I dag er vår lillegutt 7 uker gammel alt. Tiden går fort, og han har vokst til.. Martine er jo nå i bhg, så formiddagene blir nå tilbringt med lillegutt. Veldig koselig å ha begge barna hjemme en mnd, men litt deilig å få den lille alenetiden med Matias på formiddagen. Merker en trenger det innimellom.:)

I begynnelsen av forige uke var vi på 6ukerskontroll. Skal si Matias har lagt på seg ja. Han var nå hele 6195 gram og var 59 cm lang! Dette er samme vekt som Martine hadde da hun var 3 (!!) mnd. Men igjen ble dem født med 5 ukers forskjell og 1 kg forskjell. Men et deilig bevis for mor at lillegutt får i seg nok melk!

Ammingen går heldigvis bedre enn noengang. Det var rundt 2 mnd vi måtte begynne å gi Martine mme ved siden av. Når hun var 4 mnd fikk hun kun mme. Så snart er jeg over dem 2 første mnd, og en milepæle er passert. Jeg elsker å ha muligheten til å amme mitt barn. Den nærheten og kosen er helt unik. Men klart en kan ha nærhet og kos ved flaske også, hadde jo det med Martine. Men jeg savnet jo etterhvert ammingen. Krysser fingrene for at produksjonen holder seg like bra fremover!

Desverre har Matias fått kolikk. Det er jo vanskelig å si om det er kolikk eller ikke da det kun er en tilstand og ikke en diagnose. Men legen mente det var dette han hadde. En liten periode var kveldene/nettene helt grusomme. Matias gråt og gråt. Svettet og var helt rød i ansiktet og kroppen. Etter hvert måltid var han våken mellom 1-3 timer på natten. Dette ble veldig tøft for både mor og barn. Værst er det jo for lille Matias som har så vondt stakkars. Men nå klarer vi å holde han litt roligere ved at mor drikker ammete og lillegutt får sukkervann og minfomdråper. Dette har gitt gode resultater, og han er noe roligere nå heldigvis. Selvom han har perioder innimellom. Det blir også mye bæring i bæremeis, massage osv.. Kom gjerne med tips/råd ved kolikk hos barn…

Ellers på 6ukerskontrollen fikk vi masse skryt for vår flotte gutt. Han ligger langt fremme i utviklingen. Han smiler (fra 1 uke), smiler masse og har smått begynt å le. Han fester blikket, følger deg ved blikket, slår på leker som henger over han. Holder hodet lenge selv. Og strekker det godt opp når han ligger på magen. Han har ikke fått noe favorittside, og var veldig symmetrisk i hodet. Legen mente hun aldri hadde møtt et barn med så symmetrisk hode. Så en skikkelig godgutt og sjarmør er han!..

Martine tilpasser seg rollen som storesøster sakte men sikkert. Det er ingen tvil om at hun er glad i denne lille tassen. Hun er allerede blitt veldig avhengig å ha han i nærheten. Hun vil alltid vite hvor han er og om han har det bra. Skriker han løper hun bort og begynner å vugge på vippestolen/vuggen osv. Da roer han seg, og Martine blir superstolt! Lukter hun bæsj løper hun å henter bleie og forteller meg at lillebror har bæsjet. Og som sikkert de fleste har fått med seg klarer hun ikke helt å si Matias. Først sa hun «Tisse», deretter «Matisse» og nå har det gått over til «Matissas». Så snart er hun der!….

Jeg er så takknemlig for mine fine barn..
Del innlegget mitt

26 thoughts on “Matias 7 uker!

 1. Forskjellen på en kiropraktor og manuellterapaut er at kiropraktoren har gått 5 år på skole hvor målet er å bli eksperter på muskel, skjelett og nerver, samtidig som de har en god kunnskap om andre sykdommer og rehabilitering etter skader etc. En manuellterapaut er en fysioterapaut som har tatt to års etterutdannelse for å kunne «knekke» slik som kiropraktoren gjør.

  Når en kiropraktor behandler små barn pleier de ikke å «knekke» slik som de gjør på voksne, men trykker på muskler og ledd slik at de går tilbake til normalen. Det er også vanlig å gi en type magemassage til barn med fordøyelsesproblemer for å få «gang på systemet», det er viktig at man får en profesjonell til å gjøre dette slik at det ikke blir værre.

  Du kan lese mer om kiropraktorbehandling for barn på http://www.bekkenogbarn.no. Selv om de ikke har noen klinikk i Telemark er det flere kiropraktorer i området som kan tilby samme kunnskap og behandling. Hvis du går inn på http://www.kiropraktikk.no så kan du søke opp de forskjellige i ditt område.

  Jeg har liten erfaring og kunnskap om manuellterapauter eller fysioterapauter og behandling av barn med kollikk, men jeg kan virkelig anbefale kiropraktikk for å få en helhetlig behandling hvor de ser på alle mulige underliggende årsaker fra muskel og skjelett til matallergier.

  Lykke til!

 2. Hei! Sønnen min på 3,5 mnd har kolikk. Vi har prøvd kiropraktor, osteopat, fotsoneterapi, minifom, sukkervann, mme uten kumelk etc, men ingenting har hjulpet. Eneste som hjelper her i hus er probiotika som vi har kjøpt på helsekosten. Han er fortsatt ikke helt bra, men MYE bedre de periodene vi har gitt han det. Kan være verdt å prøve.

  Lykke til!

 3. Her hos oss funket ikke kiropraktor, men fysioterapaut. Veldig godt effekt :-) Denne fysioterapauten var i tillegg spesialist på barn.

 4. Hei. Ser du har fått så mange gode tips allerede, men jeg vil bare si at dere skal være forsiktig ved bruk av Minifom-dråper. Jeg har lest i en nyere artikkel om at det ikke er bra for barnet ved lengre tids bruk. Men jeg kan anbefale deg å enten drikke amme-te, eller du kan kjøpe krydderet anis, får det nesten i hvilken som helst matbutikk, en liten pose.

  Kok opp vann, putt oppi 15 anis-frø, la det trekke en stund og la vannet avkjøles til romtemperatur. Ta så ut frøene, og gi et par skjeer med dette vannet før hvert måltid. Da skal luften komme lettere ut. Masse masse lykke til!!!

  Her hjalp ikke NOE, vi har brukt tusenvis av kroner på fysio, kiropraktor og manuellterapaut, for her i ingenmannsland fikk vi dessverre ikke noe slik dekt siden det bare er private som driver med slik. Håper det går fort over hos dere! Mvh Laila

 5. Ser at du har fått mange gode tips her, så jeg håper noen av tipsene har god effekt! Jeg hadde kolikk når jeg var lita, og det kom av skjevhet i bekkenet mitt. Jeg ble sendt til en fysioterapeut, som retta opp bekkenet. Kolikken forsvant med en gang etter det:)

  Jeg vil derfor anbefale å sjekke litt rundt hva kolikken kan komme av. Er det pga skjevhet i bekkenet, tror jeg fysioterapeut er en god mulighet..

 6. Hei :)
  Datteren min hadde også kolikk. Da jeg kuttet ut å spise/drikke melkeprodukter hjelpte dette kjempemye! Etter det fikk hun også noen dråper med Fenikkel-te.(mot luft imagen). Synest dette hjalp mye også! Anbefales å prøve!:) Husker ikke mengden, men du kan sikkert søke på nettet eller høre med helsesøster(det var der jeg fikk rådet). Kjedelig å kutte ut melkeprodukter fra kosten visst det ikkje er nødvendig, men for oss var det nødvendlig-og virkelig verdt det! Håper du finner en løsning som passer dere og at Mathias blir snart bra i magen! Det er en veldig travel periode for både mor og barn. Lykke til! :) Send meg en mail om du ikkje finner fenikkel-te blandingen så skal jeg leite å se om jeg finner blandingsforholdet:) trudeberge@gmail.com

 7. Hei!:-) jeg hadde også kolikkbarn :-( datteren min skrek fra 17-23 hver eneste kveld helt til hun ble så sliten og sovnet.. Vi gikk til kiropraktor, etter to behandlinger ble hun ei helt annen baby ;-) datteren vår hadde låsning i bekkenet sitt som gjorde at hun fikk magesmerter altså kolikk.. Det hjalp også å bære hun med bæresjal fordi barnet ligger bedre i det og får nærhet samt bevegelse. Ellers så la vi trilleturen til kvelden, da var det tyst.. Lykke til og håper at Matias blir bra i magen sin!:-))

 8. Jeg har ikke erfaring med kolikkbarn, men datteren min hadde mye vondt i magen på kveldene sin første levetid. Det er kanskje et dumt spørsmål, men har du utelukket at det er noe du spiser som han reagerer på? Er han like ille hver eneste kveld? Jeg oppdaget nemlig at min datter reagerte på noe så vanlig som poteter! Helsesøster avslo det glatt da jeg nevnte det første gang, men etterhvert ble jeg helt sikker i min sak. Det var den eneste fellesnevneren vi fant. Hver gang jeg spiste potet til middag gråt hun på kvelden. Vi har tenkt at det kan ha noe å gjøre med stivelsen i poteten å gjøre. Vi brukte også ammete, minifom og babymassasje, men da jeg kuttet ut potetene trengte vi ikke det lenger. Mitt poeng (etter denne lange historien) er at av og til kan de små reagere på ting i et helt normalt kosthold som man ikke tenker over. Tenk om jeg hadde spist potet nesten hver dag.Da hadde vi brått hatt en ganske vanskelig baby. Mistenker også at snuppa mi reagerer på ferdigmarinert grillmat, så jeg er veldig forsiktig med krydring av maten generelt. Du kunne jo ført en matliste over hva du putter i deg hver dag, og se om noe gjør det bedre eller verre. Bare en tanke, ikke vet jeg altså. Ellers har jeg også hørt om andre som har hatt god effekt av kiroprator o.l. Lykke til! Begge barna dine er utrolig vakre:)

 9. Tips til kolikken :)
  Tull han godt inn i et pledd, så det blir tett for ham og sett en radio på skurr ved siden. Da blir det nestn som de ligger i magen..
  Har ikke selv prøvd dette. Men en venninne har testet ut dette, og det funket veldig godt på barna hennes.

 10. jeg har en gutt på 4 mnd som hadde kolikk de første 3! gråt og gråt hele dagen. eneste gangene han var rolig var når han sovnet av utmattelse :( vi var hos kiropraktor 4 ganger! det hjalp masse, følte fikk en helt ny baby! var tillegg hos manuellterapeut og går der ennå :) MT er gratis også, forresten!

 11. Hei:) Hadde selv ei lita jente som ikke var helt fornøyd å skrek veldig mye. prøvde kiropraktor, men det funka desverre ikke! deretter fikk vi tips om å prøve Osteopat, det funket veldig bra. trengte 2 behandlinger, og da var det som å ha en helt annen baby! Så anbefaler deg absolutt Osteopat :)

 12. Hei.

  Fra det jeg leser på nettet, har jeg en følelse av at mange er begynt å bruke manuell terapaut mer og mer når det gjelder kolikk barn. Verd et forsøk.
  Lykke til videre.
  Gunnhild.

 13. Så skjønne små:) På nyfødt intensiv i tønsberg bruker de å legge de små med magevondt på magen på en varmeflaske, flasken skal være ganske varm, men selvfølgelig ikke så varm at man brenner seg. Det lindrer iallefall når det står på som verst:)
  Lykketil videre:)
  Yvonne

 14. Så utrolig like Martine og Matias er! Kan skrive under på at de er flinke hos Porsgrunn Kiropraktorsenter, alle de tre som jobber der, men er vel Torp som jobber mest med småbarn. Hørt om flere som har hatt god nytte av det :)

 15. Sønnen min hadde kolikk og hadde skjevheter i nakken. Kiropraktor3-4 ganger stabiliserte kolikken til ett par tmer om kvelden til det etter en ukes tid ga seg helt!GOD effekt av det :)
  Manuellteapeuten fikser skjevheter i nakken osv som de evt kan ha,og dette kan plage de også,verdt å prøve,Kiropraktor først er lurt :) lykke til!!=)

  Janne fra Trondheim :)

 16. Flotte unger!!
  Men kolikk er ikke no særlig…! Jenta vår hadde kolikktendenser, men det forsvant nesten på dagen når jeg sluttet å spise melkeprodukter, vet ikke om du har prøvd det? Nå er hun 13 mnd og laktoseintolerant, dvs at hun tåler melk, men ikke så mye om gangen. Så ingen tvil om at det var melka som var grunnen til all gråtinga.
  En annen ting vi gjorde var at vi gav lillemor ammeteen rett til ho, ca 5 ml lunken te. Produksjonen min var mer enn god nok, så da var det bedre å gi den rett til ho. Kiropraktor var suksess, og vi brukte også en sånn varmepute til barn, fåes på typ babyshop. Fin når ho hadde vondt i magen.
  Lykke til! :)

 17. Fine Matias’n, viker som om gutta våre vokser ganske likt, for var samme måla vi hadde på 6 ukers kontrollen =)
  Men trasig det med kolikken, er grusomt når man ikke klare å roe ned sitt barn på noen måte og ikke kunne ta vekk smerten. :(
  Kiropraktor Torp i Porsgrunn er landet kjent for at han er så flink med barn med kollik. Bære sjal skal også ha en kjempe bra effekt på kollik. Har du fått tak på det?

  Klem og gleder oss til tirsdag.

 18. Kjenner mange som har prøvd kiropraktor, skal fungere veldig bra. men pass på at u får en som har tatt utdannelse litt i forhold til små babyer….=)

 19. Takk for tips. Ja, vi skal bestille kiropraktortime til uka! Ble anbefalt det av helsesøster. Vet mange har god effekt av det =)
  Ellers hører jeg folk anbefaler manuell terapaut også. vet ikke helt hva forskjellen er jeg..?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *