Viste du at mange av ferdigpakkene på butikken er glutenfritt? Blandt annet toro sjokoladekake, toro sjokolademuffins, toro sjokoladekakeglasur osv.. 
Hun jeg laget kaker til i utdrikningslaget syntes cakepopsene var så søte, så derfor lurte hun på om hun kunne bestille 50 av disse til sitt bryllup. Og siden det var noen gjester med glutenallergi hadde det vært positivt om dem var glutenfri. Jeg har laget svært lite med glutenfritt mel, så dette hørtes «skummelt» ut. Men så kom jeg på at jeg kan faktisk bruke toro! Så her kommer oppskrift på noen nydelige cakepops, som i tillegg er glutenfrie!
Til ca 40 stk:
Du trenger:
* En halv toro langpanne sjokoladekake (ferdigpakken)
* 3/4 av toro sjokoladekakeglasuren (ferdigpakken)
* 3 ss vaniljekrem
* 4-5 hvite melkesjokolader fra freia (denne inneholder spor av hvete, så dersom man er hyperallergisk bruker man candymelt istedet. Vil du ha sjokolade rundt er stratos uten spor av hvete.)
* Strøssel (sjekk bakpå at det er uten gluten. Mine er kjøpt på kitchn og var uten gluten)
* Rosa gele fra wilton (farge)
* Papirsugerør (jeg kjøpte min på festfabrikken)
* Rosa bånd (kjøpt på princess)
Fremgangsmåte:
* Bland sammen toro sjokoladekake (langpannen) og stek den i ovnen. 
* Når kaken er ferdig deler du den i to og smuldrer opp halve delen (jeg bruker kenwoodmaskin og den funker utmerket)
* Deretter lager du toro sjokoladekakeglasur.
* Ta ca 3/4 av glasuren og bland det sammen med smulene.
* Tilsett deretter ca 3 ss vaniljekrem
* Vend dette godt sammen så det blir en seig deig.
* Deretter ruller du små baller med hendene dine og legger dem i en form/tallerken eller hva du selv ønsker
* Sett de ferdig «ballene» i kjøleskapet og la dem stå i ca 30 min – 1 time
* Klipp et papirsugerør i to
* Ta ut «ballene» og smelt litt av sjokoladen (tilsett evt farge om ønskelig)
* Trikset er å ikke smelte sjokoladen helt til den ser flytende ut.. Smelt den på svak varme i ca 1 minutt. Ta bollen ut og rør sammen sjokoladen. Den vil da etterhvert smelte sammen. Er den fortsatt litt hard så ta den litt til.. MEN tar du sjokoladen for lenge i microen vil sjokoladen bare renne av cakepopsen når den skal dekkes..
* Ta et halvt papirsugerør og dupp den i sjokoladen.
* Stikk deretter sugerøret med sjokoladen ned i den ene «ballen». Gjør så dette med alle sammen
* La deretter «ballene» stå i ca 2-3 timer. Desto lengre dem står, jo lettere er det å jobbe med dem
* Når «ballene» har stått en stund tar du dem ut igjen. Smelt så resten av sjokoladen (ca 4-5 plater) og bland i evt farge. Jeg har brukt rosa gelefarge fra wilton her..
* Deretter holder du i papirsugerøret mens du dupper cakepopsen i sjokoladen. 
* Deretter drysser du strø over cakepopsen slik at de fester seg i sjokoladen. Et tips er da å ha all strøet i en skål. 
* Sett dem i et cakepopsstativ for å ikke ødelegge toppen (fåes kjøpt på eks jernia) og la dem stivne. Gjør så dette med alle ballene.
* Sett dem inn i kjøleskapet igjen og når sjokoladen er stiv kan man knyte et bånd rundt sugerøret.
* På noen av cakepopsene valgte jeg å kjøpe ferdig rosa candymelt (jernia eller kitchn) og duppe dem i dette istedet for sjokoladen. Disse valgte jeg også å ha uten strøssel. Candy melten var som sakt helt uten spor av hvete, i tilfelle noen var hyperallergiske. Candy melt smaker ganske likt som hvit sjokolade, forskjellen er vel bare at den er litt «hardere».
Voila! Tok desverre ikke bilder underveis så får håpe du skjønner beskrivelsen. For å forstå hvordan man går frem både når man skal lage deigen eller pynte cakepopsene se HER
Her er instagrambilde fra cakepopsene jeg laget. Jeg hadde litt sjokolade til overs, så da laget jeg noen bokstaver til brudeparet :)
Del innlegget mitt

8 thoughts on “Rosa cakepops – glutenfritt

  1. Jeg har ei tante som har cøliaki, så er kjekt med sånne poser :) Men et tips er at Stratos er helt uten spor av hvete :) Eneste sjokoladen som tanta mi tør å spise ;)

    • Ja utrolig kjekt!! :)

      Åh takk for det. Da vet jeg det til neste gang =) Denne gangen her skulle de være rosa så da MÅTTE jeg ha hvit sjokolade får å få den rosa fargen.. Heldigvis kommer candy melt i alle forskjellige farger =)

      Men takk for tips. Fører det opp i oppskriften

  2. Hun har helt rett, de er skikkelig søte. Flink du! :)
    Så utrolig kjekt at toro er glutenfritt, ikke at jeg har noen gang trengt det, men det er mye nok de stakkars cøliakerne ikke kan spise, så det er flott at Toro har laget nok også de kan ha glede av! *Tommel opp for Toro*

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *