I dag var dagen der ungene skulle tilbake i barnehagen etter hele 6 uker ferie! Vi har hatt mange herlig uker sammen her hjemme og det setter jeg stor pris på. Vi tok ut 3 uker, slik barnehagen krever. Men siden vi hadde muligheten til å ha dem mer hjemme slo vi til på det… 
Jeg var rett og slett dødsspent idag.. Hvordan kom dem til å reagere? Kom dem til å glede seg eller grue seg? Ble det latter eller gråt..?
Martine har den siste tiden begynt å glede seg skikkelig til barnehagen igjen, og ikke minst å møte vennindene sine igjen. Nå kommer det jo også flere fra den lille avdelingen over på hennes avdeling, blandt annet nabojenta Alida. DET er noe Martine gleder seg veldig til! Ellers har hun en bestis som hun har pratet om daglig den siste tiden.. 
Da vi kom var ikke bestevenninden der, men mange andre. De skrøyt av det krøllete håret hennes, den vakre blondekjolen.. Mens Martine fortalte ivrig at hun hadde vært å sett på kardemommeby og vært i Kristiandsand på ferie.. Det tok vel ikke mer enn 2 minutter før hun løp bort i sofaen til de andre barna og leste i en felles bok dem satt med. Kort tid etter (mens vi var med Matias) kom bestevenninden og mammaen der kunne fortelle meg at Martine hadde løpt mot henne og løftet henne høyt i været. Lykke, glede og latter.. Herlig!
Matias er jo såpass liten enda, at vi regner med at han trengte litt ny innkjøring. Og det stemte.. Han var veldig skeptisk med engang vi kom inn og skulle helst sitte på fanget, MENS han holdt begge hendene rundt halsen vår. Vi tok oss god tid og tok alt i hans tempo. Litt etter litt løsnet han og etter en halvtime var han i full lek. De hadde bursdagsfeiring og samling, og Matias sto å fulgte spent med..
Ungene gikk ut for å leke, og Matias fant seg en sykkel han syklet rundt på.. Nå var tiden inne.. Vi måtte bare.. Den ene ansatte sto klar med åpne armer og sutt, mens vi kysset han hade og snudde ryggen. Det ble noe gråt og hyl, men det virket som han roet seg raskt.. Han er jo heldigvis kjent med stedet og de ansatte. Men slike gråt er så utrolig vondt! Det var flere barn som skrek da foreldrene dro mens jeg var der, og hver gang kom en tåre i min øyekrork…. Men jeg så jo det at alle sammen satt og smilte og lo bare 5 minutter etterpå.:)

Vel, da er barna i barnehagen, og planen er å gi dem 3 korte dager nå så de får en «mild» overgang. Torsdag og fredag er planleggingsdag og til uken starter jeg på skolen. IK, nå kaller hverdagen igjen!
Del innlegget mitt

12 thoughts on “Oppstart i barnehagen

  • Han bruker nå sutt kun på natta og en sjelden gang på dagen (om det er noe spesielt). Slik som på bilde. Da lar barnehagen Matias ha sutten nå i begynnelsen som en «trøst» :) Kjempe flott mener jeg! Han gir den fra seg etter 10 minutter uansett, når han skal leke.

   Martine sluttet med sutt julen før hun ble 3. Regner med at det blir noe slik med Matias også :)

 1. Så flott at oppstarten gikk bra. Jobber selv i barnehage og har hektiske dager for tiden med tilvenninger og oppstart etter ferie:) Fire- fem uker er lenge og være borte for en liten en, så forstår godt at det tar litt tid å komme i rutine igjen.

  Ha en fin kveld

  • Ja, jeg kan tenkte meg det er en hektisk tid nå ja! Med mange nye barn og ikke minst de barna som verken klarer å gå eller prate. De må man jo lære seg å kjenne..

   Ja her ble det da 6 uker ferie. Det tar litt tid å komme i rutine igjen, men fy så deilig det har vært å ha all den tiden sammen som familie =) Gull verdt!

 2. Vi hadde bare tre uker ferie i år, men jammen var det trist når mamma måtte gå forrige mandag likevel. Denne mandagen var det nesten enda verre, kanskje de skjønner at nå er det VIRKELIG hverdagsliv igjen?

  Godt det gikk noenlunde fint med dere, da. Vips, så er det blitt rutine igjen å gå i barnehagen! ;)

  • Ja, klart det. 3 uker er jo en god stund vekk fra barnehagen det..
   Ja, de skjønner det nok mer og mer at det er slik det blir fremover. Men så koser de seg jo også såå når vi har dratt! Leker med andre barn, med leker, synger, danser, er på turer osv :) Det er godt å tenke på.. Virkelig herlig å kunne se bilder fra dagen demmes da jeg henter dem =)

 3. Så bra første dagen gikk bra! Vi har og vært heldig med det, selv om vi bare har hatt 3 uker. Men rart med det uansett :) først i dag ble det en episode med lillegutt hvor han klamra seg til meg. Helt forferdelig, men heldigvis ikke så ofte :)

  • Så godt å høre at de første ukene har gått bra :) Det hjelper veldig mye!

   Ja slike dager kommer nok i perioder og noenganger dager uansett. Det er forferdelig vondt.. Martine slet i et par mnd da hun begynte i ny barnehage.. Problemet var at hun gråt hele dagen. Da holdt mammahjerte mitt på å svi seg helt.. I tillegg lå jeg mye på sykehuset med Matias og DEN samvittigheten var helt forferdelig.. :P

 4. Så godt å høre at det gikk fint første dagen, rart med det når man kommer tilbake, er litt små rart.. men det vender man seg fort til! :)

  Ja her begynner skolen igjen på mandag (siste året) å jeg ser virkelig frem til å komme igang og starte på siste og «avgjørende» skole året. *Spent*! :)
  Nyt resten av dagen. Klemmer

  • Ja, merker jo stor forskjell på Martine og Matias. Lettere for Martine å komme tilbake når hun er såpass stor at hun har fått seg skikkelig gode venner og kommuniserer mye bedre enn minsten.

   Ja jeg også gleder meg til å komme igang igjen! :D Blir deilig. Russ i år du da?

 5. Min har hatt 5 uker ferie han også, og bytte av avdeling og dermed nye voksne var ikke noe særlig … Må ærlig innrømme at jeg satt å gråt i bilen en stund etter jeg gikk fra han i dag :( Fordi han gråt så sårt når jeg gikk. Det SKAL bli kortdag i dag ja!

  Selv om man vet at det går fort over, så er det jo vondt å vite at man gjør dem «vondt» der og da… For de blir jo lei seg når man går, uansett liksom..

  • Ja da er det ekstra «tøft» å komme tilbake igjen. Heldigvis kommer dem som regel kjapt inn i rutinene, så er alt bra igjen :) Ja jeg var så hormonell at mine tårer kom jo hver gang et barn gråt når en annen foreldre dro. huff.. Er det mulig. Har kommet mange tapre tårer fra meg igjennom barnas 3 barnehageår.. :P

   Kortdager i begynnelsen er nok gull verdt =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *