2014 – et sunnere år? Vel, det er lov å prøve :)

Det siste året har jeg virkelig åpnet øynene for hvor godt salat kan være! Tidligere låste jeg meg litt på hva som skulle være i en salat, mens nå prøver jeg meg frem med nye ingredienser stadig. Jeg kan vel si at jeg har vært en ganske så kresen person når det kommer til grønnsaker, men har endelig startet å like et mer bredt spekter. Da blir alt så mye enklere!

Salat kan være godt, og kanskje ekstra godt med dressing. Men siden dressingen ofte ikke er så veldig sunn har jeg funnet ut at det er mye man kan «lage selv» som smaker like så godt, men som er mye sunnere.. Her om dagen prøvde jeg å lage en kyllingsalat, men laget egen «saus» med creme fresh og pesto. Utrolig godt! I tillegg har jeg fått øynene opp på hvor utrolig frisk en salat kan bli med frukt i seg!

Ca 4 posjoner

Du trenger:
♥ 5-6 dl fullkornspasta
♥ 2 kyllingfilet
♥ Krydder (om det skal være sunt, bør man velge krydder uten sukker)
♥ En boks lett creme fresh (kan bruke vanlig creme fresh også, men dette er en sunnere variant)
♥ 3 ts pesto
♥ Gresskarkjerner
♥ 1/2 isbergsalat
♥ Agurk
♥ 1 eple
♥ 1 boks fetaost med soltørkede tomater
♥ Cherytomater

_MG_4119_6053 _MG_4120_6054

Fremgangsmåte:
♥ Sett pasta til koking.
♥ Kutt opp kyllingfilet i biter.
♥ Stek kyllingen i stekepannen og krydre det godt.
♥ Når kyllingen er ferdig stekt tilsetter du hele boksen med creme fresh og 3 ts pesto og rører inn i kyllingen mens den fortsatt er på varme.
♥ Bland sammen salaten av isbergsalat, agurk, eple (som var fantastisk godt til denne retten), cherytomater, gresskarkjerner og fetaost. Jeg tok bare det jeg hadde i kjøleskapet denne gangen, men her kan man fint ha mye annet godt oppi også.
♥ Bland sammen pastaen i salaten når den er kald.
♥ Kyllingen valgte jeg å servere ved siden av siden den fortsatt var litt tynn og varm. Men restene blandet jeg sammen og dagen etter smakte det fortsatt utrolig godt. Når sausen har tyknet litt er den god å blande sammen med resten av salaten.

♥ NYT :)

_MG_4123_6057

_MG_4125_6059

Del innlegget mitt

6 thoughts on “Pestokylling med salat

  1. Et lite tips for å gjøre alle salater bedre er å lage brødkrutonger.
    Skjær opp loff eller grovt brød (best med loff) i terninger, legg i langepanne, strø over litt olje og ha på krydder. Bruker salt og persille selv, så steker du de i stekeovnen i 3-4 minutter til de blir sprø :) Følg godt med, de er best når de ikke er for sprø ;)

    • Åh takk for tips!! :) Mannen pleier å lage slike brødkurtonger innimellom, men har ikke fått med meg hvordan han gjør det ;) Så skal prøve dette!:)

      Deilig med variasjon, så blir man ikke lei ;)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *