Okey, jeg er litt over 1 uke for tidlig ute.. Men om bare 1 uke og 2 dager er vår lille gutt blitt 5 mnd alt. Tiden, ja den løper avgårde.. Matias er generelt blitt mye bedre, og jeg nyter hver en dag mer og mer.. Endelig har man litt tid til å slappe av, kose seg og bare nyte babytiden.. De som har lest bloggen en stund har jo fått med seg at han har vært veldig syk. Han er enda slimete og hoster, men langt ifra slik det var.. På siste legesjekk fikk vi beskjed om at dette ble behandlet nå som det skulle vært astma. Så nå går han på astmamedisiner fast hver morgen og kveld. Og det hjelper veldig godt.. Han har fått kiropraktor og fysioterapi og er nå mye bedre i både nakke, rygg og mage. Endelig kan jeg senke skuldrene og tenke at min lille sønn har det bra..

Ja, for det må han ha.. Han smiler dagen lang og skrattler bare du åpner munn.. Det er jo spesielt Martine som får de største latterkrampene ut av han.. Han prater og gurgler så sikla spruter overalt.. Han er super ivrig og utrolig observant. Gjør du en liten bevegelse et stykke unna kikker han brått på deg. Jeg trodde virkelig ikke en 5 mnd gammel baby hadde evne til slikt..?

Kameratleking i lekegrinden med Thor!

Jeg er så glad.. Så lykkelig.. Så heldig.. For jeg fullammer. Jeg måtte (etter MANGE harde mnd) slutte å amme Martine ved 4 mnd alder. Etter dette har jeg virkelig fått kjenne på at det å amme er ingen selvfølge. Men denne gangen har det ikke vært noe problem. Matias spiser ca hver 3 time og blir alltid mett. Han er ferdig å spise på 5 minutter, så glupsk det er han.. Vi har såvidt begynt å gi han fruktmos, slik at han skal få smaksprøver. Og dette har vært populært. Det som ikke fult er så populært er da han ikke får mer.. Men det er ingen tvil om at han er klar for fast føde. Det sa også helsesøster til meg i dag. For når vi spiser sitter han å glor med stor G på gaffelen som går fra tallerken og over til vår munn. Han gaper med og strekker seg mot oss. Får en smule vondt av han da ja..

Matias er en god og rund gutt. Forskjellen mellom han og Martine (på samme alder) var ganske stor i begynnelsen. Men nå ser jeg at den gradvis jevner seg ut. Og at Matias begynner å ligge ganske tett på «normalen». Så sier dem vel også at gutter er ofte større enn jenter..? Han bruker nå str 68 i klær, og har så vidt begynt med 74. Jeg blir like trist hver gang jeg må legge vekk de søte små klærne. En har jo kjøpt så mye fint, og da er det så trist å ikke kunne bruke det mer.. Men så er det kjempe moro å finne frem alt det fine man har spart på da :) Han har noen ting etter Martine, og det er SÅ moro å se dem i samme klærne..

I Spania..

I Spania..

For like.. Ja det er dem. Jeg får høre det hele tiden. At dem både ligner nå, men ekstremt mye når dem var like gamle.. Jeg viste faktisk Kristoffer bilde av Martine i stad, og han trodde det var Matias. Det sier kanskje litt?.. Alle kommenterer de fine lyseblå øynene som skiller dem veldig ut. Dette har dem fått fra sin far, noe som gjør at de ligner veldig på han også :)

Martine til venstre. Matias til høyre

I dag var vi på kontroll på helsestasjon. Vi skal tilbake om noen uker på 5mnd kontroll da vi også skal ha sprøyte. Sist vi fikk sprøyte hylte han verre enn verst og mammahjerte gråt. Så dette ser jeg så klart ikke frem til. Men jeg vet det må til.. Matias var fin i utviklingen (som jeg har skrevet om over..) Vekta går fint oppover. Her kommer en oppsummering over Matias sin utvikling:

Fødsel: 
3860 gr
52 cm

6 uker:
6195 gr
59 cm

3 mnd: 
7705 gr
64 cm

5 mnd:
8180 gr
67,5 cm
Matias til venstre. Martine til høyre..

Les om Martines 5mnd kontroll her..

Det var en liten oppdatering herifra :) Ellers koser vi oss som en familie på 4. Matias går på babysvømming, babytrall og er på barselgrupper med mange andre søte babyer på hans alder :)

Del innlegget mitt

8 thoughts on “Matias 5 mnd

 1. Anonym: Så koselig å høre at jeg har lesere med barn på samme alder :D Og veldig kos å høre om dere utvikling også :D:D FORTSETT slik <3

  Anonym: Har skrevet litt da den ble kjøpt..

  http://veronikad.blogspot.com/2011/01/vognkjp.html

  Men kan kanskje skrive litt nå som jeg har fått brukt den litt? Er iallefall strålende fornøyd =)

  Junimamma: Så koselig :) Ja grøt er alltid moro å innføre.. Husker når vi startet opp med Martine. Det var grøt overalt for hun var SÅ ivrig. Så gleder meg stort til dette :D:D Han sover greit. Han hadde gode rutiner i begynnelsen. Men pga mye sykdom ble det mye kluss i rutinene så han har på en måte ingen fast rutine. Men som regel sover han til 8-10 engang.. Også sover han igjen i 11-12 tiden. Og etter dette hender det han sover 1-2 ganger.. Når han først sover er det som regel 1 times tid. Ligger han i vognen (går tur) sover han ofte lengre.. På natten er han våken 1-2 ganger og da ammer jeg. I begynnelsen sov han jo hele natten.. Men det kommer seg nok etterhvert :)

 2. nydelige gutten <3 tenk at han snart er 5 mnd! tiden flyr!

  godt å høre ( lese) at du nå har muligheten til å amme selv. det er liksom helst spesielt akkurat det :)

  og helt til slutt så må jeg bare legge til at du er en ufattelig god og flink mamma veronika! barna dine kunne ikke fått bedre foreldre enn dere <3 klem fra linn beate

 3. Så bra og lese at det går så mye bedre med Matias. Er så lenge siden nå. så gleder meg til neste uke og vårt nye treff da. =) Bilde han og M de er jo så utrolig like. Nydelige! =)

 4. Takk for et fint innlegg om matias :) jeg har selv en sønn på 4 og en halv mnd som også heter Mathias! Derfor synes jeg det er ekstra gøy å lese om den lille sjarmøren deres! Mathias vår har akkurat begynt å få litt grøt, og det eelsker han. Sier mmm..og smiler når han ser skjea komme mot han :) sover han greit på natta og dagen da? Veldig koselig blogg forresten.

 5. Hei! :) Hvilken barnevogn har du? Kan du skrive litt om den, om du er fonøyd og hva som er bra og hva som er dålrig? Hadde vært ålreit å høre tips og triks ifht eget vognkjøp:) Tusen takk :) Liker bloggen din veldig godt! :D

 6. Så stor og fin gutt du har fått:) Lille snuppa mi på 5mnd er bare 6710 gram, men disse babyene er jo alltid perfekt uansett hvor store eller små de er. Gutta er vel ofte litt større som du sier:) Tida flyr jammen av sted! Det er rart at de ikke er bittesmå, hjelpeløse babyer lenger, men samtidig utrolig morsomt å følge utviklingen som skjer i et enormt tempo. Stadig nye ting oppdages og skal utforskes:) Lykke til videre med begge barna:) De er nydelige:) Og takk for at du skriver en så flott blogg. Jeg er innom hver dag, men legger ikke så ofte igjen spor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *