Ja jeg må bare skryte litt av han.. Han har vært mye syk i sitt korte liv.. Men tross all sykdom er han verdens blideste gutt. Han lar ikke hosting og hiksting stoppe det fine smilet bak.. Søt som han er smiler han ofte mens han hoster om jeg lager en grimase eller godsnakker med han..

Over til all denne sykdommen.. Det er jo en stund siden jeg har skrevet noe om det. Rett og slett fordi alt har blitt litt overveldende. Ingenting er mer sårt enn å ha en sønn på bare noen uker som er syk dag etter dag, mens legene ikke finner noen god forklaring.. Legene har kommet med hva dem tror er grunnen, men ingenting som kan bevises.. Ingen tester har gitt noe utslag..

Matias er blitt mye bedre enn hva han var. Men han har fortsatt mye hoste. Hostingen varer ikke så lenge som det den gjorde før, men den er kraftig når den først kommer. Han surkler mye, og ofte kommer det piping fra brystet. Til vanlig sover Matias omtrent hele natten, men ofte våkner han fordi han hoster til han hiver seg etter pusten. Dette er skremmende.. Jeg våkner av hver minste lyd, for jeg er redd han ikke skal klare å innhente pusten..

Vi har vært inn og ut av legekontorer, legevakter og kiropraktor.. I en periode satte legen igang tiltak der vi startet med ventolin og senere flutide. Dette gav noe effekt. Men da vi kuttet dette ut ble han verre igjen. Så nå får han dette ved behov. Mange av symptomene og medsinene viser jo at dette kan være astma. Matias har jo en far som har slitet masse med barneastma. Men legene har enda ikke funnet noe astmalyd på lungene hans..

Vi gikk til kiropraktor med Matias når han var rett over 1 mnd gammel. Denne gangen mente vi han hadde kolikk, og Torp (kiropraktoren) behandlet han for dette. Vi merket at dette funket veldig bra. Men kort tid etter ble Matias veldig syk, og da kom det lange gråteperioder igjen. Og da preget jo det ene det andre. Så det var ikke lett å vite om dette kom av kolikk eller om det bare var fordi han var syk.. Men da Matias ble bedre startet disse veldig gråteperiodene igjen..

Jeg tok en ny tlf til kiropraktor som ba oss komme tilbake. Under denne tiden gikk det opp en nytt lys for meg. Matias har lenge vært veldig stiv i nakke og skuldre. Han skyver hodet og underkroppen bakover, slik at han står i en bue. Det har vært vanskelig å få han til å rette ut kroppen skikkelig. Kvelden før vi skulle til kiroraktor lå jeg å så på han mens han sov. Det var da jeg la merke til at han kavet med hodet bakover, så han tilslutt lå i «bananform». Jeg vite om at det fantes noe som ble kaldt «kiss syndromet». Jeg fikk det plutselig for meg.. Det må være dette han har!! Eller iallefall noe i den duren..

Jeg nevnte ikke for kiropraktoren at jeg mistenkte KISS, men jeg forklarte væremåten til Matias. Kiroraktoren nevnte før jeg rakk å si noe at dette var symptomer på KISS. Men siden denne diagnosen er så omtalt (noen er ikke enige i at dette finnes) la vi ikke så mye vekt på å gi noe diagnose. Men kiropraktoren kjente på Matias sin nakke og skuldre.. Og det var det stivt.. Kiropraktoren ble nesten litt overasket tror jeg.. Det var ingen tvil om at Matias hadde hatt mye vondt.. Etter 3 ganger hos Torp merket vi stor forbedring. Torp mente at Matias hadde vært veldig stiv og stram rundt lungene, noe som hadde ført til at han fort kunne få problemer med å puste. Han hadde også løsnet masse i nakken, og det merker vi veldig på lillegutt. Han har ikke lengre den typiske bananformen!:)

Vi var på 3mndkontroll her om dagen på helsestasjon. Og der fikk vi god oppfølging. Helsesøster satte oss opp på ny time der vi skulle gå legesjekk av en barnelege. Og deretter skulle hun sette sprøyten. Vi skulle som jeg forsto få ekstra oppfølging av Matias.. Hun sendte også henvisning til fysio, som kunne sjekke ryggen/nakken/skuldrene til Matias. Så kanskje vi etterhvert kan hjelpe Matias enda mer.:)

Siden vi har fått klar beskjed om at Matias ikke lengre er smittefarlig har vi endelig kommet i gang med barseltreff, babysvømming og trall. Deilig å være litt med andre mødre og barn på samme alder.. Det gjør mye!:)

På en måte håper jeg jo ikke at det er noe galt med Matias. Men på en annen måte hadde det vært litt godt å fått et svar på hva dette er. Så vi har noe å forholde oss til.. Jeg skriver ikke alt dette for å få sympati, men fordi mange spør og spør hvordan Matias har det. Så her kommer en god oppsummering. Og kanskje noen der ute har en ide om hva dette kan være..? Legene mener han har hatt kikhoste og sliter med etterdønningene. Noen mener det kan være begynnelse på astma. Andre mener det kan være infeksjoner som har vært i kroppen osv.. Kom gjerne med alt dere har av forslag og tips. Her er erfaringer gull verdt…:)

Del innlegget mitt

8 thoughts on “Matias – en sterk gutt!

  1. Hei! Jeg må bare spørre – for lite har irritert meg mer enn vår bæresele.. Gutten min er ca like stor som Matias – hvordan får dere han til å «henge» den vegen uten at han får skikkelig svai i ryggen? Det så jo skikkelig behagelig ut å henge slik som han gjør – men det gjør det IKKE når jeg setter min oppi.. Og hvertfall ikke andre vegen, da blir det full panikk, nesten for mor også! hehe

  2. Hei :) Lurte på hvordan du stanset ut stjernene i innbydelsene til barnevelsignelsen? Er på jakt etter noe å stanse ut stjerner selv, skal lage takkekort for fødsel. Men aner ikke hvor jeg får tak i, eller hvordan jeg skal gjøre det. Så kjekt om du vil dele? :)

  3. uff stakkars lille Matias :( Bra han er litt bedre hvertfall :-) og håper han blir helt frisk snart! At dere finner ut av det. Nydelig er han hvertfall :-)

  4. Mine tanker er hos deg og vesle Matias, han er sterk og tålmodig. Håper han blir bedre snart:)
    Hvis det er en ting jeg har sett i møte med syke barn og deres foreldre, er at det er foreldrene som har det verst.De ønsker så inderlig å ta bort lidelsen og plagene. Stå på veronica, du gjør mer en 110%:)

  5. Uansett hva det er så er det godt å lese at han virker bedre nå. Ingen ting er så frustrerende som en dagnose her og en diagnose der. Kunne de alle bare blitt enige om noe. Lykke til videre og god bedring!

  6. Jeg kom til å tenke på den stivheten han har i rygg, nakke og lunge.. Og jeg syns nesten det høres ut som at han må bruke hjelpemuskulaturen når han puster og at kanskje han har vondt??

    Kjempe trist at en nyfødt liten engel skal få en sånn start. Ønsker han og dere masse lykke på veien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *