med lillegutt. Var ikke store sjekken i dag, og vi valgte å komme tilbake om noen uker for å ta vaksine. Siden han går på antibiotika er det greit å få han skikkelig frisk først. Kjenner jeg gruer meg veldig! Med Martine gruet jeg meg jo til selve stikket.. Såklart er ikke stikket noe moro, men hos Matias gruer jeg meg mer til tiden etterpå. Han er den typiske som «alltid» reagerer.. Så da er det vel på`n igjen med feber og sykdom..
Matias veide nå rundt 10500 gram og var ca 81,5 cm lang. Lang og tynn, akkurat som sin søster.. Han ligger litt under «gjennomsnittet» men godt innenfor «normalen» heldigvis. Alltid godt å få en slik bekreftelse når tiden har vært preget at sykdom og innimellom dårlig matlyst!
I barnehagen går det også veldig fint nå. Han griner når vi går, men 2 min etterpå er det glemt. Da løper han rundt og smiler og ler.. Han fikk en slik reaksjon etter 1 uke i bhg. Og dette har ikke gitt seg. Men heldigvis er det ikke «værre» enn at han griner med engang vi går, eller når noen andre skal bære/kose med han..
Tiden flyr av sted og lillegutt vokser opp! Elsker tiden han er i nå.. Han kan heldigvis kose litt innimellom og de minuttene og (en skjelden gang) timene nyter jeg fult ut :)
Del innlegget mitt

16 thoughts on “Matias 15 mnd

 1. Gosj, 15 måneder allerede? Som tiden flyr. Er ikke babier vi sitter med plutselig, men små barn. Morsomt at språket kommer. Det er utrolig gøy. Også artig at du nevner det med data for på morningen idag skrudde Tiddy på PC’en og satte seg ned og begynte å «skrive. Da vi sa at vi må gå og stelle oss for hun skulle i barnehagen fikk vi et klart og tydelig «Nei, spille data».

  Må flire litt med tanke på at Matias er litt under gjennomsnittet. Tiddy er 84,5 cm lang og veide 10,2 kg da jeg veide hun for en måned siden. Hun er 28 måneder gammel. Det er godt det er stor forskjell på folk, tenk om alle skulle vært lange eller omvendt a gitt :)

  • Ja det går såå fort!! Matias er liksom babyen min han da.. Lurer på når han skal få lov til å bli «barn». Haha!

   Ja det er jo en utrolig herlig alder de er i nå! En veldig aktiv og rampette alder (kremt..) MEN herlig alder..!
   Haha søte Tiddy <3

   Ja det er kjempe stor forskjell på dem. Og jenter er vel litt mindre som regel? :) Godt alt er normalt :D

 2. Så stor og flott lillebror er blitt :)
  Herlige bilder der flinke Martine gir han medisin da *smelt*
  Og sant,utrolig hva dem små egentlig kan om de får sjangsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *