Jeg elsker å se på serier. I min sykeperiode ble det mye sofa, og dermed masse tid til serier. Dagene ble lange og tunge, og da var det veldig godt å kunne sette på en serie for å tenke på andre ting. Her kommer mine tips til Netflix serier. Jeg har såklart ikke sett alle i perioden jeg har vært syk, men her kommer mine tips fra de siste årene:

Orphan black

Dette har mannen og meg faktisk sett sammen. Den er utrolig bra og spennede. En serie der man sitter klistret til tvskjermen hele tiden og nye twister kommer på rekke og rad.

orphanblack_fa

Foreldreløse Sarah Manning oppdager at hun har flere dobbeltgjengere, og det viser seg at de er menneskelige kloner. De blir jaget av flere ulike grupper, og må samarbeide for å overleve og for å finne ut hvor de kommer fra.
//Kilde

Orange is the new black

Dette er en fantastisk serie! Serien er både søt, trist og tøff. Advarsel: En serie man blir helt avhengig av.

june-2014--don-t-mis

Chapman blir dømt til 15 måneders fengsel. Serien følger henne i kvinnefengselet der også hennes tidligere kjæreste Alex Vause blir plassert. I fengselet havner hun midt i en maktkamp mellom hvite, afroamerikanere og latinamerikanere. Serien følger samtidig hennes familie og venner utenfor fengselet og hvordan de forholder seg til at Piper er en kriminell som soner i fengsel.
//Kilde

Breaking bad

Denne serien har mannen og jeg sett sammen, og vi har gang på gang sittet alt for lenge utover kvelden fordi serien er ALT for spennede! Serien kan til tider være nokså tøff, men samtidig har den en nokså sårbar historie.

Breaking-Bad

Kjemilæreren Walter White (Bryan Cranston) får diagnosen uhelbredelig og fremskyndet (nivå 3A) lungekreft. På en tur sammen med sin svoger Hank (Dean Norris), som jobber i narkotikapolitiet, får Walter øye på en tidligere student, Jesse Pinkman (Aaron Paul), som rømmer fra en ulovlig og ussel metamfetaminlab. Walter tar senere kontakt med Jesse, og presenterer en plan hvor de to blir partnere i det øyemed at de slår sammen sine evner til å produsere og selge metamfetamin. Walter sier at han ønsker å gi økonomisk stabilitet til sin gravide kone og handikappede sønn, og for å betale for sin dyre kreftbehandling
//Kilde

Carries diaries

Denne valgte jeg å se når jeg ikke hadde flere serier igjen. Jeg trodde kanskje dette ville være en kjedelig serie, men der tok jeg feil. Etter en stund skjønte jeg at denne serien faktisk handler om «sex og singelliv Carrie» da hun  var ung! Og da ble plutselig serien utrolig mye søtere. Serien er filmet som om den skal være i det årstallet Carrie var ungdom, så den er litt «gammeldags». Men dette er noe jeg syntes var utrolig søtt og sjarmerende med hele serien. En skikkelig jenteserie!

The-Carrie-Diaries-Netflix

Carrie Bradshaw (Anna Sophia Robb) går på High School i en liten by utenfor New York. Hun får en lærlingjobb i farens advokatfirma. Dette er hennes første møte med bylivet. Hun møter fashionistaen Larissa (Freema Agyeman), som beundrer vesken hennes.The Carrie Diaries inneholder et komplisert kjærlighetsdrama. Sebastian Kydd (Austin Butler) kommer inn i livet til Carrie, og de innleder et omskiftelig forhold. Carrie møter en rekke problemer, men hun er viljesterk, og klarer å rette opp de fleste av dem.
//Kilde

Modern family

Dette er en serie som gir mye latter! Dette er lett underholdning, og en serie som ikke varer så lenge. Perfekt på en sen hverdagskveld før man skal legge seg. Serien er utrolig morsom og det kommer så mange hverdagstilfeller man kan kjenne seg igjen i.

modern

På liksom-dokumentarisk vis følger vi det kompliserte hverdagslivet til tre moderne amerikanske familier – alle med sine særegenheter. Serien har vunnet flere Emmy-priser, blant annet «Beste komiserie» og «Beste regissør for komiserie» i 2013.
//Kilde

Gossip girl

Dette er en skikkelig jente-jente serie! Serien er nokså spennede, men etter å ha sett flere sesonger kan den bli litt ensformig. Etterhvert tenker man: Hvem har IKKE vært sammen hvem? Haha! Men jeg liker serier med «jentedrama», «forelskelse» og «spenning». Perfekt for litt enkel underholdning. Serien omhandler livet til en haug med tenåringer og om hvordan de stadig blir «sladret om» på nettsiden «Gossip girl». Spørsmålet alle lurer på er: HVEM er Gossip girl?

4fef7db3-3b3a-4364-809f-d7ddf451d633

Serien handler om om de to bestevenninnene Blair Waldorf og Serena van der Woodsen. I begynnelsen av serien går de to på privatskole sammen med andre de andre rollefigurene i serien. Deretter går de videre til universitetet.
//Kilde

The O.C

Dette må være min favorittseire. Denne serien så jeg for mange år siden. Men jeg har oppdaget at denne har blitt tilgjengelig på Netflix den siste tiden. Serien er i samme sjanger som «one three hill» for de som har sett denne. Jeg vurderer faktisk å se denne serien på nytt, da jeg likte den så godt!

The OC - Ten Years Later

Hovedfokuset til serien har vært livet til Ryan Atwood, en trøblete tenåring fra Chino som blir adoptert av den rike familien til Sandy og Kirsten Cohen. Ryan og hans «bror» Seth må takle både livet i den rike delen av Orange County og deres forhold, som regel trøblete og alltid dramatiske, til Marissa Cooper, Summer Roberts og Taylor Townsend.
//Kilde

Prison break

Denne serien regner jeg med at mange har sett! Men jeg skriver ned i tilfelle noen ikke har sett denne. Serien som mannen min og jeg har sett sammen. Dette er nok en av favorittene våre. Serien skal få nok en sesong – og GJETT om vi gleder oss! Serien er utrolig spennende, og her også kan det komme noen litt «harde» scener. Jeg liker ikke alt for mye action, men denne elsket jeg!

PRISONBREAK_TVE_RETINA_2560x1450_1280x725_542604867845

Michael Scofield er ingeniør og regnes som geni. Broren hans, Lincoln Burrows, er uskyldig dømt til døden for drapet på visepresidentens bror. I begynnelsen er det kun Michael som tror på hans uskyld, så han lager en plan for å redde broren. Etter fire måneders arbeid får han tatovert fengselets blueprint «kryptert» på kroppen. Han har planlagt alt ned til den minste detalj. Michael begår et væpnet bankran for å komme seg inn til fengselet der broren sitter. Han lykkes i det, og sammen med en gjeng andre innsatte forsøker de å rømme fra fengselet sammen med Lincoln, som sitter på «death row».
//Kilde

Dette var noen av av mange serier! Nå har vi startet på «vampire diares», og selvom vi kun har sett 1 episode virker den veldig spennende. Ellers har vi startet på «Suits», «Dexter» og «Sons Of Anarchy» siden så mange har anbefalt disse. Men disse seriene har vi ikke helt klart å like. Vi har vel sett 1/2 sesong av hver. Kanskje vi må gi de en ny sjanse senere.

Om innlegget er av interesse kan jeg lage flere Netflix anbefalinger i et nytt innlegg :) Kom gjerne med tips til dine favoritter.

Del innlegget mitt

4 thoughts on “T I P S : Netflix serier «Del 1»

  1. Du må få med deg serien «White Collar» skikkelig fornøyelig ig herlig serie som anbefales på det sterkeste. «Revenge» og «The Good Wife» (brutte løfter) bør også ses ???

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *