Ja oppusingen av gangen er for fult i gang.. Som jeg skrev tidligere hadde vi planer om å la veggen være slik den var.. Fargen som var der nå er «latte»og er veldig lys og fin. Men siden vi nå har valgt å male tak, lister, dører og karmer hvite ønsket vi litt mer farge på veggene..
Akkurat nå: Taket er grunnet og noen lister er grunnet..
Jeg ønsket en varm og lun farge.. Jeg kikket på «sjøsand, marrakech, muskattnøtt, blek sand osv.. Men alle disse hadde mye brunt i seg.. Og vi hadde jo grå fliser på gulvet.. Erfaringsmessig syntes jeg et kommer mye gult frem i «beige farger» om man har grått eller rosa (rosa i flisene..) inntill. Så jeg ville ha en med grått i.. Men en farge som var helt grå ble for «kaldt» igjen.. 
Jeg dro meg i håret og fant ikke ut hvem farge jeg skulle velge. SÅ kikket jeg bort på veggen over alle prøvene (for 10.ende gang) og da så jeg en farge som lyste mot meg… KALKGRÅ.. Den så helt nydelig ut.. Ikke for mørk.. Ikke for lys.. Ikke for grå.. Ikke for brun.. Gleder meg SÅ til å få den på veggen..
Bilde fra jotuns blogg. Fargen ser veldig beige/brun ut.. Helt til du setter den sammen med en brun farge.. Da blir den plutselig grå..:) 
Så har jeg et spørsmål igjen til alle der ute.. Utgangsdøren her er grønn! Den er glatt og lakket.. Så den må iallefall pusses ned. Men noen som har forslag til hvem type maling man bør bruke på denne? Siden den da skal være «ute» og blir MYE brukt.. Kanskje man bare bør bruke utemaling?.. 
Taket er ferdig grunnet og mye av listene.. Det tar tid.. Men det går fremover..:)
Del innlegget mitt

12 thoughts on “Oppussing av gangen

 1. Vær obs på at Trestjernes gulvmaling bruker lang tid på å tørke, og den lukter veldig sterkt. Ellers er det en ålreit maling, iallefall til gulv.

  Så fint det blir hos dere! :o)

 2. Hei!

  Prøv Trestjerners golvmaling. Den ska ikkje ha grunning og er vannbassert. Elles minne den masse om oljemaling. Veldig slitesterk og kan brekkast i alle farger. Den kan og brukast til nesten alt:)

  • ÅH kanskje vi skal bruke den på dørene og karmene her inne da? Har brukt jotun supreme men er IKKE fornøyd med den. Syntes dn er helt grusom og jobbe med og etterlater et ujevnt resultatet..

 3. Så flott det blir :) fin farge til veggen! Jeg har malt min ytterdør med noe som heter shipolin, er en skipsmaling… utvendig funker den veldig godt, tåler mye. Jeg vaska bare døra med kraftvask før jeg malte:)
  -Maria

  • Ja liker fargen veldig godt. Nå har den kommet på og jeg er enda mer fornøyd!!:)

   ÅH dette tipset blir nevnt flere steder her så det skal jeg helt klart bruke! TUSEN takk!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *