I helgen fristet det med noe skikkelig godt! Siden jeg prøver å holde et nokså sunt og strengt kosthold ønsker jeg ikke proppe i meg masse sukker. Derfor bestemte jeg meg for å prøve å lage en sukkerfri muffins. Jeg kikket på oppskrifter inne hos «Linda Stuhaug» og tok utgangspunktet i en oppskrift der. Men etter at jeg tok litt av det jeg hadde liggende, og det jeg liker aller best ble det jo en helt annet oppskrift. Var derfor utrolig spent på resultatet. Men de ble faktisk utrolige gode!! Saftige og søte – uten at det smakte «kunstig».

Her kommer oppskrift:

Mengde: 10 – 12 små mufins.

Dette trenger du:
♡ 300 g kesam med bringebær (en boks)
♡ 75 gram sukrin gold
♡ 50 gram sukrin melis
♡ 2 egg
♡ 40 gram mandelmel
♡ 90 gram havremel
♡ 1 ts kardemomme
♡ 1 ts vaniljesuker
♡ 1 ts bakepulver

Slik gjør du:
Veldig enkelt og greit. Bland alle ingrediensene sammen til du får en halvtykk røre. Fordel røren i muffinsformer (jeg har brukt herlige former fra festfabrikken). Sett midt i ovnen og stek dem i ca 25 minutter på 180 grader. Kjenn med en pinne (jeg bruker strikkepinne) innimellom. Når det ikke følger med muffins på pinnene er de ferdige.

Fyll:

Jeg prøvde å lage et fyll over. Fyllet var godt, men jeg syntes smaken her kunne bli litt kunstig. Jeg legger ut oppskrift så kan dere selv velge om dere vil prøve den. Jeg skal jeg prøve en annen verson neste gang, og legger evt ut den da om den blir god. Jeg tror dette fyllet vil bli litt bedre med litt mindre sukrinmelis:

Bland sammen 200 gram Philadelphiaost light og 6 ss sukrinmelis (prøv heller med 4 ss) og noen dråper vanilieessens. Jeg tilsatte litt rosa wiltonfarge for å få dem litt mer sukkersøte. Tok deretter et halvfryst bringebær på toppen.

IMG_7682

Del innlegget mitt

2 thoughts on “Saftige og sukkerfrie bringebærmufins

  1. Hei! Du er så inspirerende!! :-) Hvordan bruker du sukrin? I all matlaging med sukker? Jeg har prøvd noen ganger men syns smaken ofte blir litt rar…. Klem <3

    • Hei Randi :D Så koselig å høre :) Tusen takk.

      Jeg bytter ut sukker med sukrin ja. Men ulike sukrinprodukter. I bakst eks bruker jeg sukrin gold, da denne ikke har den «kalde og isende» smaken ;) Sukrinmelis kan også være et godt alternativ, men den smaker litt kunstig igjen.

      Prøv sukrin gold! :)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *