Da vi bodde i det andre huset overtok vi en gammel spisestue av Kristoffers far. Jeg så muligheter og malet denne hvit.. Deretter trakk vi om stoffet i et tøft svart stoff med skrift på. Jeg skrev ord bak på hver stol og resultatet ble veldig bra. Fikk mye skryt for denne! Jeg vet jeg la ut før og etter bilder her på bloggen men nå er de rett og slett borte. Finner det IKKE igjen.. Men HER kan dere iallefall se noen bilder i slutten av innlegget..
Når vi flyttet inn i nyhuset skulle mamma og pappa kvitte seg med deres eikespisestue.. Denne har dem arvet fra mine besteforeldre.. Valget vårt ble da å overta denne og selge den gamle. Men denne trengte også noe oppussing..
Jeg har vært så mange ganger i tankeboksen på hva jeg skal gjøre her.. Vi ble enige om å først finne et stoff som ville passe.. Jeg fant først et på «stoff og stil» nettsiden. Men siden vi kjørte forbi butikken noen dager etterpå ble vi enige om å dra innom butikken å se. Det er vi glad for! For stoffet var helt anderledes i virkeligheten. Vi valgte da et annet stoff enn hva vi i utgangspungtet hadde valgt ut..
 Før..
Etter..
Vi stoffet om den ene stolen og ble veldig fornøyd med resultatet.. Her er det ikke bare å trekke om stolene. Her må platen i ryggen av. Og stoffet på sitteputen må sys inn på sidene.. Litt mer jobb enn den forige spisestuen..
Men så er det over til fargen.. Jeg tenkte først å male denne hvit.. Men så fant vi ut at det kunne være fint med litt kontrast til alt det andre hvite her hjemme.. Pluss at det er så mange små detaljer på denne at jeg tørr rett og slett ikke gå fatt med kosten. Jeg er redd resultatet ikke blir så bra..
Vi snakket om å lakke den. Jeg syntes den er veldig «gul» i dag og ønsker en litt mer gårlig farge.. Eller «drived» farge.. Men så er den lakket fra tidligere. Så det vil si at vi må pusse ned hele spisestuen.. Alle utskjæringer før vi starter lakkeringsjobben..
Så nå står vi litt fast.. Noen tips og erfaringer..?
Vi er også litt i tankeboksen om hvordan familiebil vi skal anskaffe oss.. I dag har vi en mercedes og er utrolig fornøyd! Men pga mye rust osv skal denne byttes ut snart!! Jippi og PÅ TIDE.. Noen tips der? Noen som har mercedes og er fornøyd? Evt hvem modell/klasse?
Del innlegget mitt

48 thoughts on “Oppussing av en gammel eik spisestue

 1. Hei! Vi har kjøpt en helt lik spisestue på finn som vi skal hente idag. Bare at den har grønt velourstoff. Jeg har planer om å strippe av all lakken og pusse og male den hvit med grå bordplate og med grått møbelull stoff på stolene. D jeg lurer på, er egentlig hvor enkelt det var å trekke om. Hvordan gjorde du det?

  • Vel, det var ikke veldig lett. Måtte sy litt på stoffet til stolene for å få det fint. Men nå var det kristoffer som gjorde det :)

 2. test på Volvo V60: http://www.klikk.no/motor/article730825.ece
  http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10077298

  denne er grei å sjekke ut: http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10067345 (PS: IKKE les i kommentarfeltene under artiklene om biler, haha =P folk er UTROLIG «cocky» og slenger bare drit om andre biler enn de har – spesielt dem med de dyreste bilene =P)

  Denne er grei =P :
  http://www.vg.no/bil-og-motor/artikkel.php?artid=10015843

  test fra 2009 men vel verdt å se på om dere vurderer en bil som er laget etter 2005 ;) : http://www.tv2.no/underholdning/broom/de-10-sikreste-familiebilene-2009-3043094.html

  Ja, nå har dere noe ekstra å bryne dere på, hehe =P NEida, men greit å lese de forskjellige, i forhold til hva som er tryggest, har minst feil og kommer bra ut opp igjennom årene – kanskje dere får noen få biler å velge imellom da og ikke et så altfor bredt utvalg ;)

  Lykke til! =) =) =)

  • Bare hyggelig!! :-) Du gir oss en så god og herlig blogg så da må man jo gi deg noe tilbake! + Jeg hadde jo tittet mye for noen år siden og nå igjen bare for morro skyld så da må jeg jo tipse når du tilfeldigvis spør ;-)

 3. Toyota avensis er super god!! Helt utrolig komfortabel og trekker ganske lite på mila. Pluss ganske god plass i bagasjerommet :-)

  Ville anbefalt deg å titte litt på tester som har vært gjennomført de siste årene – det er veldig mange gode tester for sikreste familiebil osv :-) (blæh får ikke linket fra iphonen – skal bare slå på pcen :-P)

 4. Vi har valgt å lease volvo v70 edrive… Og er super fornøyde…:) er utrolig deilig med helt ny bil så er d heller ikke så dyrt for tiden��:)

 5. Åh, så gøy! Har lenge ønsket å bli mer handy og drive å pusse opp møbler! Foreløpig har det kun blitt med maling og utbytning av knotter på kommoder.. Så har dessverre ingen tips til deg – men personlig synesj eg det hadde vært fint å male hvitt el grått! :-)

  • Ja det er jo veldig moro! Men krever mye tid og fantasi!! :P:)

   Jaa er mest på hvit eller grått jeg å.. Noenganger ønsker jeg å male dem hvit.. mens andre ganger tenker jeg lakk..:P

 6. Hei:) Du er å flink til å pusse opp møbler, ble kjempe fint:)
  har noen spørsmål. når du maler trehvite møbler, bruker du da grunning først? ha en fin dag:)

  • Tusen takk!:)

   Hmm kommer litt ann på.. Var ikke så nøye på det før men i dag bruker jeg grunning på det meste.. Men jeg bruker alltid en veldig slitesterk maling på møbler som er «i bruk». Det fungerer veldig greit =)

 7. Hadde Passat tidligere men byttet for ett år siden til Ford s-Max! Og kunne ikke vært mere fornøyd, den oppfyller alle krav og bedre plass skal en lete lenge etter! Kjempe plass for både liten og stor i baksetet, kan skyve setene der fram og tilbake, bagasjerommet er enormt pluss masse annet bra. Verdt å prøve!

 8. Vi har akkurat kjøpt Ford Mondeo stasjonsvogn, utrolig fin, god og praktisk bil! Veeeldig romslig! Skikkelig familiebil! =)

 9. Tror nok den blir veldig fin i drivved farge :) er en skikkelig jobb å pusse ned men resultatet kommer til å bli kjempe fint ;)

  Så forresten barna dine og mannen din i dag på fest på Maribakkane.
  Utrolig skjønne barn dere har <3 Var litt rart å se de i virkeligheten siden jeg har bare sett de på bilde. Så ihvertfall ut som Matias er bedre form ;)

  • Ja litt av en jobb. Men er som du sier.. Da blir det også veldig bra :)

   Åh så moro a!:) Matias har sovet hele natten i natt og begynner å komme seg så i dag fikk han være med ut en tur. Han hadde vist spist masse mat og kaker og det er jo veldig bra!!:) Jeg derimot har ligget med hoven hals og feber i ettermiddag.. Og sittet med skoleoppgave mens mann og barn var ute :)

   Det er barnas flotte onkel som bor på maribakkane :) De er SÅ glad i han alså!!:)

  • Så godt å høre at han har fått igjen matlysten :)
   Huff da, det måtte lissom bli din tur nå da :( God bedring :)
   De var en veldig fin feiring,vi kom etter maten vi da og fikk smake på kakene hihihi
   Kikka etter deg faktisk for jeg tenkte jeg skulle hilse på deg, men du var jo hjemme med vond hals og feber.. :(
   Jeg har en bror som bor på Maribakkane, er kjempe stolt av han <3

  • Ja han hadde vist spist to store stykker bløtekake.. Og syntes jo det er veldig bra til å være slik han har vært nå. Haha!!:)

   Åh så koselig da! Ja planen var først at jeg skulle være med. Men så ble vi enige om at jeg ble hjemme så jeg fikk gjort ferdig litt skolearbeid og fotoredigeringsjobb.. Og når denne feberen kom i tillegg var jeg veldig glad jeg valgte å bli hjemme :P Men hadde vært koselig å hilse på da!

   Hva heter broren din? Kan jo hende jeg har hilst på han før :) Kanskje han er en av dem som er mye med Mats? :)

  • Ja hadde jo vært koselig å hilst på hverandre, sånn live lissom hehe
   Tror faktisk han er mye med Mats, Kjell Rune heter bror’n min :)
   De jobber sammen også tror jeg?! Bror’n min jobber på Vapro.
   Godt du valgte å bli hjemme da,håper formen din er bedre i dag :)

 10. Hei! Vi kjøpte passat i sommer og er superfornøyd med det! Vi var på visning i huset dere solgte og der så vi spisestuen deres, og falt veldig for den. Og siden du skrev at dere ikke skal ha den lenger må jeg jo bare spørre om du har solgt den?

 11. Vi har Volvo V70 en kjempebil. Kjempestor plass + at bilen har alt. Absolutt en bil jeg kan anbefale. Sikkerhetsmessig er jo også Volvo på topp. Nydelig spisestue altså. Skulle ønske jeg var like flink på møbeloppussing som dere!

 12. Ble veldig flott med nytt trekk, gleder meg til å se resultatet når dere kommer frem til hva dere vil gjøre :) Vi også er i tankeboksen ang ny bil, rett og slett fordi vi gjerne vil ha mer plass. Her står det litt mellom Touran og Avensis. God plass i begge, men synes Touranen er litt tøffere og ganske smart :)

 13. Så flott spisestue. Likte veldig godt stoffet dere har brukt. Har lyst til å trekke om vår også, men det er sånn veldig verdifull greie etter oldemoren til ungene, og da mister den verdien. Men jeg får se. Tror den heter Biedermeyer eller noe :)

  • Ja har letet så lenge etter dette. Sett for meg hvordan jeg ville ha det. Når jeg så dette ble jeg overlykkelig.. Da dette var nettop slik jeg hadde ønsket leenge men ikke funnet noen sted :)

   Dere kan jo trekke om oppå det gamle? Også bare ta dt av så er det andre der fortsatt?:)

 14. Hei! Jeg og min samboer arvet en gammel spisestue i eik, som var nærmest brunlakkert… Var hvertfall ikke veldig pen! Vi ville gjerne gjøre noe med den, men hadde litt samme problemet som dere; ville ikke male. Så jeg fant frem vaskebøtta med litt sterkt salmiakkvann og oppvaskosten. Alt det bruna rant av og etter litt pussing som siste finish ble resultatet ble kjempe bra! Grå drivved farge, og vi har fått mye skryt for spisestuen vår! Eneste som kan skje når man bruker salmiakkvann er at det kan løsne i limingen:-)

 15. Vi har en Mercedes 220 cdi avantgarde e klasse og den er den vi kom best ut med iforhold til plass og komfort:-) Den er litt dyrere enn andre biler i samme årsklasse men den er sååå verdt det:-) Skulle jeg bytta bil nå hadde jeg valgt ny touran eller toyota landcruiser(helst det siste) alt ettersom hvor mye penger man vil legge i bil:-) Vi betalte rundt 300.000 for vår 2004 modell:-)

  Hvis du vil gjøre mibst mulig for best mulig resultat – så lakk den med Liberon lakk. Den har de på BYggeriet på Rugtvedt og da slipper du å pusse ned hele greia:-):-):-) Helt genialt:-) Mange fine farger har de, den er veldig slitesterk, og den er drøy i bruk!! Anbefales på det sterkeste! Du burse hvertfall se nærmere på produktet:-):-)

  • Aah takk for tips Camilla. Både på bil og spisestue :)

   Mercedes er jo helt unik å kjøre.. Spesielt på svingradusen.. Den ligger godt på vegen og er fantastisk! Er liksom redd for at vi kommer til å savne kjøreegenskapene til mercedes om vi får over til et annet merke ;) Men jeg får prøve litt rundt å se :) Ska notere meg de du nevte her å se på dem :)

   Liberonlakk hørtes jo ut som var midt i blinken for meg! Skal sjekkes ut =)

 16. Så vakker spisestue! Og stoffet var flott og :)
  Skjønner du kvier deg for å male på den ja. . .
  Spent på hva du velger å gjøre.

  Vi har Passat. Makan til god plass :) Både inni og i bagasjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *