Riskrem (8 porsjoner)
Du trenger:
★ 1000 gram risgrøt
★ 8 ss sukker
★ Vaniljesukker
★ 6 dl kremfløte

Fremgangsmåte:
★ Pisk kremen sammen med sukkeret
★ Elt forsiktig risgrøten og kremen sammen. Røret du for hardt vil du miste mye av «luften» i riskremen.
★ Smak til med evt mer sukker og/eller vaniljesukker
★ Om du ønsker kan du strø grovhakket mandler over riskremen da den serveres


Bærsaus (8 porsjoner)

Du trenger:
★ 2 dl vann
★ 2 dl sukker
★ 600 gram bær (vi pleier å lage en med bringebær og en med jordbær. Man kan også lage en blanding. Da tar man 300 gram av hver.)

Fremgangsmåte:
★ Kok opp vann og tilsett sukker.
★ Rør sukkeret helt til det blir smeltet (løst opp) og borte (sukkerlake)
★ Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser/blender
★ Tilsett ønsket bær og kjør dette sammen
★ Vi liker å ha sausen med «frukten», men om ønskelig kan sausen siles


Dette er en oppskrift vi har brukt nå i 3 år. Første året laget vi også den tradisjonelle røde sausen, men hele familien var veldig enig i at bærsausene var så mye bedre og friskere. Så etter dette har vi kun laget denne. Jeg personlig liker bringebærsausen best. Men det er helt smak og behag. Vi laget alltid en med jordbær og en med bringebær så får gjestene velge det dem liker aller best. OM du skulle ønske en helt tradisjonell rød saus er oppskriften slik:

Rød saus (8 porsjoner)

Du trenger:
★ 4 dl rød saft
★ 6 dl vann
★ 2 ss potetmel
★ 4 ss vann

Fremgangsmåte:
★ Kok opp saft og vann. Gi det kun et raskt oppkok
★ Rør potetmel ut i kaldt vann
★ Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du hele tiden rører.
★ Når sausen nå koker opp trekker du den til side (Skal ikke stå å koke, da blir den grå og seig)
★ Avkjøl sausen før den serveres
Del innlegget mitt

2 thoughts on “Riskrem, bringebærsaus og jordbærsaus

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *