Som jeg skrev i ett tidligere innlegg har Kristoffer og jeg vurdert å innrede kjelleren. Dette er veldig høyt på ønskelisten vår, og har i grunn vært det siden vi flyttet inn for 1 1/2 år siden. Vi har mange tanker om drømmer om hvordan vi vil innrede drømmekjelleren.

Huset vårt :)

Men som skrevet tidligere må vi nok iallfall drenere rundt huset før innredningen begynner. Det er mulig vi også må hakke opp litt av gulvet, derfor det er fukt i det. Noen mer erfaringer?

Med all jobben som må gjøres kommer det også mye utgifter. Så for å komme hakket nærmere vår drøm tok vi en tur i banken i dag. Vi snakket med en hyggelig dame som kunne bekrefte at vi kunne sette opp lånet for å låne mer til oppussing.. Så da var det i boks..

 Jeg syntes peiser som nr 1 rett og slett er lekkert. Men det mest økonomiske og beste er vel å gå for en som nr 2? Er en slik vi har i 1 etg, og den er utrolig god! Gir mye varme, og vi kan regulere på hvor mye luft som kommer inn. Det vil da si at veden varer mye lengre. Peis i kjellerstuen er min store drøm..:)

Neste step er da å sjekke hva som evt må gjøres/priser på hva som må gjøres. Og evt når vi kan starte..

Kristoffer har lastet ned ett genialt program der vi tegner inn hele huset og deretter kan flytte rundt på vegger, innrede rom osv. På denne måten får vi ett vis innblikk av forskjellige løsninger vi evt kan ha. Foreløpig ser vi for oss en kjellerstue, et rom med fotostudio/sangstudio, et hobbyrom (med alt av verktøy, maling osv.Der vi kan male og grise uten at det gjør noe.) et vaskerom og en bod. Men innen vi starter på innredningen er nok planene forandret en del ganger. Hehe! Det startet jo på kjellerstue, hobbyrom, bod, gjesterom, studiorom. Men siden vi ytterst sjeldent har overnattingsbesøk fant vi ut at kjellerstuen kunne brukes som evt gjesterom. Der får jo gjestene et rom for seg selv.

Dette er den opprinlige tegningen fra da huset ble bygd på 50tallet. Ingen forandringer er gjort. Våre tanker er å slå ned noen vegger og gjøre litt om..:) Tegning av hvordan vi etterhvert ønsker å ha det kommer med tiden :) Kom gjerne med innspill.

Jeg gleder meg til å starte med planleggingen. Selvom det tar sin tid.
Når en holder på med ett slikt oppdrag sitter en også igjen med noen spm..

Kan vi sette inn peis i kjellerstuen når vi har peis i 1 etg? Vi har jo bare en pipe.. (kanskje dumt spm men hakke peil)
Hva ville du brukt plassen i kjelleren til? Hva ville du brukt rommene til?
Noen som har noen erfaringer ang drenering og hakking av gulv å komme med?
Noen som vet om noen gode nettsider/forum der man får mye nyttige tips og ideer?
Del innlegget mitt

12 thoughts on “Møte med banken.

 1. Går fint ann å ha flere ildsteder på en pipe ja. Her vi bor nå er det hvertfall 3, en i hver leilighet. Jeg ville definitivt valgt peis nr 2, de varmer utrolig godt og det er ikke tvil når vi engang skal kjøpe oss peis. Vil du at selve peisen skal holde seg varm litt lenger kan du kjøpe en som det ligger stein på. Mamma og pappa har en slik og den holder seg god og varm LENGE. Koster litt mer da, men trenger ikke ha hele peisen innkledd i stein, varmer mer enn ingenting med en oppå. Her var det mange forskjellige løsninger. http://www.solbyggmurogvarme.no/?menuid=30&expand=62,91,30

 2. Hei snupp.VI har faktisk akkuart en slik peis som bilde nr 2. Den har utrolig god strålevarme, da det egative er at selve oven ikek holder sge så lenge varm. Det er glasset som varmer godt. peisen har god trekk, og er praktisk til å ha ved under. Det bli ikke varmt i d hele tatt fra gulvet i peisen og ned, og man kan nesten berøre sidene av ovnen, uten å få brennmerker, men vndt gjør det for små fingre. Spør Leah.. Den er smal og høy og tar ikke så plass:)

 3. Så spennende med slike prosjekter da :)
  Har null erfaring med slikt desverre!
  Kjekt med kjellerstue,vaskerom og «bod»
  Det ønsker jeg meg hvertfall ;)

  Ønsker dere lykke til med alt.
  Gleder meg til å følge utviklingen og se resultater :)

 4. Jeg er så frytelig dårlig på navn, så vet ikke om hun går der. Hvor langt er hun på vei og hva jobbe hun med? Er jo 2 grupper hver tirs og tors. Vet du hvilken hun er på? Tidelig eller sein? Har du sankket med fysio Anita?
  Er utrolig godt med de timene, de mykner bekkenet godt opp =)

 5. Jeg ville tro det går helt fint med 2 vedovner. Det har hvertfall vi hjemme, eneste du kan oppdage er at det akn være litt værre å få fyr hvis det allerede brenner i den ene. Innredningen av kjelleren høres veldig spennende ut =)

 6. den peisen var utrolig fin! hvis ikke det er for stor jobb hadde jeg flytta den dere har i stua ned og hatt den hvite oppe :p peis nr 2 er ser ut som varmer mest, så da er det jo lurt å ha den i bunn :)

 7. Så spenden dette blir =) Følge med spent videre. Har ikke så mye tips å komme meg. Har ikke kjeller, ønsket ikke det da vi skulle kjøpe. Vet det raskt kan bli dyrt med drenering.
  Du kan ha flere ilsteder på en pipe =) Og noen peiser kan man fint regulere hvor mye luft den får inn, det kan jo vi på vår. Bilder av den kan du finne her http://babydandmum.blogspot.com/2010/11/for-at-den-skal-passe-inn.html
  Masse lykke til, vet at resultater blir knall lekkert!

 8. Å gud så gøy!!!! Husker den dagen vi fikk klarsignal fra banken … En fantastisk følelse:D Men som du sier, masse planer, masse tenking, masse spørsmål og litt forandringer innimellom:)) Kommer nok til å bli en spennende tid for dere, og det blir kjekt å følge med;)
  Og ja, dere kan sette inn peis i kjelleren selvom dere har en i første:) Vi har en i stuen, men skal få satt inn en nede med tid og stunder, så det har vi sjekket ut;)

  Vet ikke hvilke behov dere har… Så litt vanskelig å si hvordan jeg ville gjort det… Men slik som vi har det, så er det kanon med lekerom til ungene, egen tv-stue til ungene, gjesterom, hobbyrom, vaskerom og ekstra bad selvfølgelig;)

  Hakking av gulv vet jeg dessverre lite om, annet enn at det er hard jobbing;)

  Det er masse nyttige sider, var innpå mange selv når vi holdt på, så skal se om jeg har lagret de et sted, så jeg kan sende deg link:)

  Ha en fantastisk kveld, klem♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *