Vi har snakket om å ta en liten oppussing på begge barnas rom. De hadde begge endret behovet mye siden vi fikset opp rommene deres, og det var på tide å gjøre litt om. Vi tenkte egentlig å starte med Martine sitt rom…

Jeg ble sittende i sofaen en kveld å snakke med barna om oppussingen av rommene. De skal nemlig få være med å velge farge, møbler og interiør på rommene sine selv. Det er jo faktisk de som skal «bo» der. Martine har veldig klare meninger på hvordan hun vil ha det, mens Matias kommer med noen små innspill innimellom. De er begge veldig gira på å fikse opp rommene sine.

Plutselig lufter Martine ideen om å bytte om på rommene. Jeg spurte Matias hva han tenkte om dette. Det hadde han veldig lyst til! Matias har et større rom – noe Martine kommer til å ha god nytte av siden hun ønsker seg større møbler (sovesofa osv). Hun har også pult og litt andre større møbler. Matias har en HAUG med store biler, gravemaskiner, skip, båter osv. Derfor har han behov for masse hylleplass. Og på det tidligere rommet til Martine er det jo en eget lekebod med masse store hyller. Dette passet jo helt perfekt! Jeg har tidligere tenkt at Martines rom er typisk «jenterom» siden det har innebygd seng osv. Men det er nok bare fordi jeg er vokst opp på det rommet selv. For med litt «tøffere» farge ble jo sengen helt knall til gutt!

Martines rom blir om til Matias sitt rom:

MG_5798_2421 Skjermbilde 2016-08-14 kl. 23.07.23

Martine har vært på tur med sine besteforeldre i helgen, og derfor satte Matias og jeg i gang med oppussingen av hans rom. Vi har malt veggen som var rosa i en tøff blåfarge. Ellers har vi beholdt den lyse grey fargen på veggene. Vi er godt i gang med å legge nytt gulv, og i løpet av uken som kommer får vi på plass listene igjen. 1-2-3 så var Matias sitt rom ferdig. Planen er å planlegge med Martine hvilke farger hun vil ha rommet sitt i. Så til uken blir det nok litt maling av hennes kommende rom. GJETT om hun gleder seg! Jeg tror rommet hennes kommer til å bli veldig bra. Så er jeg jo veldig fristet til å bytte gulv inne hos henne også. I samme som på Matias sitt rom.

Martines kommende rom:

MG_8423_56231 MG_8428_5628

Oppdatering kommer…

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Oppussing av barnerom – i gang!

 1. Jeg er virkelig imponert av hva dere får til på kort tid!

  Men hvorfor må en gutt ha en tøff farge. Jo eldre mine barn blir (5 og 7), jo mer bevisst blir jeg på hvor forskjellig vi behandler gutter og jenter og hvor dumt og unødvendig det er. Jeg vil ikke begrense min barn og jeg skulle ønske at samfunnet ikke heller gjorde det. La barn velge det de vil, uavhengig av kjønn.

  • Takk :D :D

   Jeg er veldig enig i det du skriver her. Og jeg er veldig for å «blande» farger til både jente og gutt. Derfor er det veldig morsomt at Martine nå har valgt en grønnfarge til sitt rom :)
   Det jeg mente med at han måtte ha et «tøffere» rom var at det rommet han hadde var veldig upraktisk. Det ble innredet når han var under 1 år gammel – så han hadde ikke så mange lekene den gang. Da var det mer fokus på interiøret. ALT var lyseblått og sukkersøtt. Lyseblått er jo fortsatt fint – uansett alder. Men han selv ønsket en forandring. Nå som han var stor ville han ha et mer praktisk rom som passet til alle lekene hans. Og dermed ville han selv ha en «tøffere» (hans ord) farge. Nå er ikke babybilder og hjerter noe stas lengre for 5åringen. Nå er det biler, traktor, verktøy osv som er populært :)

   Håper du forsto sammenhengen. Selvom det kanskje virket som jeg er veldig på å «skille» farger, så er jeg litt motsatt. Elsker at barna kan blande alt av farger. Men jeg lar de selv få lov til å bestemme – og dette er deres egne valg :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *