I fjor hadde vi vår første sommer her i huset.. Og siden det var vår første sommer, var det også veldig spennende å se hva som dukket opp rundt forbi i hagen her.. Det at vi hadde fått oss stor og flott hage var jo drømmen, men det var også litt nervepirrende.. For jeg hadde jo omtrent aldri stelt i en hage før.. Så i fjor ble sommeren brukt på å utforske hva som fantes rundt omkring, og avgjøre hva som skulle få bli, og hva som måtte bort..

Bedda trengte en date med hageredskapene.. Svigermor og Martine på bilde – sensommer 2010

Sensommeren/høsten i fjor fikk jeg og svigermor ryddet litt opp i bedda som da var igjenngrodd.. Noen steder var det et par meter mellom hver staude, mens andre steder sto de veldig tett. Noen stauder var døde, mens andre var store. Derfor brukte vi et par dager på å fikse i bedda, og på å plante nye/dele stauder.

Fler av ugrassa hadde store røtter.. Dette er liksom løvetann!

Nå som våren er her har jeg fått ryddet opp i bedda, slik at dem er klare for sommeren. Og dette var jo gjort på svært kort tid, takket være at vi fikset dem i høst. Så min største anbefaling er å fikse litt i de ofte, istedet for å stå over dager for å få vekk all ugress.

Førbilde er fra sommeren i fjor.. Etterbilde er fra da jeg fikset litt i dem i helgen som var..

Vårt værste bedd fra i fjor.. Flere steder var det helt igjenngrodd, og manglet stauder..

Her er bilde etter jeg fikset litt i år.. Ikke noe fint enda, da alle staudene er klippet ned.. Men det begynner å komme en del løkblomster her..:) Skal ta nytt bilde når staudene kommer. Da blir det SÅ fint!

Rosebeddet vårt.. Her har jeg klippet ned alle rosebuskene, så dem er klare for å blomstre på nytt i år.. MASSE roser, og jeg elsker dette beddet!

Da vi fikset bedda i fjor måtte vi gravde nokså dypt.. Vi tok opp en hel haug med løker, og bestemte oss for å ta dem vekk, og heller plante nye.. Vi ante jo ikke hvilke løker dette var, og hvor dypt dem skulle graves.. Fler av løkene vi fjernet lå jo bare et par cm under jorda.. Men desverre rakk jeg ikke plante nye løker i fjor.. Så i år trodde jeg ikke jeg kom til å få se en eneste tulipan, påskelilje eller krokus.. Men joda! Jeg tror mange av de løkene vi tok vekk lå for høyt opp, og derfor ikke gav fra seg blomster i fjor.. Men mange av dem som lå lengre ned kom igjen i år!!:)

Her kommer de nydelige vårblomstene opp..:)

Ellers har vi fått klipt epletreet vårt.. Vi har også et plommetre som må klippes, men er usikker på om dette skal gjøres nå, eller til høsten? Alle sier så mye forskjellig.. Morelltreet må vel ikke beskjæres om det ikke er nødvendig mener jeg å ha lest, så det drøyer vi med..:)

Før..

Etter.. Skummelt å skulle ta så mye.. Men det er jo slik det skal gjøres så..
Del innlegget mitt

5 thoughts on “Opprydding i bedda og klipping av epletre..

  1. Hehe, til og med kommentarene her sier forskjell.. Ikke rart en blir surette? :P:P hehe:)

    Lady E: Epletre skal beskjæres hvert år, slik at en slipper ta så mye hver gang.. Om noen av grenen stikker oppover eller innover i treet ville jeg fjernet dem, selvom treet ikke er stort. De vokser jo ut igjen dette året..:) Vi tar vekk disse grenene for å gi treet lys, og også for at den da skal kunne vokse fortere og gi gode epler :)

    Treet ser jo veldig stusselig ut etter en klipp, men i løpet av sommeren kommer det nye grener og blomster og det blir finere enn det var =)

  2. Plommetre skal klippes nå, (begynner å bli litt seint nå igrunn), men mirelltreet skal også beskjæres på denne tiden, men ikke så mye, bare «stusse» igrunn=)

  3. morelltre og plommetre. Generelt alle frukttrær med stein skal beskjæres etter høsting. Epletrær bør helst taes på vinter/ tidlig vår for å ikke vokse for mye står det i alle hagebøkene mine

    Hilsen Marthe Kathrine

  4. Så godt å få rydda opp i bedda nå, og ikke minst beskjært tæra. Må man gjøre det hvert år? Eller bare om de er store? Kan vel ikke beskjære så mye av mine to små «kvister» som vi planta i fjor.. (da blir de jo brøytestikker.. hehe)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *