Det føles ut som en evighet siden jeg for første gang ble mor. Det virker som et helt liv siden. Et liv uten og med barn er to liv som er så utrolig forskjellig. Mannen min og jeg hadde vært sammen i 3 år da graviditetstesten lyste positiv. Vi ante ikke hva vi gikk til – og vi var vel begge utrolig spente og nervøse. Vi kjente ikke til en hverdag som foreldre – det berømte familielivet. Til da hadde vi jo bare vært «kjærester, samboere og forlovet». Siden vi var såpass unge hadde vi enda ikke tenkt på tanken om at vi faktisk var en familie. Jeg ante ikke den gangen hvor stort og sterkt ordet «familie» faktisk var.

268922_10150679828750704_5905502_n

I dag har vi 2 barn. Og vår minste begynner på skolen om bare 1 1/2 år. Hvor sprøtt er ikke det? Hvor ble tiden av? Hele uken ser vi frem mot helgen og tid sammen. Før vi fikk barn gikk helgene til å dra ut med venner – gjerne hver for oss. Nå er det en selvfølge for oss å være sammen i helgene. Når fredagen kommer er det god stemning i hjemmet. Alle er litt ekstra lykkelig over å vite at vi skal få ha 2 fridager sammen. Hver helg går til å planlegge hva vi skal gjøre sammen – som en familie. Hvordan kan vi gjøre denne helgen best mulig for barna? Vi stortrives i hverandres selskap alle fire – og det er virkelig en god følelse.

IMG_1872_8490 IMG_1954_8447MG_4181_0749

Likevel unner vi oss selv alenetid innimellom – det er viktig. Både sammen som par, men uten barn. Og også hver for oss. Men da er det ofte planlagt på forhånd. Og vi vet jo uansett at dagen etter vil vi tilbringe sammen. Før var jeg ekstremt opptatt av at vi måtte gi hverandre luft og respektere at vi ofte kunne trenge å ha «egne planer» i helgene. Men akkurat nå er vi begge langt forbi den tiden. Vi foretrekker og prioriterer hverandre – fordi vi har lyst. Fordi det er det som gir oss aller mest. Vi er fortsatt mye med venner og vi finner stadig på nye ting. Men ofte som en familie. Og det liker jeg svært godt!

IMG_1193-600x400 MG_7138_8955-600x400

Dette er en familie jeg ønsker å beholde resten av livet. Og når vi prioriterer hverandre og verdsetter tiden vi har sammen styrket det familieforholdet. Jeg føler familieforholdet vårt blir sterkere og sterkere for hver dag. Ungene begynner å bli større, og det er veldig viktig for meg at «hjemme» skal være et trygt, koselig og varmt sted å være.

 MG_7293_4831 MG_7296_4834 Untitled311 IMG_9789-800x533

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Min aller største prioritering

 1. Så fint skrevet! Dette har jeg tenkt på mange ganger den dagen jeg selv får barn, nå er vi jo gift så skal ikke se bort i fra at det blir etter hvert. Men hvordan blir hverdagen? hvordan blir prioriteringen? Er det en ting som er sikkert, så er det at jeg ville ha valgt samme prioritering som du har gjort :D Synes det virker så koselig, og ett sterkt familiebånd er gull verdt :)

  • Når barna kommer vil nok de fleste føle et stort behov for å prioritere dem og familien :) Utifra det du skriver her tror jeg du kommer til å bli en fantastisk mor!:) Gled deg til fremtiden :D

 2. Nydelig lesning.
  Prioritere familien er noe av det viktigste man gjør. Det er gull. Blir så glad når jeg hører om unge familier som har det som pri. Hurra for dere
  Leve kjærligheten.
  Gud velsigne dere.

  • Tusen takk for det :D Det er virkelig en viktig prioritering. :) Man får det så mye bedre som familie når man prioriterer hverandre <3

   Takk for det. Gud velsige deg og dine også.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *