Som jeg skrev for ei lita stund siden har vi startet på «prosjekt kjeller». Vi bor i et gammelt hus som ble bygd på 50tallet. Huset er renovert innvendig opp til fler ganger, men kjelleren er en annen sak. Kjelleren består av 6 boder og noen lange ganger. Den bærer stort preg av 50tallet, og svært lite er blitt gjort der nede. I tillegg er det noe fukt/saltutslag på vegger og gulv… Vi har fått klarsignal fra banken om å ta opp et oppussingslån som skal gå til evt drenering og innredning.

Litt smådetaljer som viser at dette ikke er en nymoderne kjeller.

Vi har satt i gang med å rive vegger og tak. Ja, for her må det meste rives. Etterhvert som vi river ser vi også at det er mange rare løsninger som kan være årsaken til mye av fukten/saltutslagene. Så vi venter spent på at en fagmann skal komme å fortelle oss hva som faktisk må gjøres i kjelleren. Om vi må drenere.. Om vi må ta gulvet osv..

Taket rives..

Vi har nå blitt enige om romløsningen i kjelleren, og hvordan vi vil ha det.. Og jeg tror det blir knallbra!!:) Ikke minst blir det deilig med noen rom med fuktfrie oppbevaringsrom. For til nå er det mye vi ikke har turt å oppbevare der, med tanke på fukt..

 Dette var det første vi så når vi kom ned kjellertrappa. Vi kom da til en smal gang som førte til dette lille oppbevaringsrommet. Videre gikk gangen inn til et rom som ligger bak dette rommet igjen. Ja, veldig mange smårom..

Det irriterer meg at jeg ikke tok et mer helhetsbilde av hvordan det var her før. Men det var smale ganger, så det var vanskelig å ta et helhetsbilde.. Men fant dette av Martine. Her ser du den lille boden som er bak Martine som også er avbildet over her.. Til venstre for Martine kommer vi inn i neste rom..

Samme vinkel som bilde av Martine over.. Her har vi fjernet veggene og gjort om to boder og to ganger til et stort rom. Ved pipen til høyre gikk det en vegg tidligere..

Bildet er tatt fra samme vinkel. Bare her har vi fått fjernet boden jeg står ved siden av på bildet over.. Boden var under trappen.. Se mer på bildet under.

De forige bildene er tatt fra høyre side på dette bilde.. Her står jeg i det inneste rommet som beskrevet over..

Her har vi fått fjernet boden under trappa og det blir bedre plass. Vi har planer om å flytte trappa litt etterhvert også. Her jeg står å tar bilde skal bli kjellerstue. Bak Kristoffer er det et rom vi skal gjøre litt om på. Ellers er det et rom på høyre side av kristoffer. Og døren som er lengst mot bilde består av to rom..

I går kveld fortsatte vi med rivingen og ryddingen. Jeg klør i fingrene etter å hugge løs og hjelpe til.. Men en fornuftig mann plasserer meg i hjørnet på en kontorstol og ber meg slappe av.. Jeg har vel ryddet vekk litt gammelt treverk i smug, men merker at det beste for meg nå er å være en psykisk støtte og heiagjeng for min kjære.. :P Hehe!!

Kjekt med kjellervindu, der en kan lempe ut alt som er rivd.. Så er det bare å ta det over på hengeren og avgårde på fyllinga

 Planen er å ha alt vi oppbevarer i slike esker. Har en del, men fler må kjøpes inn. Til nå har jeg sortert alt av klær. Sortert str og kjønn!!:) Har også begynt å sortere en del annet. Deilig å få orden på alt en eier og har..:) Foreløpig har jeg bare limt på ark med beskrivelse. Skal etterhvert få et annet system.. Noen forslag?

Okey, dette ble kanskje et litt rotere innlegg. Litt vanskelig å forklare hvordan det har vært og er nå.. Og hvordan rommene er og skal bli delt opp.. Men mer om det kommer senere. Skal få tegnet opp en del så dere får et bedre innblikk..:) Det er iallfall GØY å se resultater :D

Del innlegget mitt

4 thoughts on “Prosjekt kjeller – rivingen

  1. Wow så flinke der er! Imponerende hvordan dere står på med hus og hage! Så herlig med så mye ekstra plass, og skal vel bli godt å få det utnyttet fullt ut! :)

  2. Så UTROLIG MORSOMT! Jeg kan se for meg hvordan det blir seende ut der når dere er ferdig! Venninna mi og forloveden hennes gjorde det samme i huset demmes, gjorde kjellern om til et sted man kan henge og ikke bare la det bli en kjeller. Så utrolig spennende! Morro å se utviklingen! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *