Da er dagen kommet. Dagen jeg hadde gruet meg til. Men desverre så må det gjøres..

MUM photography legges ned fra Januar. Noen har fulgt min og vår reise fra vi startet opp i 2011, mens andre vet kanskje ikke hva MUM photography er for noe engang? Her kommer en liten reise..:

I 2011 fikk jeg virkelig interessen av å drive med foto. Jeg hadde da vært en blogger i 3 år, og så mer og mer «nytten» i å ha bra bilder på bloggen. I første omgang var jo målet å lære meg manuelle instllinger på et kamera, slik at jeg kunne bedre kvaliteten på bloggen. Jeg prøvde kurs, internett og filmer. Men ingenting gav meg nøkkelen til å lære om disse manuelle instillingene. Jeg hadde kun et valg – jeg måtte prøve meg frem og lære av meg selv. Og det gjorde jeg.

Etterhvert begynte puslebitene å henge sammen, og jeg begynte å få nytte av alt jeg leste og prøvde. Jeg knipset mangfoldige bilder hver eneste dag og jeg ELSKET det! Jeg delte den samme interessen med min venninne Rebekka og vi lekte lenge med tanken om å starte et studio. Men vi flirte det vekk. Til vi en dag plutselig bestemte oss for å satse. Vi la utrolig mye tid og penger inn i det. Vi hadde et lokale vi kunne låne midlertidig til vi fant noe annet. Vi utlyste gratis prøvefotograferinger slik at vi kunne forbedre oss før vi begynte å ta betalt. UTROLIG raskt spredde rykte seg og bestillingene sto i kø. Vi fikk så utrolig mye støtte og oppmuntringer og vi svevde virkelig på en rosa sky.

OSS

Vi lagde prislister, kjøpte inn rekvisita og innredet lokalet som vi raskt bestemte oss for å fortsette å leie. Vi lagde visittkort og tok studiobilder selv. Både av hverandre og familiene.. Vi begynte med billig utstyr og oppgraderte etterhvert til bedre utstyr og ulike bakgrunner. Etterhvert fikk vi også svart bakgrunn – noe vi syntes var utrolig spennede. Jeg husker vi hadde flere kvelder i studio – bare oss to der vi prøvde oss ut med ulike funksjoner på kamera. Vi lo og lo.. Og vi elsket det vi drev med..

Bilde25 vero

Jeg var jo i permisjon da det hele startet, og i 2012 startet jeg på skolen igjen. Det var utrolig mye å henge fingrene i med skole, et sykt barn og studio. Men jeg elsket det! Det gav meg så utrolig mye – så jeg tok mange fotoshoter på kvelder og i helger. Vi fikk kundegrupper rundt i hele Norge, og vi var begge så overveldet at vi ikke hadde ord.

Etterhvert bestemte Rebekka seg for å forlate MUM photography, siden hun rett og slett ikke hadde tid eller kapasitet lengre. Linn hadde på denne tiden allerede startet hos oss i studio og hun brukte mye tid og energi hos MUM. Sammen drev vi nå MUM photography og bestillingene fortsatte å komme.

DSC00103-800x532

Desverre begynte jeg selv også å kjenne på at tiden ikke strakk til. Jeg hadde ikke lengre tiden eller energien til å utvikle meg. Nå ble studio kun ren jobb – noe jeg «måtte få unna». Selvom jeg storkoste meg under shootene følte jeg at jeg ikke lengre klarte å gi 100%. Jeg brukte den lille ekstra tiden min på å ta bilder i studio – noe som førte til at jeg aldri lengre løftet kamera opp hjemme. Jeg sluttet helt å ta bilder av oss – familien og hverdagen. Det var da jeg bestemte meg for å ta en pause..

Untitled13

Pausen ble lang og jeg klarte aldri å finne tilbake den samme gnisten. Jeg var ikke klar for å gi slipp på drømmen min – så jeg tviholdt på studio i et par år. Nå ser jeg jo at jeg ikke lengre kan sitte å betale på et studio som jeg aldri selv bruker. Linn er jo fortsatt aktiv – men desverre kan hun ikke drive dette helt alene. Så det er med tungt hjerte vi i dag måtte dele den triste nyheten:

Det er med tungt hjerte vi må dele med dere at vi stenger dørene etter nyttår pga manglende tid til å drive med dette. Vil få takke hver og en av alle våre gode kunder, både store og små vi har hatt hos oss gjennom disse 4 flotte årene vi har drevet Mum Photography.  Klemmer fra Veronika og Linn.

Et eventyr og et minne jeg aldri vil glemme! Jeg ville aldri vært foruten denne perioden i livet. Forhåpentligvis vil interessen for foto vedvare slik at jeg kan fortsette å utvikle meg og drive med hobbyfotografering for min egen del. Og hvem vet. Kanskje jeg en dag i fremtiden bestemmer meg for å starte igjen?

Her kan dere se noen av bildene som er tatt iløpet av årene:

bilde51-600x400 bilde21 MG_4847_1695 MG_5766_7014-600x400 MG_5855_7103-600x400 MG_7498 Untitled19-600x446 Untitled21-600x445 Untitled151 431579_346978738655845_303116616375391_1169734_1406014040_n MG_5130_1958 Untinktled

❤ MUM photography ❤

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Med tungt hjerte..

  1. Man må ta noen valg her i livet, selv om de er litt tunge. Tror nok dette var den rette avgjørelsen for din del! Men veldig trist å høre! Kanskje senere kommer gnisten igjen! ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *