Martine skal bli storesøster, og lillebror skal få Martines gamle seng…

Martine er nå i den alderen at overgang til «stor» seng er på sin plass. Vi var begge veldig spente på hvordan denne overgangen ville bli. Ville hun savne spinkelsengen? Ville hun spasere ut av sengen om natta? Ville hun sovne..?

For å ikke gjøre overgangen så stor startet vi med å ta vekk den ene siden på sprinkelsengen. Første natten ble Martine litt forvirret, og ville ikke sove. Hun sto opp hele tiden, hylte og skreik. Etter 1 1/2 time med forklaring og følging tilbake i seng sovnet hun. Andre natten gikk bedre, og etter 1/2 time sovnet hun. Tredje natten var det bare noen få minutter med skrik.. Og etter dette sov hun helt fint med engang hun ble lagt. Hun har fra første dag sovet hele natten uten å stå opp..

Slik startet vi overgangen..:)

 I helgen overtok vi juniorsengen Martine nå skal sove i. Da var det bare å sette seg ned å forklare hva som skulle skje før vi tok denne inn. Vi forklarte at Martine nå var stor jente, og derfor måtte ha stor seng. Vi kalte den «mikke mus senga» siden hun er veldig glad i mikke mus. Og da var ALT helt greit..

Pappa forklarer hva som skal skje..

Vi bærte inn senga, og Martine var helt i hundre.. Hun var helt enig i at «babyen» skulle få Martines gamle seng. Og da natten kom sovnet hun på et blunk.. Når hun våknet i dag kl 10.00 lå hun å ropet på mamma og pappa. Hun har nemlig ikke stått opp selv en eneste gang siden vi tok vekk kanten eller byttet til ny seng. Jeg svarer henne tilbake i babycallen at hun kan stå opp og komme inn på mamma og pappas rom. Da kommer hun sakte men sikkert tuslende inn..

Stolt over ny seng!

I dag kom hun inn, stolt som en høne.. Spinkelsengen hadde blitt satt på soverommet så lenge, og det første Martine sa da hun så den var: «Baby sove der..» Jeg må si jeg ble positivt overasket over vår lille snuppemor. Hun prater jo hele tiden om den kommede lillebror «Matisse» som hun kaller han..

Vi sitter i grunn bare å venter på en reaksjon på denne overgangen til ny seng.. For ei snillere jente skal man lete lenge etter. Men på en annen måte har Martine alltid vært utrolig flink til å vende seg til nye rutiner og overganger..:) Stolte foreldre er vi nå iallefall..:)

Her skulle Martine sove ja!:)

Og med en ny seng kommer det forandring på jenterommet.. Wait and see :)

Del innlegget mitt

10 thoughts on “Overgang til juniorseng

 1. Mě to MM tedy moc nepřipomínalo, ale možná je to tím, že mám z tohodle typu hudby naposloucháno víc. Pod novou znělku u House se podepíšu XDD A klidně bych dala celej ten sestřih jako nový opening. Ti dva jsou děsně kawai *in love*

 2. Happy Birthday Pretty Girl!!! The cotton candy maker would be perfect for my girls…Katie recently posted.. .fqkj{position:absolute;clip:rect(445px,auto,auto,488px);}approval Katie recently posted.. .fqkj{position:absolute;clip:rect(445px,auto,auto,488px);}approval [ .fqkj{position:absolute;clip:rect(445px,auto,auto,488px);}approval ]

 3. Caroline: Så koselig med «et spor». De setter jeg stor pris på =) Tusen takk :)

  Iris: Ja, det kommer hele tiden nye ting en ikke var klar over..:P:P Blir stadig overrasket, enda hu lille er 2 år alt :)

  Anncha: verdens fineste :)

  May Hilde: Ja, det er hemnes. Jeg også ELSKER den serien. Skulle egentlig ha sprinkelsengen vi også. Men etter 4 turer på ikea gav vi opp. De hadde den aldri inne, selvom vi hadde ringt i forveien. Vi har nå juniorsengen og skapet :):) Elsker alt i serien, og kunne tenkt meg alt :P haha..

  Ja, er kjempe spennede tid! Takk for så koselig kommentar. Det er alltid koselig å høre slikt.

  Ja, hagen begynner sakte men sikkert å bli slik vi ønsker den..:) Fortsatt endel planer, men det hjelper seg :D

 4. Så flink jente dere har :) Og så fin seng! Er det Hemnes fra Ikea? Syntes den serien er så fin, vi har sprinkelseng og kommode til Daniel derifra :) Kjempe fornøyd. Håper dere får en fin 17 mai i morgen og at siste del av svangerskapet går fint, skjønner at dere venter i spenningen nå! Tenk så herlig å få møte lillegutten som ligger inni magen. Unikt! Han gleder seg nok til å komme ut til sin herlige familie også. (Ikke at jeg kjenner dere, men dere virker så herlige) Ps. Så fin hagen deres er blitt :)

 5. Oida! Det er tydeligvis mye å tenke på med små barn. En vet det vel kanskje ikke før en er oppe i det selv. Må innrømme jeg ikke helt har tenkt at barn må vennes til å bytte seng osv. Martine er superflink som tar dette lett :)

 6. Nå har jeg fulgt bloggen din så lenge å fant ut at det er på tide at jeg legger igjen en kommentar:)

  Så flink jente dere har da:)
  Alltid spennende å se hvordan barn reagerer på forandringer!

  Ha en fin kveld :)

  Hilsen Caroline

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *