Som jeg skrev i innlegget over fikk jeg time til ny overtidskontroll. Jeg ble tatt inn og registrert som overtidskontroll nr 1 i dette svangerskapet. Vi møtte samme damen som jeg tidligere har hatt fødselsforberedende samtale med. Hun er bare superkoselig! Jeg ble lagt til ctg registrering, og kort tid etterpå kunne hun konkludere med at hjerteslaga så bra ut..

Ctg registrering..

Blodtrykket og urinprøve ble tatt. Blodtrykket hadde økt til 125/95. Det pleier å ligge på 120/70. Her er det jo undertrykket som er mest vesentlig, og jeg må si at jeg ikke helt likte tallet 95.. Men så lenge alt annet var bra har det ikke noe å si. Urinen viste kun spor av protein, så ikke så veldig alvorlig heldigvis.

Den lille registreres. Hjerteslaga til venstre, livmoraktivitet til høyre..

Registrering. Livmoraktiviteten lå på rundt 720. Og det er vel lik null? Har ikke så mye peil på det der igrunn..

Vi fikk komme inn til legen, og han undersøkte lillegutt med ultralyd. Han kom frem til de samme målene som Trine har gjort. Som han sa så kan man aldri stole helt på målene man tar. Men han regnet med at lillegutt var rundt 3500 gr nå. Litt mindre enn gjennomsnittet, men godt innenfor alt som kalles «normalt». Nå som jeg går på overtid syntes jeg i grunn det er en stor betryggelse å vite at han ikke er så alt for stor.. Fostervannsmengden var ikke akkurat noe å skryte av, men det gikk akkurat mente han..

Mens vi ventet satt Kristoffer å leste fødselsvitser. «Jordmor: Har slimproppen gått? Den fødende: Nei han skulle bare hente seg litt kaffe..» Ehm haha?

Så spurte jeg pent som jeg skrev i forige innlegg om han ville sjekke modenhet. Og jeg lurte på om han evt kunne strippe for å trigge frem noe action! Vet mange har hatt god effekt av dette, og med alle disse småriene mine er det vel ikke så mye som skal til.. Svaret var enkelt og greit «nei»… Dette hadde ingen faglig bevist effekt så derfor utførte dem ikke dette. Det var heller en liten fare for infeksjon. Så det gjorde dem aldri.. Ehm? Jeg ble sjekket i uke 36 på føden etter eget ønske, og hører daglig om folk som blir strippet allerede i uke 37.. Så jaja..

Stoor og klekkeklar..

Jeg ble sendt hjem med ny innkallelse fredag kl 14.00. Da skulle dem vurdere evt igangsetting. Så nå håper jeg virkelig alt på at ting kan skje av seg selv innen den tid.. Hvis ikke ser det ut som det kanskje blir igangsetting denne gangen også. Og til fredag har jo pappaen i huset bursdag også.. Hehe!

Selvom dagene blir ekstra tunge nå har jeg denne herligheten å kose meg med.. I dag tok hun pianoet sitt ut i stua og holdt konsert for mammaen som lå rett ut på sofaen..:)

Så ikke noe nytt på denne fronten.. Men i natt er det fullmåne, og det sies at det er mange fødsler som starter da. Så da stoler vi på den gamle myten og ber om at det skjer i natt..:):)

Kveldens happening: Avslapping på sofaen..

PS: Følg meg på facebook og få med dere litt statusoppdateringer, publisering av nye innleg osv..:) Bli følger her..

Del innlegget mitt

8 thoughts on “Ny overtidskontroll

 1. Jeg var også på overtidskontroll etter en uke – hadde da 2 cm åpning – ble strippet og fikk rier rett etterpå. Fra strippingen til Tuva var født tok det ca 15-16 timer! Jeg hadde ingen tegn på fødsel før den tid! Rare greier! Men håper han velger å komme ganske snart! Er så spennende å følge med deg :D Lykke til

 2. Så dårlig at de ikke ville undersøke deg engang. Jeg ble strippet med begge mine barn og fødte dagen etterpå, 3 ig 1 dag før terminen, dette var på tønsberg sykehus. Rart det skal være sånn forskjell å¨hva som praktiseres. Lykke til iallefall, håper du starter av deg selv fortløpende da:)

  Yvonne

 3. Stripping: Dersom den gravide går på overtid, kan jordmor «strippe» for å stimulere til fødsel. Det vil si at jordmor stikker en fi nger opp i livmorhalsen. Man kan også massere livmorhalsen. Dette må kun utføres av lege eller jordmor og bare på gravide som er på overtid.

  Er man moden og har noe åpning kan man også dra litt i åpningen slik at man får 1/2 – 1 cm mer åpning. Dette trigger ofte murringene og riene slik at de bygger seg på..

 4. Kan jeg spørre hva det betyr å strippe? Har ikke så god peiling på disse tingene :p Men det er så spennende å følge med! Imponert over at du oppdaterer så ofte i denne tiden :)

 5. Huff det er en nedtur det at de ikke vil sjekke, men trøsten er at det er det som er det meste vanlige. Spurte om det samme sist svangerskap. Og fikk samme svaret nei..
  Ble kun strippet da jeg var på overtid og da på sykehuset da de ville forsøke dette får å få igang fødselen pga preklamsien. 2 ganger faktisk. Men hadde dog ikke noe effekt på meg, var unødvenig roting.

  Sender over alt jeg har av fødesøv til deg, og håper at fullmånen kan ha litt å si.

  Klem

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *