Jeg elsker å sminke meg og ikke minst å prøve noe nytt. Jeg syntes øyeskygger er spennede, men såklart til enn viss grad. Jeg prøver meg ofte på noe nytt, og nye farger. Også elsker jeg å matche sminken med klær jeg går med. Så om noen vet om noen kjekke nettsider med gode sminketips ROP UT!

Så idag tenkte jeg at jeg skal gjøre noe nytt. I dag skal jeg vise dere lesere hvordan min sminke ser ut idag. Hvordan jeg sminker meg trinn for trinn, og hvilke merker jeg bruker. Som sakt prøver jeg ofte noe nytt, så merkene kan variere. Men jeg har såklart noen yndlinger da vettu. Jeg er ikke opptatt av at det skal være det «beste» og «dyreste» merke. Jeg bruker det jeg syntes ser best ut og holder best!

Jeg begynner med å ta på en dekkrem. Her bruker jeg helena rubenstein sin. Den dekker utrolig godt, samtidig som den gir ett veldig naturlig resultat. Jeg bruker svamp til å påføre kremen innimellom, og andre ganger bruker jeg hendene. Det kommer ann på hvordan jeg vil ha det. I dag brukte jeg hendene. Jeg gnir ikke så alt for mye under øyene, men klapper litt. Dette er fordi jeg vil ha noe mer dekkrem der, siden jeg fort blir mørk under øynene.

Deretter tegner jeg øyebryn. Her bruker jeg en svart kajal, men tegner svakt! Ikke tegn for hardt, da det blir unaturlig. Mine øyebryn er mørke innerst, men ikke utover. Derfor tegner jeg dem slik at dem blir like hele veien. Hvilket merke denne kajalen er husker jeg ikke. Rett og slett fordi dne har vært så drøy, og jeg har hatt den så lenge. Og nå er skriften slipt vekk. Litt synd da jeg skal kjøpe ny men.:/

Deretter tegner jeg en linje rett under våtlinjen på øyet. Jeg bruker ofte kajal inne på våtkanten istedet, men i dag ville jeg ha den slik. Bruker du kajal utenfor våtkanten åpner du opp øyet + at du får en mer naturlig look. Bruker du kajal på våtlinjen får man som regel smallere øye og en litt mer «pyntet» look. Her bruker jeg også samme kajal som på øyebryn.

Deretter påfører jeg hvit øyeskygge over hele øyelokket. Helt opp til øyebryn. Jeg tar også hvit øyeskygge ned i kroken av øyet (inn mot nesa) og såvidt litt under våtkanten på øyet (helt innerst ved nesa). Her bruker jeg helena rubenstein sin øyeskygge. Den er jeg utrolig godt fornøyd med da den sitter utrolig godt! Den kan tilogmed sitte på til dagen derpå om du glemmer å ta den av. Pluss at denne fargen gir ett godt og naturlig look.

Deretter tar jeg en lysebrun øyeskygge og påfører over hele øyelokket slik som du gjorde med den hvite. Men du skal ikke ta noe helt innerst ved øyekroken. Når du beholder det hvite i øyekroken åpner du øynene mer. Grunnen til at jeg velger hvit grunnfarge er pga at den lysebrune skal bli enda lysere. Her bruker jeg samme merke på øyeskyggen som over.

Deretter legger du på skygge. Da velger jeg en mørk brunfarge. Den påfører jeg der du ser jeg har fingeren og halveis inn mot øyekroken. Pass på at du ikke legger en tykkere skygge en str på fingeren min. Her skal ikke fargen helt ned mot øyevippene. Fargen skal ikke syntes så godt når du åpner øynene. Dersom du kun gjør dette blir det en veldig fin look, men idag har jeg valgt å dra den litt lengre, med å også legge mørk øyeskygge fra fingeren min og ned mot øyevippene. Men kun i kanten av øyet der fingeren min står.

Deretter påfører jeg våt eyeliner. Her må du passe på at stripen ikke blir for tykk innerst på øyet. En fin huskeregel er at den skal begynne tynt, og heller blir litt tykkere på slutten av øyet. Dersom du vil gjøre det lille ekstra kan du lage en liten «vipp» på slutten av øyet. Men for all del. Ikke overdriv da. Det er ikke noe fint. I dag har jeg brukt isadora, men til vanlig bruker jeg kanebo sin våt eyeliner penn! Den er helt fantastisk god å påføre + at den holder lenge. Å påføre slik eyeliner er som regel litt av en utfordring for de fleste i begynnelen. Men ved behov bruker man q-tips dersom det er ugjevne kanter. Husk å påføre øyeskygge der den har blitt borte pga q-tipsen.

Deretter påfører jeg mascara. Og spør du meg om hvem mascara jeg bruker får du mange svar! For jeg prøver noen nye hele tiden. I dag har jeg brukt maybelline sin. Jeg er mest glad i «ikke vannfast» mascara, da den ikke sliter så på øyevippene som vannfast gjør. Men såklart bruker jeg vannfast dersom det er behov for det. Ved lengre øyevipper bruker du en vippetang. Dette gjør jeg innimellom, når jeg gidder rett og slett.

Også må vi huske på øyevippene nede. Litt mascara på dem gjør mye!

Nå er øyesminken ferdig, og dersom du ønsker å pynte deg litt mer påfører du litt pudder. Jeg bruker som regel ikke pudder til hverdags, kun ved spesielle anledninger. Men innimellom drar jeg den litt ekstra og hiver på litt pudder i hverdagen å! Sånn som idag. Her er det STOR forskjell på merkene! Pudder har veldig lett for å bli ugjevn og skjollette! Men en dag fant jeg det perfekte pudderet, og jeg har brukt det siden. Det koster litt, men om man ikke er storforbruker av pudder har man det jo lenge! Kanebo er merke. Utrolig naturlig og jevnt resultat får man av det.

Dette er noe jeg IKKE gjør hver dag. Men innimellom. Påfører litt rouge. Det gir ett veldig pyntet utsene og er veldig fint dersom du skal noe spesielt. Hvordan det påføres kommer ann på din hodeform. Jeg har ett rundt ansikt (og fy som jeg hater det!) og påfører derfor på skinnbenet. Dette smaler opp ansiktet. Her har jeg brukt dior sin rouge. Veldig god er den.

Noenganger kan rougen bli litt hard! Jevn den derfor da ut med hendene. Men ikke gni for hardt, da vil du gni bort alt eller gni den utover.

Og vil du ha prikken over i`en påfører du litt glamorøs lippgloss!


Da var jeg ferdig sminket og klar for en ny dag! Hva syntes dere om tipsene, noen brukbare? Likte dere ett slikt innlegg?

Og ikke minst, hva syntes dere om sminken?:)

Del innlegget mitt

12 thoughts on “Min sminke i dag!

 1. Takk snupper!:)

  Ja hadde likt å sett denne personen åpne en sminkeblogg.. Slik jeg har sminket her er jo sminke jeg faktisk har lært fra sminkører :P Hehe. Sååh denne personen må ha litt spess sminkesmak tror jeg ;)

  Men ikke misforstå. Jeg tar imot både positive og negative tilbakemld. Setter stor pris på ærlighet! Men bare måten anonym sa det på her blir bare for dumt og for BARSNLIG!

 2. Hvis man er ett voksent menneske og skriver en slik kommentar, og i tillegg er anonym så sier det litt om vedkommende også … ?
  Huff så tragisk! Stå for den du er hvertfall da. Hvis du er flink til å sminke deg, så kanskje du kan starte din egen sminkeblogg?;)

 3. hehe.. ja det er typisk at sånne kommentarer kommer fra anonyme.. det er bare å overse..

  så fortsett sånn du har gjordt veronika, du ser den anonyme er aleine.. du er vakker og er utrolig flink til å sminke deg :)

  åja, en film er også morro :D

 4. Takk for så mange koselige tilbakemld, og en ikke så koselig tilbake mld ;) Kjempe morro å se at dere liker slike innlegg, så kansje det blir fler av dem etterhvert :)
  Jeg kan prøve meg på video etterhvert vettu:)

  Og til deg anonym. Er det ikke helt typisk at dem som skriver slike kommentarer alltid er anonyme? Dem tør rett og slett ikke stå for sine meninger! Og hvis jeg ser på mld din i forhold til alle andre sin er du nok godt nedstemt. Jeg er fortsatt «ung» men man kan vel sminke seg skikkelig fordi ;) Mange ganger er dem «yngre» flinkere enn dem eldre tenk :P Hehe. Hadde likt å vist hvor gammel du egentlig var ;)

 5. Du er så snasen atte shnuppa miii <3 å jeg må bare si det, men jeg DIGGER fargen å "flisene" på det badet altså!! jeg mener det.. jeg digger det :P det er så FREEEESHHHT

 6. en av grunnene til at jeg e så utrolig glad i denne bloggen er fordi jeg veit ALDRI hva som blir ditt neste bloggeinnlegg… det er utrolig spennende :) Kan godt skrive flere slike innlegg :)

  og sminken din har jeg faktisk lagt merke til før, veldig flink.. likte spesielt da du hadde en turkis/blå kjole og valgte en blå øyeskygge til.. kjempe fint :)

 7. bra innlegg :) syntes du burde legge ut fler sånne innlegg, men hadde vært morro om du la ut ett slinkt innlegg, men med video i stede…

 8. Gåkke an å legge ut sånt vel!

  Neida!:p Flink du er jenta miii! Nå må vi finne på no snart! Snart en hel uke siden!:O Omg lissom!! :p

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *